top of page

JäPyn triathlonisteille kaksi podium -paikkaa täydenmatkan Ironman -kilpailussa Tallinnassa 3.8.2019

Tallinnassa järjestettiin toisen kerran täydenmatkan Ironman-kilpailu (uinti 3,8 km – pyörä 180 km – juoksu 42,2 km). Kisaan oli ilmoittautunut noin 900 kilpailijaa. Jäpyläisistä Tallinnaan lähti Tiina Toivonen, Riitta Kilpeläinen, Anu ja Reijo Roininen, Jukka Erkkilä sekä ensikertalaiset Minna Ikonen ja Seppo Aaltonen. Kaikki harjoittelevat JäPyn Age Group–ryhmän valmennusohjelman mukaan Tiina Toivosta lukuun ottamatta.

Vesispekulaatio kävi somessa kiivaana jälleen tänä vuonna kun meriveden lämpötila Tallinnan satamassa oli kisaviikon alussa noin 12 asteista. Kaikki täydelle matkalle ilmoittautuneet tietenkin haluavat uida koko matkan. Mikäli veden lämpötila on alempi kuin 15 astetta, uintimatkaa lyhennetään tai jos se on alle 12 astetta, niin uintia ei järjestetä ollenkaan.

Torstaina Ironman organisaatio lähetti iloisen viestin kilpailijoille, jossa kerrottiin että uinti siirretään noin 8 km päähän Harku –järvelle, veden lämpötilaksi ilmoitettiin silloin 18,8 astetta. Logistisesti tämä vaati sekä järjestäjiltä että kilpailijoilta hieman enemmän siirtymisiä, mutta täytyy antaa tunnustus kisaorganisaatiolle, joka pystyi toteuttamaan varasuunnitelman loistavasti vain muutaman päivän varoitusajalla.

Kisapäivän sää oli melko hyvä (päivällä +15), mutta tuuli yltyi päivän edetessä. Aamulla järvi oli lähes tyyni ja aurinko paistoi. Uintireitti oli yksi 3,8 km:n poijuilla merkattu reitti ja lähtö tapahtui ns. rolling –starttina, jossa veteen päästetään vain muutama uimari kerralla viiden sekunnin välein.

Yleisöä oli varsinkin juoksuosuudella mukavasti kaupungilla kannustamassa. Juoksureitti kulki satamasta aivan kaupungin ydinkeskustaan vanhan kaupungin mukulakivikujille. Juoksu oli neljä ja puoli kierrosta.

Nopein JäPyläinen oli Tiina Toivonen, joka sijoittui omassa ikäsarjassaan (N45-49) toiseksi. Tiinan suoritus oli vahva. ”Uinnissa oli hieman suunnistusvaikeuksia ja pyöräilyä vaivasi paikoin kova tuuli”, Tiina kommentoi kisan jälkeen. Samainen tuuli aiheutti kaikille kisailijoille haasteita ja laski hieman vauhteja varsinkin loppukilometreillä. Juoksu oli tasaisen vahvaa. Tiinan loppuaika oli 10.23.18 tuntia. Tiinalle olisi ollut myös tarjolla kisalippu Konalle. ”Harmi kun ei ollut madollisuutta ottaa sitä tänä vuonna vastaan. Ehkä sitten ensi vuonna”, Tiina naurahti. Tiina ottaa rennosti seuraavan viikon, mutta aika nopeasti katseet pitää kääntää syyskuussa käytäviin täydenmatkan Euroopan mestaruuskisoihin, jotka pidetään Hollannissa syyskuun 14. päivä.

Reijo oli toinen Jäpyn maaliin tulijoista ja oli kyllä antanut kaikkensa, ensimmäinen kommentti oli ”tämä oli viimeinen kerta”. Reijo valitti myös vastatuulta pyöräosuudella. Reijo teki huippuajan uinnissa ja upean taistelun juoksussa. Reijon loppuaika oli 10.40.53 tuntia, ja hän paransi viime vuoden aikaa 11 minuuttia.

Sepon ensimmäinen täysmatka suoriutui hienosti sijoittuen omassa ikäsarjassaan (M60-64) toiseksi. Seppo kertoi aloittaneensa pyöräilyn liian kovaa, joka kostautui hieman loppumatkalla. Seppo oli erityisen tyytyväinen juoksuunsa – hän pystyi juoksemaan koko matkan jalkavaivoista huolimatta. Sepon loppuaika 10.52.28 tuntia. ”Nyt lomaillaan viikko, korkeintaan jonkun uinnin saatan tehdä”, Seppo totesi kisan jälkeen. Sen jälkeen katseet suunnataan vielä Nizzan puolimatkan MM-kisoihin, jotka pidetään syyskuun 8. päivä.

JäPyn tiimi suoriutui matkasta erinomaisesti, ollen joukkuekisassa neljäs!

Alla tunnelmapaloja kisaviikonlopusta - mahtava reissu upealla porukalla! Kiitos kaikille mukana olleille kilpailijoille ja kannustajille, jotka tulivat Tallinnaan varta vasten kisoja katsomaan ja kannustamaan!

Järvenpään Pyöräilijät toivottaa kaikille JäPyläisille Ironmaneille paljon onnea hienoista suorituksista! Kaikki tulokset löydät täältä.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page