JäPyläisille viisi SM-mitalia triathlonin sprinttimatkalla Vantaan Kuusijärvellä!

Kuusijärvellä oli jälleen vauhdikasta menoa 15-16.8, kun eri-ikäiset triathlonistit ottivat mittaa itsestään ja toisistaan. Vantaa Triathlonissa oli Suomenmestaruus Sprinttikisan ja joukkueviestin lisäksi sarjoja kaikille: kuntoilijoille, tosissaan kisaaville sekä lapsille ja nuorille. Matkojakin oli monia, muun muassa kokeile triathlonia -sarjan minimatkat, sprintti- sekä perusmatka.

Lauantaina kisattiin triathlonin Suomenmestaruuksista sprinttimatkalla (uinti 750m – pyöräily 20 km – juoksu 5 km). JäPyläisistä SM-mitaleita lähtivät tavoittelemaan naisista Jutta Puranen (N19), Tiina Toivonen ja Riitta Kilpeläinen (N45-N49), Arja Puttonen (N55-N59) ja Päivi Paloviita-Wendt (N65-N69), ja miehistä Sami Ylisaari (M45-M49), Pasi Syyli (M50-M54) sekä Sampsa Puttonen (M55-M59). Lisäksi kilpakuntosarjaan ottivat osaa pariskunta Minna ja Jarkko Makkonen.

Naisten ikäsarjoissa SM-mitalit nappasivat JäPyläisistä Tiina Toivonen (N45-N49 sarjan hopeamitali), Jutta Puranen (N19 –sarjan pronssimitali), sekä Päivi Paloviita-Wendt N65 –sarjan ainoana osallistujana sai suorituksellaan oman ikäsarjan kultamitalin.

Tiina Toivonen oli omaan suoritukseen tyytyväinen – pyöräosuus tuntui erityisen hyvältä. Tiinan kisajännitys meni tyttärensä Jutan suorituksen seuraamiseen.

Nuorten (N19) sarja oli peesivapaa lähtö. Koska veden lämpötila oli yli 20 asteista, yleisissä sarjoissa sekä nuorten sarjoissa uitiin ilman märkäpukua. ”Minulle tämän päivän startti oli eka uintikerta ilman märkkäriä järvessä”, Jutta kertoi. Jutta ei ollut tyytyväinen uintiosuuteen, eikä päässyt pyöräosuudella (4x5,3 km) hyötymään ryhmästä, vaan joutui jamaan suurimmaksi osaksi yksin. Hienolla juoksulla Jutta sai kuitenkin kirittyä itsensä viidenneltä sijalta SM pronssille ajassa 1:21:33 tuntia.