top of page

JäPyn Jenni Greijulalle ikäsarjan Suomenmestaruus täydenmatkan triathlonissa Tahkolla!

Lauantaina ratkottiin Tahkolla SM-mitalit täydenmatkan triathlonissa (uinti 3,8 km – Pyörä 180 km – juoksu 42,2 km) ja sunnuntaina kilpailtiin Challenge Turussa puolimatkalla (uinti 1,9 km – pyörä 90 km – juoksu 21,1 km).

Finntriathlon Tahko tarjoaa laajan kattauksen eri matkavaihtoehtoja. JäPyläisistä täydenmatkan SM-mitaleita (ikäsarjan) lauantaina 10.8. lähtivät tavoittelemaan täydenmatkan ensikertalainen Jenni Greijula (N30-34), Matias Warsta (M35-39) sekä Jukka Kurunmäki (M40-44). Puolimatkan kilpailussa olivat mukana Heidi Kallio ja Tuomas Räikkönen.

Nopein JäPyläinen Tahkolla oli Matias Warsta, jonka loppuaika oli 10:59:30 tuntia. Tämä oli jo Matiaksen toinen täydenmatkan kilpailu tänä kesänä. Edellinen oli vain 6 viikkoa sitten kesäkuussa 30.6. Ironman Nizzassa. Matias ei ollut täysin tyytyväinen omaan suoritukseensa. "Uinti meni ihan kuviokellunnaksi. Yritin väkisin peesailla, mutta veturit olivat liian hitaita", Matias naurahti kisan jälkeen. Päivän teemana oli hyvä juoksu. "Juoksu oli kolmesta lajista ainoa, joka meni suunnitellusti", Matias jatkoi.

Jenni Greijula oli mukana JäPyn Triathlonkoulussa vuonna 2017. Jennin uinti oli todella hyvä, 3,8 km:n uintiaika oli 1:16:29 tuntia. ”Tällä kertaa suunnistus onnistui, mikä on tuottanut aiemmin isojakin pulmia”, Jenni kertoi uinnistaan. ”Tuntuu niin hienolta, että kahden vuoden tinkimätön työ tuotti tällaisen tuloksen”, Jenni kertoi tuoreeltaan täysmatkan jälkeen. ”Juoksun kaksi ensimmäistä kierrosta meni mukavasti, mutta sitten rupesi vauhti hiipumaan. Onneksi on kova pää, periksi ei anneta”, Jenni jatkaa. Harmittavasti Jennin sarjassa ei ollut kuin kaksi osallistujaa, mutta mitalit jaetaan kilpailuun osallistujien kesken. Jennin loppuaika 12.34:14 tuntia, jolla Jenni otti N30-34 –sarjan Suomenmestaruuden,

Heidi Kallio osallistui samana päivänä ensimmäiseen puolimatkan kilpailuunsa. Heidin avomies Jukka Kurunmäki kilpaili samana päivänä täydenmatkan triathlonissa. "Mitä Jukka edellä, sitä Heidi perässä”, Heidi naurahtaa tuoreeltaan kisan jälkeen. ”Vuosi sitten en ollut edes uinut koskaan vapaauintia ja pyöränä toimi silloin 15 vuotta vanha Helkama”, Heidi jatkaa. Heidillä ensimmäinen puolimatka meni suunnitelmien mukaisesti. Etenkin juoksuun hän oli erittäin tyytyväinen. ”Pyöräilyn aikana ketjut menivät pois paikoiltaan ja samassa kaaduin itsekin ojaan”, Heidi naurahtaa. ”Ei muuta kuin ylös ja jatkoin matkaa. Loppu hyvin kaikki hyvin”, Heidi jatkaa. Heidin loppuaika 6:23:40 tuntia. Kaikki Finntriathlon Tahkon tulokset löydät täältä.

Sunnuntaina kilpailtiin Challenge Turussa puolimatkan kilpailu. Turussa uidaan Aurajoessa ja pyöräillään suljetulla Turun moottoritiellä. Tämän jälkeen vielä juostaan Aurajoen molemmin puolin. Kisakeskuksen lähettyvillä riittää kannustavaa yleisöä .Turussa JäPyläisistä mukana olivat Jukka Vartiainen (M40-M44), Pasi Syyli, ja Janne Kyllönen (M50-M54) sekä Ari Saariniemi ja Sampsa Puttonen (M55-M59). Naisista mukana olivat Joanna Rintala (N30-N34), Milla Toivonen (N50-N54) sekä ensi kertaa puolimatkalla kilpaillut Sirpa Salmi (N40-N44). Joukkuekilpailussa mukana oli Pekka Jääskeläinen (uinti ja pyörä) sekä Tiina Toivonen, joka hoiti joukkueen juoksuosuuden (puolimaraton).

Nopein JäPyläinen Turussa oli Sampsa Puttonen, joka on kärsinyt alkukauden takareisivammasta. ”Nyt olen kunnossa, ja pääsin tekemään jopa muutaman juoksulenkinkin ennen Turun kisaa”, Sampsa kertoo kisavalmistautumisestaan. "Tykkään kilpailla ja kisoissa saan kaivettua itsestäni aina hiukan enemmän irti. Pyöräily meni olosuhteet huomioiden erinomaisesti. Juoksu muuttui lopussa vaikeaksi, mutta vanhat juoksupohjat kestivät kummasti", jatkaa Sampsa. Sampsan loppuaika 4:54:50 tuntia, jolla Sampsa oli kolmas M55-M59 –sarjassa. Sampsa suuntaa seuraavaksi katseen täydenmatkan kilpailuun Ironman Barcelonaan.

Pasi Syyli tuli toisena JäPyläisenä maaliin ajassa 4:58:20 tuntia. Pasin uinti oli todella vahva. ”Olin uintiin todella tyytyväinen, pääsin tällä kaudella ensimmäistä kertaa omalle tasolleni”, Pasi kertoi tuoreeltaan kisan jälkeen. Myös suunnistus osui nappiin, Pasin uintiaika oli 31:57 min, joka oli ikäsarjan kolmanneksi nopein. "Tämä oli hyvä valmistava kilpailu Barceloonaa ajatellen", Pasi kertoi. Myös Pasin kauden päätavoite on lokakuun alussa täydenmatkan kilpailu Ironman Barcelona, ja tiedossa on vielä kovaa treeniä seuraavan puolentoista kuukauden ajan.

Järvenpään Pyöräilijät seuraa Pasin ja Sampsan matkaa lokakuussa. Tsemppiä loppukauden harjoituksiin!

Suurin osa JäPyläisistä mukana olleista tekivät omia ennätyksiään Turussa. Sekä Joanna Rintala että Milla Toivonen paransivat molemmat omaa puolimatkan ennätystään reilut 20 minuuttia. Kaikki Turku Challenge tulokset löydät täältä.

Järvenpään Pyöräilijät toivottavat onnea täydenmatkan Suomenmestarille sekä kaikille JäPyläisille hienoista suorituksista!

Jenni Greijula vauhdissa Tahkon juoksuosuudella.

Jukka Kurunmäki paransi omaa ennätystään 11 minuuttia viime vuoden Ironman Tallinnan kilpailusta.

Heidi Kallion liikunnan riemua ensimmäisellä puolimatkan juoksuosuudella.

Jenni Greijula Tahkon täydenmatkan palkintojenjaossa (vasemmalla). Kuva Finntriathlonin Facebook -sivulta

Hyvät pohjat siivittivät Sampsa Puttosen Challenge Turun puolimatkalla kolmanneksi.

Pasi Syyli juoksi Turussa puolimaratonin aikaan 1:43:49 tuntia ja oli itsekin tyytyävinen juoksuunsa.

Ari Saariniemi paransi puolimatkan ennätystään Turussa.

Joanna Rintala, Milla Toivonen ja Jukka Vartiainen spekuloivat hyvävoimaisina kisan kulkua maalissa.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page