top of page

Maantiepyöräilyn Suomenmestaruus ratkottiin tänään Jurvassa

Jurvassa ajettiin tänä viikonloppuna yleisen luokan Suomenmestaruuksista sekä aika-ajossa että yhteislähtökilpailussa. JäPyn Tuomas Ratilainen osallistui molempiin näihin lähtöihin ja JäPy:n Kati Jokio starttasi maantiekisaan. Tuomas oli yksi niistä harvoista, jotka starttasivat tempoon tavallisella maantiepyörällä ja ajo lähti kunnolla kulkemaan vasta noin puolen tunnin jälkeen. Aivan kärkiaikoihin ei Tuomas Jurvan radalla yltänyt, mutta sijoittui mukavasti puolen välin tuntumaan.

Kati ajoi naisten yleisen luokan yhteislähdössä lauantaina tuulisessa ja kylmässä kelissä. Koska podiumpaikka ei näyttänyt kovin todennäköiseltä kisan kulussa, päätti Kati pysähtyä vähän pidemmällle kaffepaussille ennen loppuratkaisuja. Tuomas ajoi tänään yhteislähtökilpailussa hyvin. Suomenmestaruuskisan matka oli kunnioitettavat 192 kilometriä ja reitillä pidettiin mukavaa matkavauhtia koko karkelon ajan. Valitettavasti kisassa myös kolisi jonkin verran ja keskeyttäneiden lista on pitkä. Kisan loppuratkaisu oli aikamoinen yllätys, kun hallitseva Suomenmestari Anders Bäckman (IBD Cycling) ja Jurvan Voiman Arto Vainionpää pääsivät pääjoukosta reilun 10 sekunnin irtiottoon. Loppukirissä Arto Vainionpää oli vahvempi ja voitti Suomenmestaruuden! Todettakoon, että Arton poika Oskari Vainionpää oli kisassa neljäs. Tuomas Ratilainen ajoi maaliin hienosti sijalle 14.

Kaikki kisatulokset löytyvät täältä.

JäPy onnittelee uusia Suomenmestareita!

JäPy:n Tuomas Ratilainen starttaamassa aika-ajoon.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page