top of page

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita Porvoon Ajoissa tänään

Suomen kovin maantiekilpailu - Porvoon Ajot - ajettiin tänään sangen häijyllä radalla Porvoon ympäristössä. Nyt jo 91. kerran järjestetty maantiekilpailu on Suomen vanhin ja se kyllä näkyy kisajärjestelyissä, jotka ovat ammattimaisesti hoidetut. Lue lisää Porvoon Ajojen historiasta täältä.

JäPy:stä Porvooseen suuntasi valitettavan pieni joukkue, vaikka meillä on kunniakas tausta myös tässä kisassa, kun Tommi Ikonen voitti kilpasarjan Porvoossa vuonna 2014. Tuomas Ratilainen jatkoi Elitessä Porvoon superviikonloppua, kun hän eilisen Ole Wackströmin muistoajon lisäksi asettui lähtöviivalle myös tänään. KAT2 lähdössä starttasivat Mika Kariluoto, Antti Liesjärvi, Pasi Karjalainen, Joonas Rosendahl ja jutun kirjoittaja Beni Kauhanen.

Tuomas lähti kisaan hyvän oloisella jalalla, eikä eilisen kova kilpailu estänyt aktiivista ajoa. Tuomaksen päivä kuluikin pääosin eri hatkayhdistelmissä ja sen myötä meno jalassa alkoi tuntua. Lopun pikkukierroksilta Tuomas liputettiin sivuun ja loppusija tänään oli 45. Kilpailun voitti Porvoosta maailmalle polkaissut Joonas Henttala (IBD Cycling).

KAT2 lähtöön starttasi Suomen oloissa ennätysmäärä kuskeja - lähes 90 ja mukana myös virolainen CFC Spordiklubi nuorella joukkueellaan. Ja joka äijällä kiilui silmissä legendaarisen Porvoon Ajojen podium ja se näkyi ronskina ajona, vaikkakin joukko harveni heti paukusta melkoisesti. JäPy:n Mika Kariluoto oli tutustunut ennakkoon lähes koko rataan ja pysyi hyvin kärjen tuntumassa heti lähdöstä alkaen. Mika repäisi itsenä mukaan hatkaan, joka lopulta ajoi maaliin neljän kuskin vahvuisena. Loppukirin Mika jätti herrrasmiesmäisesti väliin, koska ei osallistunut vetotöihin viimeisellä kierroksella, mutta saavutti hyvän nelossijan kovassa kisassa. Myös Joonas Rosendahl pysyi hyvin pääjoukon kyydissä ja ajoi pääjoukossa maaliin. Pasi Karjalainen ja Antti Liesjärvi joutuivat jättämään leikin tänään kesken. Jutun kirjoittaja Beni Kauhanen ajoi lähes koko kisan pääjoukosta tipahtaneena. Ajoin ensin noin viiden kuskin takahatkassa, mutta pääsin "vaihtamaan" ajoporukkaa vähän ylemmäksi saman kokoiseen ryhmään. Tässä "tippujienkin" joukossa porukka harveni ja viimeisen kierroksen ajoin oululaisen kaverin kanssa kaksisteen. Oli jopa hieman koomista ajaa kahden äijän takahatkassa, jolla oli sekä oma etuauto että prätkä, jotka viittilöivät autot tien laitaan, jotta me kaksistaan "mahduimme" kunnolla kisaamaan. Ja takana tietenkin seurasi vielä oma takaprätkä. Näin Porvoossa! Hienoa ajaa kunniakas kilpailu läpi ja tuloksethan olivat Mikan ja Tuomaksen osalta olivat hyvät!

Kiitos Porvoon Akillekselle loistavista järjestelyistä, onnittelut kaikille voittajille ja myös kaikille lähtöviivalle asettuneille.

Keskellä Mika Kariluoto, joka ajoi tänään hienosti KAT2 lähdön neljänneksi. Oikealla Joonas Rosendahl ja vasemmalla Beni Kauhanen.

Tuomas Ratilainen Eliten hatkajoukon keskellä.

Videokuvaa Joonas Rosendahlin keulakamerasta, jossa näkyy valitettava kaatuminen loppusuoran tiimellyksessä.

Kaikki Porvoon Ajonen tulokset löytyvät täältä.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page