top of page

Kylmä ja kostea kisaviikonloppu Tampereella

Tänä vuonna 120 vuotista juhlavuottaan viettävä Tampereen Yritys ry järjesti pyöräilyn tehoviikonlopun Tamperella. Lauantaina kilpailtiin kortteliajossa ja sunnuntaina klassikkoreitillä Pyynikinharjun ympärillä. JäPy:stä viikonloppuna kilpailivat Kati Jokio, Tuomas Ratilainen ja Joonas Rosendahl.

"Vielä vartti ennen starttia sää näytti selkenevän ja aurinkokin pilkisteli. Sitten kun ryhmittäydyttiin starttiin alkoi ensin ripsiä, hetken kuluttua tulikin sitten kaatamalla ja kirsikaksi kakun päälle vielä rakeita. Rakeita tuli onneksi vain hetken mutta vettä riitti sitten kutakuinkin koko kisan." - raportoi Tuomas Ratilainen lauantain kisakelistä. "Ajoin kisan kakkospyörälläni Focuksella ja pienet tekniset murheet häiritsivät ajoani. Onneksi kärjessä ei vaikuttanut olevan jatkuvasti vetohalukkaita ja sain aina kinkattua pääjoukon kiinni. Kisani meni siis enempi vähempi rakoa pääjoukkoon kiinni ajaessa, mutta sain kumminkin ajaa kisan loppuun saakka ja pääsin pääjoukon tuntumassa maaliin. Ja mikä tärkeintä sekä minä että Focus (ajoin tämän myös viime vuonna sillä) saimme selätettyä viime vuotisen kaatumisen peikon." - kertoi Tuomas korttelin kisan kulusta.

Sunnuntaina keli jatkui kosteana ja radan monet laskuosuudet olivat Tuomakselle sananmukaisesti jäätäviä. "Kaluston kanssa ei sunnuntaina ollut haasteita, Venge oli takaisin kuvioissa. Kisan edetessä kylmyys vain alkoi pureutua luihin ja ytimiin viimeisten viiden kierroksen ollessa eräänlaista selviytymistaistelua. Koko kisan focuksena (😉) oli vain saada ajettua se loppuun eikä varsinaista kilvanajoa osaltani voi sanoa tapahtuneen. Toki pariin otteeseen olin vetämässä tovin hatkaa kiinni, mutta tavoitteena tuolloin oli vain saada lämmitettyä kroppaa..." - Tuomas kommentoi kisan jälkeen.

Kati Jokio sai ajettua täydet kisat kunnialla läpi ja oli ajoihinsa tyytyväinen. "Sunnuntaina kisa oli samanlaista kärsimystä kun aina ennenkin, mutta sateesta huolimatta naisten kisassa säilyi hyvä ja kannustava meininki, teknisistä haasteista, huolimatta takahatkankin osalta loppuun asti." - kertoi Kati kisan kulusta sunnuntaina. Joonas Rosendahl ajoi pääjoukossa lähes koko kisan, mutta kahdeksannella kierroksella asettautui takahatkaan ennen kisan päätöstä.

kuva: Mikko Rantanen

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page