top of page

JäPyläisille menestystä triathlonkauden avausviikonloppuna!

Pitkän odotuksen jälkeen päästiin vihdoin tositoimiin. Lauantaina Helsinki Triathlon järjesti Kuusijärvellä sprinttimatkan (uinti 750m – pyöräily 20 – juoksu 5 km) kilpailuharjoituksen. Kilpailijat oli jaettu kahteen lähtöryhmään, osa kilpailijoista suoritti harjoituksen aamupäivällä ja toinen puoli iltapäivällä.

Tiina pyöräosuudella lauantain kilpailuharjoituksessa Kuusijärvellä.

Tiina Toivonen voitti N40 -sarjan ja Riitta Kilpelälinen oli saman sarjan toinen. Jutta Puranen voitti naiset alle 20 -sarjan. JäPyn naiset olivat Kuusijärvellä myös kolme nopeinta spirnttimatkan suorittajaa. Jutta lähti harjoittelemaan Kuusijärvelle vaihtoja ja tekemään hyvän valmistavan treenin sunnuntaita varten. Tämä oli Jutta Purasen ensimmäinen kosketus triathlon-kisaan ja oli saman tien kaikista naisista kolmanneksi nopein. Upea suoritus!

Jutta nousemassa vedestä ylös lauantain kilpailuharjoituksessa Kuusijärvellä.

Lauantain sprinttimatka oli hyvä harjoitus sunnuntain varsinaiseen kisaan, joka oli samalla kotimaisen triathlonkauden avauskilpailu. Hollolassa järjestettiin maastotriathlon, jossa nimensä mukaisesti juoksu- ja pyöräreitt itapahtuvat maastossa. ”Pyöräreitti ei kyllä täyttänyt meidän näkemystä maastopyöräilystä”, naurahti Tiina Toivonen kisareitistä kilpailun jälkeen.

Tapahtuma oli jaettu kahdelle päivälle, lyhyen matkan tapahtumapäivä oli lauantai 6.6. ja pitkän matkan kisa sekä lasten triathlon järjestettiin sunnuntaina 7.6. Lähdöt oli järjestetty ns. erälähtöinä, ja jokaiseen erään otettiin maksimissaan 50 osallistujaa. Sarjoina tapahtumassa oli miesten janaisten yleinen, sekä ikäsarja miesten ja naisten 45 ->.

Jäpyläisistä pitkän matkan maastotriathloniin (uinti 900m – pyöräily 20 km – juoksu 10 km) ottivat osaa miehistä Pasi Syyli, Janne Kyllönen ja Pekka Jääskeläinen ja naisista Tiina Toivonen, Riitta Kilpeläinen ja Milla Toivonen sekä ensikertalaisena triathlonkisa –debyytin tehnyt Tiina Toivosen tytär Jutta Puranen. Tiina Toivonen ja Jutta Puranen starttasivat naisten yleisessä sarjassa. Muut starttasivat miesten tai naisten ikäsarjassa.

Nopein JäPyläinen oli Pasi Syyli, joka suoritti reitin ajassa 1:36:55, jolla Pasi oli oman sarjan (M45) viidenneksi nopein. Maastopyörällä Pasi oli ollut harjoittelemassa kolme kertaa ennen kisaa. Uinti meni helposti. ”Pyöräilyyn lähdin hyvällä fiiliksellä ja odottelin milloin alkaa maasto-osuus”, Pasi kertoi pyöräosuudesta. Maasto-osuus oli 8 km ladunpohjia ja vain 2 km polkua, joissa oli hieman teknisempää osuutta. ”Välitykset loppu latupohjalla eikä pysynyt cyclojen perässä”, Pasi naurahti. Juoksu olikin lähes kokonaan polkua ja matkan varrella oli jopa pitkospuita. Hyvä tasainen suoritus Pasilta. Tästä on hyvä jatkaa kohti Sääskin perusmatkaa heinäkuun alussa.

Jutta Puranen on aloittanut lajin vasta noin vuosi sitten ja hän aloitti viime syksynä uinnin opettelun ottaen yksityisvalmennuksia. Kehitys on ollut hurja ja tänään talven systemaattinen harjoittelu palkittiin. Jutalla uinti meni hienosti ja pyöräosuuden Jutta Puranen ja Tiina Toivonen ajoivat peräkanaa ja tulivat vaihtoon yhtä aikaa. ”Kun Jutta sai lenkkarit jalkaan, ei siitä näkynyt kuin kantapäät”, Tiina kertoi. ”Vielä olisi tarvittu muutama sata metriä enemmän matkaa, niin Jutta olisi saanut edellä menevän kiinni. Nyt voitto jäi harmittavasti 13 sekunnin päähän”, Tiina jatkaa. Jutan aika 1:38:49 tuntia, jolla Jutta oli naisten yleisen sarjan toinen ja Tiinan aika 1:39:39 tuntia ja kolmas sija samassa sarjassa. Suuret onnittelut hienon debyytin tehneelle Jutalle sekä Tiinalle hienoista suorituksista.

Riitta Kilpeläinen voitti ikäsarjan (N45) ajalla 1:44:39 tuntia. Riitan uinti meni sujuvasti, mutta Riitan matkaa maastossa haittasi virheellinen pyörävalinta: ”Ajoin cyclolla josta tipahti ketjut viiteen kertaan ja jouduin kävelemään ylämäet”, Riitta kertoi. ”Juoksu tuntui alkuun todella takkuiselta eilisen harjoituskisan jälkeen, mutta onneksi juoksu lähti kuitenkin kulkemaan ja juoksureitti oli tosi hieno”, Riitta jatkaa. Onnea Rititta hienosta suorituksesta. Myös muut JäPyläiset suoriutuivat kisasta hienosti.

Kaikki Hollola maastotriathlonin tulokset täältä. JäPy onnittelee kaikkia kisaajia – tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia kisoja!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page