top of page

Koska pyöräily yhdessä on vielä hauskempaa - JäPy ja Bibi yhteislenkillä 16.8.2020

Velotour oli nousemassa monelle kuskille kauden päätavoitteeksi. Harmitus oli päällimmäinen tunne, kun järjestäjät ilmoittivat viime hetkellä kuntoajon perumisesta. Oma 175-32 ryhmämme ei kuitenkaan jäänyt asiaa murehtimaan vaan nopealla aikataululla päätimme, kun ryhmä on kerran kasassa ja treenattu on, niin ajetaan oma ”Varjo Velotour”. Lenkkipäiväksi valikoitui samainen sunnuntai 16.8, jolloin Velotourkin olisi ollut.

Emme olleet suinkaan ainoita, joilta samainen kuntoajo jäi ajamatta. Tapahtumaan oli osallistumassa myös WMNS Cycling Team BiBi, tavoitteenaan ajaa kuntolähtöjen ns. keskimatka, 125km. JäPyn Tiia Loponen on ajanut tällä kaudella myös BiBin väreissä, joten ajatus JäPyn ja BiBin yhteislenkistä alkoi muhia mielessä. Harri Vuorimaa (allekirjoittanut) lähtikin ujosti kyselemään, miltä ajatus yhteisestä JäPy-BiBi lenkistä kuulostaa. Idea sai hyvinkin nopeasti kannatusta BiBi-leirissä. Pikkuhiljaa sieltä suunnalta alkoi tipahdella iloisia uutisia, kun kuski toisensa perään ilmoittautui mukaan yhteislenkille. Omasta 175-32 porukasta saatiin kasaan 10 kuskia ja kun BiBiltä mukaan lähti 12 kuskia, oli ryhmän koko muotoutunut varsin muhkeaksi.

Velotour-hengessä ja nimensä mukaisesti olisi pitänyt ajaa virallinen reitti, mutta päätimme toisin. Reittimme suuntautui Järvenpäästä kohti kauniita Hämeen maalaisteitä, tarkoituksena ajaa ~155km, 32km/h vauhdilla pyörittäen vetovuoroja telaketjulla. Reitti kierteli lähes kaikille mukana olleille osittain uusilla tieosuuksilla, joita varmasti tullaan ajamaan jatkossakin.

Sunnuntaiaamuna iloinen 22 kuskin joukko kokoontui Järvenpään Teboille, mistä pienehköjen kaluston huoltotoimenpiteiden ja alkusanojen jälkeen lähdettiin matkaan. Alkumatkasta oli selkeästi hieman ujoutta havaittavissa puolin ja toisin - olihan lenkillä paljon kuskeja jotka tapasivat nyt ensimmäistä kertaa eikä yhteisestä ryhmäajosta ollut kokemusta.

Matkan edetessä telaketjun pyörittäminen ja yhteisen sävelen löytäminen alkoi sujua koko ajan paremmin, kuten tiimityöskentelyssä kuuluukin. Telaketju pyöri alusta loppuun koko ryhmän voimin minuutin vaihdoilla ja jokainen mukana ollut hoiti oman tonttinsa. Oli mielenkiintoista seurata perältä, miten kaksi eri tiimiä toimii – BiBi piti tiukkaa järjestystä omissa ajolinjoissaan ja JäPyn miehet ajoivat yhteislenkeillä opitun kaavan mukaisesti. Siltikin tärkeintä lenkillä oli kaikkien turvallisuus ja siitä pidettiin yhdessä huolta. Matkan edetessä ja ilman lämmetessä ryhmien välinen ujostelukin suli pois ja juttu lensi kun vanhoilla kavereilla konsanaan.

Kahvitaukoa pidettiin noin puolivälissä lenkkiä Hausjärvellä, Lepolan Talolla. Oman muistini mukaan emme ole aiemmin lenkeillämme ns. kävellyt suoraan valmiiseen pöytään kun nyt Lepolan Talon henkilökunta oli laittanut meille tuloamme varten sämpylät ja marjapiirakat tykötarpeineen valmiiksi.

Tauon jälkeen lenkkiä sävyttivät muutamat rengasrikot, joiden vuoksi myös reittiä hieman lyhennettiin 141,5 kilometriin. Mutta tekniset kuuluvat lajin luonteeseen ja tuulikin kääntyi mukavasti selän puolelle. Reittimestari oli jättänyt lenkin loppuosuudelle muutaman kipakan mäen kiivettäväksi, joskaan ryhmä ei näistä ollut moksiskaan vaan mäet kivuttiin ylös ketterästi, vaikka ajoa oli takana jo lähes 110km. Vauhtia lenkille tuli 31,2km/h.

JäPy-BiBi -yhteislenkki oli onnistunut tapahtuma ja omasta puolestani voin sanoa että pyrimme jatkossakin järjestämään vastaavia yli seurarajojen. Reitti sai kiitosta, joskin täytyy tulevaisuudessa paremmin ottaa huomioon ryhmäkoko ja sen vieminen taajama-alueille.

BiBi- kommentteja lenkistä:

”- Kaunis & uusi reitti”

”- Kivaa ajaa isossa ja osaavassa porukassa”

”- Mahtava tapahtuma, jolle toivomme jatkumoa”

”- Onneksi saatiin napakkaa vastatuulta n. 80km”

”- Teknisiä oli yllättävän paljon, kiitos herrasmiesmäisyydestä ja avusta”

”- Kahvipaikka oli hyvä ja hyvä kun oli etukäteen tilattu”

”- Hieno lenkki, tykättiin kovin”

”- Ajetaan lisää yhdessä -Bibi JäPy-”

JäPyn puolesta kiitän WMNS Cycling Team BiBiä mukavasta päivästä ja lenkkiseurasta. Haluan myös antaa kiitokset Lepolan Talon henkilökunnalle heidän joustavuudestaan sekä asiakaspalvelusta visiittimme aikana.

The BiBi story:

“We are Finland based, first ever all-female amateur cycling team that conquered Vätternrundan 2019 as our own Sub9-group of 30 women. Our goal is to raise the image and awareness of women’s cycling in Finland and around the world. We’d like to introduce more women to this amazing sport and bring them together. We train and push our limits to grow as a team and reach our goals. Together.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page