top of page

Puolimatkan Suomenmestaruudet ratkottiin Joroisissa – JäPyn Tiina Toivoselle N45-49 sarjan voitto!

Lauantaina 20.7. ratkottiin suomenmestaruudet triathlonin perusmatkalla (uinti 1900 m - pyöräily 90 km - juoksu 21,1 km) Joroisissa. JäPyläisistä miehistä mukana olivat ikäsarjojen suomenmestaruuksista kilpailemassa Sami Ylisaari (M40-44) ja Ari Saariniemi (M55-59). Naisten ikäsarjoissa mukana olivat Jenni Greijula (N30-34), Reetta Tuomala (N40-44), Tiina Toivonen ja Riitta Kilpeläinen (N45-49) sekä Arja Puttonen (N55-59).

Perjantaina Joroisissa kilpailtiin myös pika- eli sprinttimatkalla (uinti 750 m – pyöräily 40 km – juoksu 10 km). Perjantaina JäPyläisistä kilpailemassa oli Joanna Rintala, joka suoriutui kilpailusta mainiosti.

Kilpailupäivän aamu oli sään puolesta mitä mainioin. Aamu valkeni puolipilvisenä ja oli vain pientä tuulenvirettä. Valvatus oli melko tyyni ja veden lämpötilaksi ilmoitettiin 19,5 astetta.

Ainoan JäPy:n mitalin nappasi Tiina Toivonen voittamalla N45-49 –sarjassa huikealla ajalla 4:45:22 tuntia, joka oli samalla Tiinan uusi Personal Best –aika. ”Uinti tuntui mukavalta ja suunnistus poijuille meni nappiin”, Tiina kommentoi omaa uintisuoritustaan. Tiinan uintiaika 33.58 minuuttia, ja tässä Tiina oli oman sarjansa kolmas.

Tiinan pyöräily oli todella vahvaa tekemistä. ”Heti pyöräilyn alussa tunsin, että tänään kulkee pyörä lujaa”, Tiina kommentoi pyöräilyään kisan jälkeen. Tiinan pyöräilyaika 2:29:16 tuntia. Tiina siirtyi jo ennen pyöräilyn puolimatkaa kärkeen ja pääsi hyvissä asemissa juoksemaan.

”Olin koko aamun odottanut että pääsen juoksemaan, ja juoksu tuntuikin tosi hyvältä ja meni ihan hetkessä”, Tiina kertoi juoksuosuudestaan. Juoksun aikana Tiina sai huoltojoukoilta tietoa olevansa selvässä johdossa, mutta vasta viimeiselle kierrokselle lähtiessään hän sai tietää, että on tulossa kova aika. ”Hieno kisa ja nyt lepään ja valmistaudun Tallinnan täydenmatkan kisaan, joka on jo kahden viikon päästä”, Tiina kertoi lähitulevaisuuden suunnitelmistaan.

Riitta Kilpeläisen ui todella hyvin ja pyöräkin lähti kulkemaan hyvin ja tuntui vahvalta. Riitalle sattui harmittava rengasrikko 34 km:n kohdalla, ja siihen tuhraantui ylimääräistä aikaa. ”Kiire loppui siihen, mutta hetken pähkäilyn jälkeen rupesin kuitenkin vaihtamaan rengasta. Siitä oli kuitenkin vaikea päästä enää kisafiilikseen kun aikaa tuhrautui niin paljon ja loppukisa meni vähän nautiskeluksi”, Riitta kertoi kisan jälkeen.

Päivän nopein JäPyläinen oli Sami Ylisaari. Samin loppuaika 4:34:40 tuntia. Sami sai harmillisesti 5 minuutin aikasakon. ”Valitettavasti oma ennätys ja 4.30 alitus jäi tekemättä 5. min aikasakon vuoksi.”, Sami totesi kisan jälkeen.

Myös muut JäPyläiset tekivät hienoja suorituksia ja rikkoivat omia ennätyksiä. Tuore JäPyläinen Arja Puttonen oli oikein onnellinen, ja paransi omaa ennätystään lähes tunnilla!

Kaikki Joroisten tulokset täältä.

N45-49 sarjan SM-mitalistit - Tiina tuulettaa korkeimmalla korokkeella.

Tiina iloisissa lähtötunnelmissa.

Lennokas juoksuaskel siivitti kovaan loppuaikaan.

Riitta Kilpeläinen ja Jenni Greijula maalissa.

Arja Puttonen lähdössä päättäväisesti pyöräolyosuudelle.

JäPyläisten yhteiskuvaa ennen kilpailun alkua. Kuvasta puuttuu Tiina Toivonen ja Sami Ylisaari.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page