Koska pyöräily yhdessä on vielä hauskempaa - JäPy ja Bibi yhteislenkillä 16.8.2020

Velotour oli nousemassa monelle kuskille kauden päätavoitteeksi. Harmitus oli päällimmäinen tunne, kun järjestäjät ilmoittivat viime hetkellä kuntoajon perumisesta. Oma 175-32 ryhmämme ei kuitenkaan jäänyt asiaa murehtimaan vaan nopealla aikataululla päätimme, kun ryhmä on kerran kasassa ja treenattu on, niin ajetaan oma ”Varjo Velotour”. Lenkkipäiväksi valikoitui samainen sunnuntai 16.8, jolloin Velotourkin olisi ollut.

Emme olleet suinkaan ainoita, joilta samainen kuntoajo jäi ajamatta. Tapahtumaan oli osallistumassa myös WMNS Cycling Team BiBi, tavoitteenaan ajaa kuntolähtöjen ns. keskimatka, 125km. JäPyn Tiia Loponen on ajanut tällä kaudella myös BiBin väreissä, joten ajatus JäPyn ja BiBin yhteislenkistä alkoi muhia mielessä. Harri Vuorimaa (allekirjoittanut) lähtikin ujosti kyselemään, miltä ajatus yhteisestä JäPy-BiBi lenkistä kuulostaa. Idea sai hyvinkin nopeasti kannatusta BiBi-leirissä. Pikkuhiljaa sieltä suunnalta alkoi tipahdella iloisia uutisia, kun kuski toisensa perään ilmoittautui mukaan yhteislenkille. Omasta 175-32 porukasta saatiin kasaan 10 kuskia ja kun BiBiltä mukaan lähti 12 kuskia, oli ryhmän koko muotoutunut varsin muhkeaksi.

Velotour-hengessä ja nimensä mukaisesti olisi pitänyt ajaa virallinen reitti, mutta päätimme toisin. Reittimme suuntautui Järvenpäästä kohti kauniita Hämeen maalaisteitä, tarkoituksena ajaa ~155km, 32km/h vauhdilla pyörittäen vetovuoroja telaketjulla. Reitti kierteli lähes kaikille mukana olleille osittain uusilla tieosuuksilla, joita varmasti tullaan ajamaan jatkossakin.

Sunnuntaiaamuna iloinen 22 kuskin joukko kokoontui Järvenpään Teboille, mistä pienehköjen kaluston huoltotoimenpiteiden ja alkusanojen jälkeen lähdettiin matkaan. Alkumatkasta oli selkeästi hieman ujoutta havaittavissa puolin ja toisin - olihan lenkillä paljon kuskeja jotka tapasivat nyt ensimmäistä kertaa eikä yhteisestä ryhmäajosta ollut kokemusta.