Dinosauruksia tienvarressa - Wattipodin esittelyssä JäPy:n pitkänmatkanpyöräilijä Stefan Sirkiä

Stefan Sirkiä oli aikaisemmin intohimoinen sukeltaja, mutta lajin vaarat koskettivat liian läheltä. Stefu hurahti pitkänmatkanpyöräilyyn pari vuotta sitten ja on mennyt lajin parissa suoraan syvään päätyyn asti. Wattipodin seitsemännessä jaksossa Stefu kertoo yöpymisistään bussipysäkeillä ja kohtaamisistaan yöllisten dinosaurusten kanssa.


Randonneur-pyöräily on Ranskasta alkunsa saanut pyöräilymuoto, jossa ei kilpailla, vaan yritetään päästä maaliin annetussa aikarajassa. Kilpailun sijasta breveteillä ajetaan pitkiä matkoja ilman huoltoautoja tai muuta apua. Haasteena on ajaa pitkään, jopa useita päiviä, ja päästä perille ajoissa. Brevetin voi ajaa yksin tai yhdessä muiden kanssa, mutta vauhdin saa aina valita itse. Ruoka- ja lepotaukoja voi pitää niin usein kuin haluaa, kunhan vain pysyy aikarajassa.


Kuuntele Stefun vinkit pitkänmatkanpyöräilyyn Wattipodista! Wattipodi julistaa liikunnan ilosanomaa Järvenpään Pyöräilijöiden pilke silmäkulmassa. Reetan ja Benin seurassa tapaat mielenkiintoisia kuntoilijoita, joiden tarinoista voit ammentaa lisää watteja omaan elämään. Armoa ja ankaruutta, sopivassa suhteessa.


KUUNTELE STEFAN SIRKIÄN TARINA WATTIPODISTA TÄSTÄ.

Löydät Wattipodin myös SoundCloud ja iTunes alustoilta hakusanalla "Wattipodi".