JäPyn Jenni Greijulalle ikäsarjan Suomenmestaruus täydenmatkan triathlonissa Tahkolla!

Lauantaina ratkottiin Tahkolla SM-mitalit täydenmatkan triathlonissa (uinti 3,8 km – Pyörä 180 km – juoksu 42,2 km) ja sunnuntaina kilpailtiin Challenge Turussa puolimatkalla (uinti 1,9 km – pyörä 90 km – juoksu 21,1 km).

Finntriathlon Tahko tarjoaa laajan kattauksen eri matkavaihtoehtoja. JäPyläisistä täydenmatkan SM-mitaleita (ikäsarjan) lauantaina 10.8. lähtivät tavoittelemaan täydenmatkan ensikertalainen Jenni Greijula (N30-34), Matias Warsta (M35-39) sekä Jukka Kurunmäki (M40-44). Puolimatkan kilpailussa olivat mukana Heidi Kallio ja Tuomas Räikkönen.

Nopein JäPyläinen Tahkolla oli Matias Warsta, jonka loppuaika oli 10:59:30 tuntia. Tämä oli jo Matiaksen toinen täydenmatkan kilpailu tänä kesänä. Edellinen oli vain 6 viikkoa sitten kesäkuussa 30.6. Ironman Nizzassa. Matias ei ollut täysin tyytyväinen omaan suoritukseensa. "Uinti meni ihan kuviokellunnaksi. Yritin väkisin peesailla, mutta veturit olivat liian hitaita", Matias naurahti kisan jälkeen. Päivän teemana oli hyvä juoksu. "Juoksu oli kolmesta lajista ainoa, joka meni suunnitellusti", Matias jatkoi.

Jenni Greijula oli mukana JäPyn Triathlonkoulussa vuonna 2017. Jennin uinti oli todella hyvä, 3,8 km:n uintiaika oli 1:16:29 tuntia. ”Tällä kertaa suunnistus onnistui, mikä on tuottanut aiemmin isojakin pulmia”, Jenni kertoi uinnistaan. ”Tuntuu niin hienolta, että kahden vuoden tinkimätön työ tuotti tällaisen tuloksen”, Jenni kertoi tuoreeltaan täysmatkan jälkeen. ”Juoksun kaksi ensimmäistä kierrosta meni mukavasti, mutta sitten rupesi vauhti hiipumaan. Onneksi on kova pää, periksi ei anneta”, Jenni jatkaa. Harmittavasti Jennin sarjassa ei ollut kuin kaksi osallistujaa, mutta mitalit jaetaan kilpailuun osallistujien kesken. Jennin loppuaika 12.34:14 tuntia, jolla Jenni otti N30-34 –sarjan Suomenmestaruuden,