JäPy:llä vahva edustus Bioracer EVOC GP:ssä Rajamäellä!

JäPy:stä starttasi pohjoisen naapuriseuramme Hyvinkään Pyöräilijöiden järjestämiin karkeloihin maantiellä ja maastossa ainakin 14 kilpailijaa. Maantiereitin suunnittelussa oli nähty poikkeuksellisen paljon vaivaa, jotta korkeusero kilpailumatkoille saatiin mukavasti maksimoitua. Pikantin lisän kisaan toi Rinnekodin mäki, johon monen kisaajan meno lopulta hyytyi. Tälle vuodelle kisamaali oltiin siirretty ja maalisuora avautui kahden ysikymppisen mutkan jälkeen. Hieno reitti! Maastossa merkinnät oltiin suoritettu huolella ja tätä kirjoitettaessa viimeisetkin tunkkaajaat ovat saapuneet reitiltä. Rajamäen ympäristön maastot tarjoavat kokeneimmillekin mtb-kisaajille tiukkoja haasteita.

Miesten elite-luokassa Rinnekodin mäkikierros koukattiin 7 kertaa ennen paluuta Rajamäelle. JäPy:n Tuomas Ratilainen, joka muuten viikolla kävi voittamassa Luukin Bianchi-cup osakilpailun, ajoi vaivatta pääjoukon mukana ja ylitti maalilinjan hienosti sijalla 12. Naisten elite-luokkaan startannut Kati Jokio saavutti kaikki kisatavoitteensa ja oli iloinen vielä maalissakin. KAT2 luokassa kisaan starttasivat Juha Lappalainen, Jussi Telkkinen ja Joonas Rosendahl. KAT ryhmän meno oli rapeata ja keskari kisamatkalla nousi päälle neljänkympin. Jussi ja Joonas ajoivat vahvasti pääjoukon mukana ja ajoivat maaliin pääjoukon keskivaiheilla. Juha ihaili reitin maisemia tovin kauemmin.

Master-lähtöön starttasi JäPy:n isoin kööri seitsemän kuskin voimin. Lähdön isoin joukkue myös vastasi pitkälti kisan kulusta ja valtaosasta vetotöistä. Koska muita vetohaluisia ei tahtonut löytyä vaipui matkavauhti rutkasti alle neljänkympin. Lähdön voittajaksi kiri JäPy:n Mika Kariluoto ja jutun kirjoittaja Beni Kauhanen onnistui keplottelemaan itsensä lähdön neljänneksi ja oman 55 sarjan voittoon. Stefan Sirkiä, Vesa-Matti Jussila, Arjo Kaarre ja Pasi Karjalainen ottivat lopun mutkat tarkemmin ja ajoivat pääjoukossa maaliin. Mika Övermark ajoi Rajamäellä hyvän ensikisan oranssinutussa ja kertoi kisan jälkeen, että jäpy-paita lisäsi menoon noin 40 wattia. Master-lähdössä JäPy:llä oli oma huolto, joka tänään pelasti allekirjoittaneen kisan, kun ajoin kuoppaan ja molemmat renkaat räjähtivät siihen. Tommi Ikosen ja Tiia Loposen valkoinen Skoda muuttui silmissäni keltaiseksi, kun he sujauttivat salamannopeasti alleni uudet kiekot ja tönäisivät minut takaisin matkaan. Lämmin kiitos huollosta!

Maantielähtöjen tulosluettelot ovat täällä.