top of page

Liikunnan riemua JäPy:n lasten maastopyöräilykoulussa

Järvenpään Pyöräilijöiden lapsille ja nuorille suunnattu maastopyöräilykoulu ajettiin eilen päätöksen Terholan maastossa. JäPy:n Antti Hongiston vetämälle kurssille osallistui kesän aikana 15 junioria, joista osa oli mukana jo kolmatta kesää. ”Aivan mahtava porukka on meillä ollut kasassa myös tänä kesänä ja osallistujien kehitys on ollut huimaa” – kertoo Antti ennen kuin lähdetään kiertämään haastavaa JäPy:n maastorataa Terholassa. MTB-kurssi on järjestyksessään jo neljäs ja JäPy:n kurssikasvatit ovat edenneet MTB uralla jo kansalliselle tasolle.

Yhteiskuvaan asettumisen aikana ensimmäiset pyörät jo keulivat ja eturivin juniorit eivät malta pysyä aloillaan. Aaro Tammi (12 v) tasapainoilee pyörän päällä helpon näköisesti useita minuutteja odottaen radalle pääsyä ja Iiro Jäntti (15 v) ilmoittaa ryhmälleen, että tänään vedetään sitten kaksi tiukkaa kierrosta. Saaga Vilenius (11 v) osallistuu kurssille jo toista kertaa. ”Viime kesänä ajelut päättyivät kaatumiseen Rampakassa” – kertoo Saaga ohimennen ja vilauttaa jalan leikkausarpea ennen kuin suhahtaa takaisin metsään.

Yhteiskuvan jälkeen ryhmä katoaa hetkessä metsän siimekseen ja finaalitapaamiseen mukaan kutsutut vanhemmat yrittävät parhaansa mukaan pysyä pyörillään perässä. Naurun kiljahdukset kaikuvat Terholan metsissä, kun ryhmä etenee teknisellä ajopolulla melkoista vauhtia. Ryhmä on hitsaantunut yhteen kesäkauden aikana ja yhdessä on koettu monet onnistumisen elämykset ja myös haastavammat maastohetket. Harvoin näkee sellaista liikunnan riemua kuin ryhmän lasketellessa radan haastavaa kivijyrkännettä onnistuneesti alas. Matka jatkuu syvemmälle Terholan metsään ja nuotiopaikalla odottaa yhteinen makkaranpaisto kesän kurssin päätteeksi.

Järvenpään Pyöräilijät kiittää kaikkia kurssille osallistuneita ja kurssin vetäjää Antti Hongistoa aputiimeineen.

Aaro Tammi valmiina polkaisemaan maastoon.

Saaga Vilenius jatkaa JäPy:n maastopyöräilykurssilla jo toista kesää.

JäPy:n Terholan MTB-rata on tuttu Iiro Jäntille, joka on vetänyt kurssin vauhtiryhmää tämän kesän ajan.

JäPy:n tämän kesän maastopyöräilykurssi päätettiin nuotiotunnelmiin Terholassa. Grillimestarina häärää kurssin vetäjä Antti Hongisto.

KLIKKAA ALLA OLEVASTA GALLERIASTA KUVAT ISOMMIKSI!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png