top of page

JäPyläisille kaksi SM-pronssimitalia Vierumäellä 22.8.2020

Lauantaina kilpailtiin Vierumäen urheiluopiston upeissa maisemissa. Matkavaihtoina oli sprinttimatka, supersprintti sekä perusmatka (uinti 1500m – pyörä 40km – juoksu 10km), jossa kilvoiteltiin SM-mitaleista. Ikäsarjojen suomenmestaruuksia lähtivät tavoittelemaan naisista Tiina Toivonen, Riitta Kilpeläinen ja Minna Makkonen (N45-N49) ja miehistä Sami Ylisaari (M40-44), M50-M55 sarjassa Pasi Syyli ja Jarkko Makkonen ja M55-M59 –sarjassa Sampsa Puttonen. Jutta Puranen osallistui supersprintiin (uinti 400m – pyörä 13,5km – juoksu 3 km).

Keli oli ollut jo pitkään aurinkoinen ja lämmin, mutta perjantaina sää muuttui ja lauantaina satoi koko kisan ajan.

Uinti tapahtui kahdessa järvessä, järvien välissä noustiin pienelle kannakselle, josta laskeuduttiin toiseen järveen.

Tiina valitsi kisapyöräksi maantiepyörän, koska Vierumäen kisareitti on tunnetusti mäkinen. ”Valinta ei kuitenkaan ollut oikea, ainakaan pyörä ei kulkenut mihinkään”, Tiina kommentoi pyöräosuuttaan. Toiseen vaihtoon tultaessa Tiina oli kuudes. Hän sai siitä korviin tiedon, ja siitä suivaantuneena hän päätti antaa kaikkensa juoksuosuudella. Tämä kannatti, sillä jo viiden kilometrin kohdalla hän oli noussut viidenneksi, ja muutamaa kilometriä ennen maalia hän ohitti neljäntenä olevan seurakaverin Riitta Kilpeläisen ja juoksi maaliin ajassa 2:28:45 tuntia ja sai palkinnoksi SM-pronssimitalin!

Riitta tuli samassa sarjassa hienosti neljänneksi ja oli erittäin tyytyväinen päivän kisaan. ”Ei ollut oikein kisafiilistä ja ilmakin oli ihan kauhea”, Riitta kommentoi kisan jälkeen.

Sampsa päätti vasta kisaviikon maanantaina, että lähtisi kisaamaan Vierumäelle. Hänellä oli suunnitelmissa tehdä oma yhdistelmäharjoitus kyseisenä viikonloppuna, mutta koska kisaaminen on niin hauskaa, niin hän päättikin tehdä sen harjoituksen Vierumäellä, kun siellä kerran oli valmiiksi rakennettu puitteet sitä varten :).

Uinnin jälkeen Sampsa oli 12, mutta jo pyöräilyn jälkeen hän oli nostanut itsensä kuudenneksi ja viiden kilometrin juoksun jälkeen hän oli nostanut itsensä kolmanneksi, ja hän pystyikin pitämään sijoituksensa maaliin asti ja palkinnoksi hän sai SM-pronssia. Loppuaika 2:28:31 tuntia. Kaikki tulokset täältä.

Jutta Puranen taisteli hienosti supersprintissä kolmannesta tilasta (N19), häviten loppukirissä noin metrin.

Seuraavaksi suunnataan katseet kohti Tallinna IronMan –kilpailua, joka pidetään reilun viikon kuluttua!

Tiina Toivonen juoksee kohti maalia ja SM-pronssille.

Jutta Puranen valmistautuu omaan supersprint-kisaansa.

Sampsa Puttosen toiset mitalikahvit viikon sisällä herkkujen äärellä.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page