JäPy:n kisakausi käynnistyi Lattomeriajossa tänään!

Kotimaan maantiekilpailukauden perinteinen avauskilpailu, kevätklassikko Lattomeriajo ajettiin tänään pääsiäismäänantaina 22.4.2019 Lattomeren peltoaukeaa kiertäen. Perinteistä Lattomeren lenkkiä ajettiin nyt vastakkaiseen suuntaan (vastapäivään) ja valtatien sijaan ajettiin sen vieressä kulkevaa rinnakkaistietä/kevyenliikenteen väylää Pinomäen risteyksen ja Käärmemäen välillä. Maaliin ajettiin lyhyen sorapätkän kautta. Sää oli avauskilpailussa poikkeuksellisen, sillä viistorännän sijaan aurinko paistoi ja keli oli kuiva.

JäPy:stä kauden avauskilpailuun starttasivat Antti Mäkelä (Elite), Tuomas Ratilainen (Elite), Juha Lappalainen (KAT2), Stefan Sirkiä (KAT2) ja Joonas Rosendahl (KAT2).

JäPy:n Tuomas Ratilainen ajoi tänään voimakkaasti keulan tuntumassa koko kilpailun. "Eroja ei tuollaisella tasaisella radalla juuri pääse syntymään" - kommentoi Tuomas kisan jälkeen, mutta oli kuntoonsa tyytyväinen kauden avauskilpailussa. Kilpailun puolivälin tuntumassa TWD:n Ukko Peltonen ampaisi yhdessä IBD:n Anders Bäckmanin kanssa pääjoukosta irti. Raivokas takaa-ajo ei tuottanut tulosta ja noin 20 km ennen maalia Ukko pääsi vielä yksin eroon ja ajoi maaliin. JäPy:n Antti Mäkelä oli kovan treeniblokin jälkeiseen jalkaansa tyytyväinen ja ajoi rennosti maaliin pääjoukon mukana. KAT2 luokassa viiden kuskin hatkaan ei päässyt JäPy:läisiä mukaan ja tuo hatka ajoi tänään maaliin asti. JäPyläiset mukavasti maaliin tässä luokassa.

Viralliset kisatulokset ilmestyvät jossain vaiheessa tänne.