JäPyn Tiina Toivoselle Euroopan-mestaruus täydenmatkan kilpailussa Hollannissa!

Lauantaina 14.9. kisattiin Hollannin Almeressä täyden matkan triathlon. Kilpailu on Euroopan vanhin triathlon–kilpailu ja se on tunnettu nopeasta reitistä. Täydenmatkan kisaennätys meni jälleen tänä vuonna uusiksi ja sen teki Matthew Trautman ajalla 7 tuntia ja 50 minuuttia. Yvonne van Vlerkenillä on naisten kisaennätys 8 tuntia ja 51 minuuttia, jonka hän teki vuonna 2017.

Samaan aikaan käytiin sekä täydenmatkan Challenge Almere ja ETU:n Age Group Euroopan-mestaruus -kilpailu (uinti 3,9 km – pyöräily 180 km – juoksu 42,2 km). JäPystä Suomea lähti edustamaan Tiina Toivonen (N45-49). Tiina osallistui täydenmatkan kilpailuun, tarjolla oli myös muita matkoja samana päivänä.

Tiina lähti kohti Amsterdamia torstaiaamuna huolto- ja kannustusjoukon kanssa. Torstai meni kaupunkiin tutustuen. Suomesta lähti myös muita kisaamaan ja Triathlonliiton Age Group -ryhmä vietti perjantain aamupäivän yhdessä.Perjantai kului normaaleissa kisarutiineissa, johon kuului mm. kisainfossa käynti sekä pyörän ja muiden tavaroiden vienti kisapaikalle. Ja totta kai järjestäjän tarjoamaa pastabuffet!

Lauantaina Tiinan startti oli 7.35. Uinti tapahtui järvessä ihan Almeren keskustassa. Vesi oli noin 18 asteista ja uinti tehtiin kahtena kierroksena. ”Uintiaika oli minun ennätys täydeltä matkalta, uinti kulki oikein mukavasti”, Tiina totesi uintiosuudestaan kisan jälkeen.

Pyörän alussa Tiinalla oli ongelmia vaihteiden kanssa kun etuvaihtaja ei toiminut, mutta 50km kohdalla Tiina pysähtyi ja nosti käsin ketjut itse isolle rattaalle ja pääsi jatkamaan matkaa. Matka taittui tyynessä säässä ja tasaisella reitillä hyvää vauhtia. Tiinan pyöräaika oli 5:31:08 tuntia, ja Tiina oli pyöräilyn jälkeen sarjansa toisena.