Puolimatkan Suomenmestaruudet ratkottiin Joroisissa – JäPyn Tiina Toivoselle N45-49 sarjan voitto!

Lauantaina 20.7. ratkottiin suomenmestaruudet triathlonin perusmatkalla (uinti 1900 m - pyöräily 90 km - juoksu 21,1 km) Joroisissa. JäPyläisistä miehistä mukana olivat ikäsarjojen suomenmestaruuksista kilpailemassa Sami Ylisaari (M40-44) ja Ari Saariniemi (M55-59). Naisten ikäsarjoissa mukana olivat Jenni Greijula (N30-34), Reetta Tuomala (N40-44), Tiina Toivonen ja Riitta Kilpeläinen (N45-49) sekä Arja Puttonen (N55-59).

Perjantaina Joroisissa kilpailtiin myös pika- eli sprinttimatkalla (uinti 750 m – pyöräily 40 km – juoksu 10 km). Perjantaina JäPyläisistä kilpailemassa oli Joanna Rintala, joka suoriutui kilpailusta mainiosti.

Kilpailupäivän aamu oli sään puolesta mitä mainioin. Aamu valkeni puolipilvisenä ja oli vain pientä tuulenvirettä. Valvatus oli melko tyyni ja veden lämpötilaksi ilmoitettiin 19,5 astetta.

Ainoan JäPy:n mitalin nappasi Tiina Toivonen voittamalla N45-49 –sarjassa huikealla ajalla 4:45:22 tuntia, joka oli samalla Tiinan uusi Personal Best –aika. ”Uinti tuntui mukavalta ja suunnistus poijuille meni nappiin”, Tiina kommentoi omaa uintisuoritustaan. Tiinan uintiaika 33.58 minuuttia, ja tässä Tiina oli oman sarjansa kolmas.

Tiinan pyöräily oli todella vahvaa tekemistä. ”Heti pyöräilyn alussa tunsin, että tänään kulkee pyörä lujaa”, Tiina kommentoi pyöräilyään kisan jälkeen. Tiinan pyöräilyaika 2:29:16 tuntia. Tiina siirtyi jo ennen pyöräilyn puolimatkaa kärkeen ja pääsi hyvissä asemissa juoksemaan.