JäPyn Age Group – ryhmän kuulumisia!

Järvenpään Pyöräilijöiden triathlontoiminta on kasvanut parissa vuodessa huimasti. Kilpailevia triathlonisteja on seurassa yli 40 ja tänä syksynä perustettiin Jäpyn ensimmäinen Age Group -ryhmä, johon otettiin 12 triathlonistia hakemusten perusteella. Ryhmässä olevien tavoitteena on joko täysmatka tai puolimatka ensi kesänä.

Valmennuksesta ja ryhmän ohjelmista vastaa Jaakko Rantala. Ryhmällä on yhteinen treeniohjelma, joka jaetaan kaikille ryhmäläisille sähköpostitse edellisen kuukauden lopulla. Viikoittain on yhteiset uinti- ja juoksutreenit. Tavoitteena on myös kerran kuussa järjestää leiripäivä sekä muutama yhteinen pidempi spinning -tunti. Erilaiset testaukset kuuluvat osana ryhmän ohjelmaa. Sekä uinnissa, pyöräilyssä että juoksussa tehdään säännöllisin väliajoin testejä, ja esimerkiksi pyöräilyharjoitukset perustuvat siihen, että tietää oman FTP – arvon.

Age Group -ryhmän ensimmäistä leiripäivää vietettiin tänään sunnuntaina. Päivä aloitettiin kevyesti kehoa herättäen joko juosten tai pyöräillen. Siitä siirryttiin KuntoSaluksen pt:n ja ryhmäliikuntaohjaajan Johanna ”Jonna” Varosen TRX-tunnille. Jonna oli rakentanut tunnin taitavasti. Alussa tehtiin lihaksia aktivoivia liikkeitä ja sitten käytiin läpi liikkeitä, joista on apua sekä uinnissa, pyöräilyssä että juoksussa. Varmasti jokaisella tuntui tunnin lopussa, ja ehkä joku löysi jonkinlaisia puutteita omassa lihaskunnossa.

Nopea vaatteiden vaihto ja siitä spinning -pyörien päälle. Puolitoista tuntia kului hyvän musiikin ja vaihtelevien tempojen seurauksena kuin siivillä. Jukka Erkkilä tsemppasi polkijat loppuun asti ja jokainen sai irti tunnista juuri sen verran kuin tämän päivän kunto salli.

Tässä vaiheessa kaikki vatsalihakset oli jo käytetty mutta vielä oli jäljellä uinti jonka veti meidän vastuuvalmentaja Jaakko. Jaakko oli tehnyt päivän päätteeksi vielä ihan kunnon uintiharjoituksen. Hyvin porukka tsemppasi eikä Jaakko turhan takia muistuttanut edellisen päivän lepopäivän tarpeellisuudesta muutamaankin otteeseen 😁.

”Ohjelma on suunniteltu istumaan myös kiireiseen arkeen, mutta on tavoitteellinen ja haastava. Tämä on parasta mitä minulle on oman treenaamisen saralla tapahtunut. Kiitos kun järjest