JäPyläiset triathlonistit menestyivät kotimaassa ja ulkomailla viikonlopun kisoissa!

Finntriathlon Vierumäki järjestettiin viikonloppuna legendaarisessa suomalaisen urheilun ja valmennuksen keskipisteessä. Finntriathlon Vierumäki on perusmatkan kilpailu, jonka erityispiirteinä on uinti kahdessa eri järvessä. Pyöräreitti on kumpuilevaa maastoa ja juoksuosuus on melko tasainen ja kiertää Urheiluopiston alueella.

Vierumäen perusmatkalla JäPyläisistä mukana olivat Pasi Syyli (M50-54), Sampsa Puttonen (M55-59) sekä Jarkko Makkonen (M45-49). Sprinttimatkalla mukana olivat Anne Koskela ja Arto Levonperä.

Nopein JäPyläinen oli Pasi Syyli. Pasin uinti onnistui hyvin eikä matkan varrella tullut turhia mutkia. Pyörä meni suunnitelluilla tehoilla ja juoksuun Pasi oli todella tyytyväinen. ”Tavoite juoksuvauhdiksi oli 4”40 - 4”45 ja juoksu toteutui 4”31 vauhdilla. Ei voi olla kuin tyytyväinen”, Pasi summasi juoksuaan kisan jälkeen. ”Vielä reilu 5 viikkoa kauden pääkisaan (Ironman Barcelona), joten tiedossa vielä muutama tosi tiukka viikko”, Pasi kertoo seuraavien viikkojen harjoittelusta. Pasi sijoittui kivenkovassa M50–sarjassa hienosti neljänneksi ajalla 2:26:44 tuntia.

Sampsa Puttonen voitti oman ikäluokkansa (M55-59) ajalla 2:28:05 tuntia. Sampsa oli uinnin jälkeen toisena ja nousi jo ensimmäisen vaihdon jälkeen kärkeen pitäen johdon maaliin saakka. Sampsan kisa sujui tasapainoisesti kaikkien lajien osalta. ”Uinti meni hyvin ja odotuksien mukaisesti, koska olen päässyt uimaan hyvin. Pyöräilyn alku oli hieman haastavaa, mutta sitten diesel käynnistyi ja vauhti pysyi hyvänä pyöräilyn loppuun sakka. Juoksu oli erittäin hyvä”, summaa Puttonen kisan jälkeen tuntemuksiaan. Kaikki Vierumäen tulokset löydät täältä.

Viikonloppuna kisattiin myös maastotriathlonissa Espoon Solvallassa (uinti 1,5 km – pyöräily 24 km – juoksu 8 km). Kisassa oli ainoastaan muutama kymmenen osallistujaa kaiken kaikkiaan. Laji on vasta tekemässä tuloaan, toivotaan ett