top of page

JäPyläisille viisi SM-mitalia triathlonin sprinttimatkalla Vantaan Kuusijärvellä!

Kuusijärvellä oli jälleen vauhdikasta menoa 15-16.8, kun eri-ikäiset triathlonistit ottivat mittaa itsestään ja toisistaan. Vantaa Triathlonissa oli Suomenmestaruus Sprinttikisan ja joukkueviestin lisäksi sarjoja kaikille: kuntoilijoille, tosissaan kisaaville sekä lapsille ja nuorille. Matkojakin oli monia, muun muassa kokeile triathlonia -sarjan minimatkat, sprintti- sekä perusmatka.

Lauantaina kisattiin triathlonin Suomenmestaruuksista sprinttimatkalla (uinti 750m – pyöräily 20 km – juoksu 5 km). JäPyläisistä SM-mitaleita lähtivät tavoittelemaan naisista Jutta Puranen (N19), Tiina Toivonen ja Riitta Kilpeläinen (N45-N49), Arja Puttonen (N55-N59) ja Päivi Paloviita-Wendt (N65-N69), ja miehistä Sami Ylisaari (M45-M49), Pasi Syyli (M50-M54) sekä Sampsa Puttonen (M55-M59). Lisäksi kilpakuntosarjaan ottivat osaa pariskunta Minna ja Jarkko Makkonen.

Naisten ikäsarjoissa SM-mitalit nappasivat JäPyläisistä Tiina Toivonen (N45-N49 sarjan hopeamitali), Jutta Puranen (N19 –sarjan pronssimitali), sekä Päivi Paloviita-Wendt N65 –sarjan ainoana osallistujana sai suorituksellaan oman ikäsarjan kultamitalin.

Tiina Toivonen oli omaan suoritukseen tyytyväinen – pyöräosuus tuntui erityisen hyvältä. Tiinan kisajännitys meni tyttärensä Jutan suorituksen seuraamiseen.

Nuorten (N19) sarja oli peesivapaa lähtö. Koska veden lämpötila oli yli 20 asteista, yleisissä sarjoissa sekä nuorten sarjoissa uitiin ilman märkäpukua. ”Minulle tämän päivän startti oli eka uintikerta ilman märkkäriä järvessä”, Jutta kertoi. Jutta ei ollut tyytyväinen uintiosuuteen, eikä päässyt pyöräosuudella (4x5,3 km) hyötymään ryhmästä, vaan joutui jamaan suurimmaksi osaksi yksin. Hienolla juoksulla Jutta sai kuitenkin kirittyä itsensä viidenneltä sijalta SM pronssille ajassa 1:21:33 tuntia.

Lauantaina parhainta vauhtia JäPyläisistä piti Sami Ylisaari M45 –sarjassa, ollen omassa ikäsarjassaan viides ajalla 1:10:47 tuntia, jääden pronssimitalista reilun minuutin.

Miesten ikäsarjoissa SM-pronssimitalit nappasivat Pasi Syyli (M50-M55) ja Sampsa Puttonen (M55-M59).

Pasi Syylillä oli huikea päivä tänään Kuusijärvellä. Niin se vaan poduim SM kisoissa on mahdollista kuin hiukan treenaa. Uintiosuuden jälkeen Pasi oli sijalla kahdeksan. Ensimmäinen vaihto oli nopein aika ja siitä hyvistä asemista pyörään. ”Viime viikonlopun hyvä pyörävire jatkui ja ajettiin seurakaveri Sami Ylisaaren kanssa samaa vauhtia vuoron perään vetopaikkaa vaihtaen”, Pasi totesi pyöräosuudesta. Myös toinen vaihto oli ikäsarjan nopein ja siitä alkoi päivän haastavin osuus - juoksu. Pasin loppuaika 1:11:40 tuntia ja M50-M55 sarjan pronssimitali. ”Taakse jäi monta joita en ole voittanut koskaan”, Pasi naurahtaa.

Viikon päästä karkelot jatkuvat Vierumäellä perusmatkan SM-kisalla.

Sampsa Puttonen lähti ilman odotuksia kisaamaan Vantaan Kuusijärvelle. ”Oli vaan mukava päästä kisaamaan Vantaalle, jossa on aina hieno tunnelma”, Sampsa kertoi. Uinti oli omien sanojen mukaan jäänyt kevään ja kesän aikana vähemmälle.

”Juoksu oli lauantain paras osuus eikä tällä kertaa vauhti tippunut lopussa”. Kaikkiaan meno tuntui aika raskaalta, kun ei ollut valmistautumista kovempiin vauhteihin. Viime vuoden tapaan lauantain sprintti oli ”valmistava kisa” sunnuntain perusmatkalle.

Sunnuntaina kisattiin perusmatkalla (uinti 1500m – pyöräily 40 km – juoksu 10 km). Sunnuntaina kisaamassa olivat Sampsa Puttonen (M55-M59) sekä Arja Puttonen (N55-N59).

Vaikka sunnuntaina oli pidempi matka, niin se tuntui Sampsasta jopa edellistä päivää helpommalta. Kisaaminen lämpimässä kelissä sujui hienosti ja Sampsa meni koko kisan fiiliksen mukaan. ”Seppo Aaltonen huusi juoksun aikana, että olen kolmantena, mikä sai päättämään yrittää säilyttää vauhti loppuun asti”, Sampsa kertoi juoksuosuudestaan. Ja siinä hän onnistuikin hienosti ja sai vielä yhden sijoituksen nostettuakin! Sampsa tuli toiseksi omassa ikäsarjassaan ajalla 2:25:17 tuntia. Kaikki tulokset löydät täältä.

Nyt on kisamieli suunnattu kohti Tallinnaa ja täyttä matkaa, jotka pidetään syyskuun alussa. ”Josko siellä vielä pääsisi vähäkisaisen triathlon vuoden päättämään”, Sampsa kertoo loppukauden kisoista.

Järvenpään Pyöräilijät onnittelee kaikkia SM-mitalisteja upeista saavutuksista!

Tiina vauhdikkaalla pyöräosuudella (kuva Janne Virtanen)

Jutta pyöräosuudella (kuva Janne Virtanen)

Sampsa Puttonen spekuloi maaliintulon jälkeen onnistuneen kisakauden avaustunnelmia.

Pasi Syyli tuulettaa SM-mitaliaan maalissa.

Päivi Paloviita-Wendt voitti N65-sarjan.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page