JäPy:llä menestyksekäs viikonloppu Tawast 3 days -etappiajossa

Hausjärven ympäristössä Kanta-Hämeessä kilpailtiin Suomen mittavin etappiajo, joka koostui perjantain kortteliajosta, lauantain aika-ajosta sekä maantie-etapista ja sunnuntaisesta maantiekilpailusta. Etappiajo on juuri sitä parasta ja hauskinta kilvanajamista, kun kokonaispisteisiin vaikuttavat myös lähtöpodiumeista saatavat hyvityssekunnit.

Miesten Elite-luokkaan Jäpystä starttasi vain Tuomas Ratilainen, joka harmillisesti kärsi rengasrikon lauantain maantiekilpailussa, eikä siten päässyt jatkamaan kokonaiskilpailussa mukana. Mutta tänään sunnuntaina Tuomaksen jalka toimi hyvin ja yhteishuolto pelasi IBD:n Sami Takalan ollessa äärimmäisessä hälytysvalmiudessa huoltoautossaan. Tänään Tuomas oli Elite-luokan nopein ja voitti maantie-etapin. Naisten Elite-luokassa Kati Jokio ajoi tämän päiväisen maantie-etapin hienosti läpi ja oli maalissa oma iloinen itsensä.

KAT2 luokkaan JäPy:stä ei valitettavasti osallistunut ketään, joten muut seurat putsasivat palkintopöydän.

Masterluokissa JäPy:n Mika Kariluoto ajoi kokonaiskilpailun voittoon. Myös Stefan Sirkiä (M45) ja jutun kirjoittaja Beni Kauhanen saivat Canyoninsa hyvään kulkuun ja saavuttivat voitot omissa ikäsarjoissan. Ensiesiintymisen JäPy paidassa tehnyt Riku Karjalainen (M50) kärsi teknisiä ongelmia ensietapilla, eikä päässyt jatkamaan kokonaiskilpailussa. Mutta lauantaina maantie-etapilla Riku piti hyvää kyytiä ja veteli porukkaa paikoin voimakkaasti.

Viron maantiecupiin osallistuu jonkin verran suomalaisiakin ketjunpyörittäjiä ja tänään JäPy:stä kv. kisakokemusta kävivät hakemassa JäPy:n Antti Mäkelä ja Jussi Telkkinen. Viron kisat ovat tunnetusti napsun verran vauhdikkaampia kuin Suomessa, mutta Antti ja Jussi pysyivät hyvin pääjoukossa mukana. Suomalaisen Continental-Focus tiimin Johan Nordlund ylsi kovavauhtisen kisan neljänneksi.