top of page

JäPyläiset triathlonistit menestyivät kotimaassa ja ulkomailla viikonlopun kisoissa!

Finntriathlon Vierumäki järjestettiin viikonloppuna legendaarisessa suomalaisen urheilun ja valmennuksen keskipisteessä. Finntriathlon Vierumäki on perusmatkan kilpailu, jonka erityispiirteinä on uinti kahdessa eri järvessä. Pyöräreitti on kumpuilevaa maastoa ja juoksuosuus on melko tasainen ja kiertää Urheiluopiston alueella.

Vierumäen perusmatkalla JäPyläisistä mukana olivat Pasi Syyli (M50-54), Sampsa Puttonen (M55-59) sekä Jarkko Makkonen (M45-49). Sprinttimatkalla mukana olivat Anne Koskela ja Arto Levonperä.

Nopein JäPyläinen oli Pasi Syyli. Pasin uinti onnistui hyvin eikä matkan varrella tullut turhia mutkia. Pyörä meni suunnitelluilla tehoilla ja juoksuun Pasi oli todella tyytyväinen. ”Tavoite juoksuvauhdiksi oli 4”40 - 4”45 ja juoksu toteutui 4”31 vauhdilla. Ei voi olla kuin tyytyväinen”, Pasi summasi juoksuaan kisan jälkeen. ”Vielä reilu 5 viikkoa kauden pääkisaan (Ironman Barcelona), joten tiedossa vielä muutama tosi tiukka viikko”, Pasi kertoo seuraavien viikkojen harjoittelusta. Pasi sijoittui kivenkovassa M50–sarjassa hienosti neljänneksi ajalla 2:26:44 tuntia.

Sampsa Puttonen voitti oman ikäluokkansa (M55-59) ajalla 2:28:05 tuntia. Sampsa oli uinnin jälkeen toisena ja nousi jo ensimmäisen vaihdon jälkeen kärkeen pitäen johdon maaliin saakka. Sampsan kisa sujui tasapainoisesti kaikkien lajien osalta. ”Uinti meni hyvin ja odotuksien mukaisesti, koska olen päässyt uimaan hyvin. Pyöräilyn alku oli hieman haastavaa, mutta sitten diesel käynnistyi ja vauhti pysyi hyvänä pyöräilyn loppuun sakka. Juoksu oli erittäin hyvä”, summaa Puttonen kisan jälkeen tuntemuksiaan. Kaikki Vierumäen tulokset löydät täältä.

Viikonloppuna kisattiin myös maastotriathlonissa Espoon Solvallassa (uinti 1,5 km – pyöräily 24 km – juoksu 8 km). Kisassa oli ainoastaan muutama kymmenen osallistujaa kaiken kaikkiaan. Laji on vasta tekemässä tuloaan, toivotaan että tulevina vuosina myös tähän lajiin löytää kilpailijat. Mukana JäPyläisistä oli Tiina Toivonen. Tiinan kisasuoritus oli perusvahvaa tekemistä alusta lähtien. Uinti sujui hyvin ja MTB –reitti oli melko tekninen, reitti kulki metsässä kapealla polulla. ”Kisa oli kyllä rankka, paljon rankempi kuin normi triathlon. Pyöräilyssä ei saanut sykettä alas missään kohdassa”, Tiina kertoo suorituksen jälkeen. Sekä pyöräily- että juoksureitti oli hieman huonosti merkattu ja Tiina eksyi muutaman kerran reitiltä. "Vähän harmitti nuo reitiltä eksymiset, mutta en kyllä ollut ainut joka harhaili reitillä.", Tiina kertoi kisan jälkeen. Tiina oli naisten sarassa toinen ajalla 3:44:48 tuntia.

Sami Ylisaari kilpaili viikonloppuna Virossa Triathlon Estonia -kilpailussa täydellä matkalla (uinti 3,9 km - pyöräily 180 km - juoksu 42,2 km). Kilpailu käytiin Tarton lähellä. Järvi oli kirkasvetinen ja miellyttävä uida, tuuli oli lauantaina kova, ja aallokko muodostui monelle haasteeksi. "Suunnistus oli tosi heikkoa, tai rata vähän ylipitkä, sillä kello näytti yli 4050 metriä", Sami totesi uintisuorituksestaan kisan jälkeen. Samin uintiaika oli 1.06 tuntia. Vaativa reitti ja kova tuuli pudottivat pyöräilyn keskivauhtia eikä Sami ollut pyörän loppuaikaan 5.25 tuntia tyytyväinen. Juoksuosuudelle Sami lähti hyvävointisena mutta maratonin keskimmäinen kolmannes osoittautui Samille haastavaksi. Viimeinen 15 km sujui kuitenkin paremmin ja maaliin Sami tuli ajalla 10.36 tuntia. "Aika paljon jäin ajassa siitä mitä kuvittelin treenien perusteella, mutta toinen sija on kuitenkin hyvä tulos", Sami kertoi kisan jälkeen. "Kisajärjestelyt olivat kohtalaiset eikä niitä voi verrata isompiin kisoihin. Hinta-laatu suhde on kyllä tässä kisassa kohdillaan", Sami jatkoi. Kaikki Triathlon Estonian tulokset löydät täältä.

Järvenpään Pyöräilijät onnittelee kaikkia JäPyläisiä hienoista sijoituksista ja suorituksista!

Sampsa Puttonen Vierumäen perusmatkan palkintojenjaossa muiden sarjavoittajien kanssa.

Pasi Syylin vauhdikasta menoa Vierumäen juoksuosuudella.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page