JäPyn triathlonisteille kaksi podium -paikkaa täydenmatkan Ironman -kilpailussa Tallinnassa 3.8.2019

Tallinnassa järjestettiin toisen kerran täydenmatkan Ironman-kilpailu (uinti 3,8 km – pyörä 180 km – juoksu 42,2 km). Kisaan oli ilmoittautunut noin 900 kilpailijaa. Jäpyläisistä Tallinnaan lähti Tiina Toivonen, Riitta Kilpeläinen, Anu ja Reijo Roininen, Jukka Erkkilä sekä ensikertalaiset Minna Ikonen ja Seppo Aaltonen. Kaikki harjoittelevat JäPyn Age Group–ryhmän valmennusohjelman mukaan Tiina Toivosta lukuun ottamatta.

Vesispekulaatio kävi somessa kiivaana jälleen tänä vuonna kun meriveden lämpötila Tallinnan satamassa oli kisaviikon alussa noin 12 asteista. Kaikki täydelle matkalle ilmoittautuneet tietenkin haluavat uida koko matkan. Mikäli veden lämpötila on alempi kuin 15 astetta, uintimatkaa lyhennetään tai jos se on alle 12 astetta, niin uintia ei järjestetä ollenkaan.

Torstaina Ironman organisaatio lähetti iloisen viestin kilpailijoille, jossa kerrottiin että uinti siirretään noin 8 km päähän Harku –järvelle, veden lämpötilaksi ilmoitettiin silloin 18,8 astetta. Logistisesti tämä vaati sekä järjestäjiltä että kilpailijoilta hieman enemmän siirtymisiä, mutta täytyy antaa tunnustus kisaorganisaatiolle, joka pystyi toteuttamaan varasuunnitelman loistavasti vain muutaman päivän varoitusajalla.

Kisapäivän sää oli melko hyvä (päivällä +15), mutta tuuli yltyi päivän edetessä. Aamulla järvi oli lähes tyyni ja aurinko paistoi. Uintireitti oli yksi 3,8 km:n poijuilla merkattu reitti ja lähtö tapahtui ns. rolling –starttina, jossa veteen päästetään vain muutama uimari kerralla viiden sekunnin välein.

Yleisöä oli varsinkin juoksuosuudella mukavasti kaupungilla kannustamassa. Juoksureitti kulki satamasta aivan kaupungin ydinkeskustaan vanhan kaupungin mukulakivikujille. Juoksu oli neljä ja puoli kierrosta.