top of page

JäPyn Age Group – ryhmän kuulumisia!

Järvenpään Pyöräilijöiden triathlontoiminta on kasvanut parissa vuodessa huimasti. Kilpailevia triathlonisteja on seurassa yli 40 ja tänä syksynä perustettiin Jäpyn ensimmäinen Age Group -ryhmä, johon otettiin 12 triathlonistia hakemusten perusteella. Ryhmässä olevien tavoitteena on joko täysmatka tai puolimatka ensi kesänä.

Valmennuksesta ja ryhmän ohjelmista vastaa Jaakko Rantala. Ryhmällä on yhteinen treeniohjelma, joka jaetaan kaikille ryhmäläisille sähköpostitse edellisen kuukauden lopulla. Viikoittain on yhteiset uinti- ja juoksutreenit. Tavoitteena on myös kerran kuussa järjestää leiripäivä sekä muutama yhteinen pidempi spinning -tunti. Erilaiset testaukset kuuluvat osana ryhmän ohjelmaa. Sekä uinnissa, pyöräilyssä että juoksussa tehdään säännöllisin väliajoin testejä, ja esimerkiksi pyöräilyharjoitukset perustuvat siihen, että tietää oman FTP – arvon.

Age Group -ryhmän ensimmäistä leiripäivää vietettiin tänään sunnuntaina. Päivä aloitettiin kevyesti kehoa herättäen joko juosten tai pyöräillen. Siitä siirryttiin KuntoSaluksen pt:n ja ryhmäliikuntaohjaajan Johanna ”Jonna” Varosen TRX-tunnille. Jonna oli rakentanut tunnin taitavasti. Alussa tehtiin lihaksia aktivoivia liikkeitä ja sitten käytiin läpi liikkeitä, joista on apua sekä uinnissa, pyöräilyssä että juoksussa. Varmasti jokaisella tuntui tunnin lopussa, ja ehkä joku löysi jonkinlaisia puutteita omassa lihaskunnossa.

Nopea vaatteiden vaihto ja siitä spinning -pyörien päälle. Puolitoista tuntia kului hyvän musiikin ja vaihtelevien tempojen seurauksena kuin siivillä. Jukka Erkkilä tsemppasi polkijat loppuun asti ja jokainen sai irti tunnista juuri sen verran kuin tämän päivän kunto salli.

Tässä vaiheessa kaikki vatsalihakset oli jo käytetty mutta vielä oli jäljellä uinti jonka veti meidän vastuuvalmentaja Jaakko. Jaakko oli tehnyt päivän päätteeksi vielä ihan kunnon uintiharjoituksen. Hyvin porukka tsemppasi eikä Jaakko turhan takia muistuttanut edellisen päivän lepopäivän tarpeellisuudesta muutamaankin otteeseen 😁.

”Ohjelma on suunniteltu istumaan myös kiireiseen arkeen, mutta on tavoitteellinen ja haastava. Tämä on parasta mitä minulle on oman treenaamisen saralla tapahtunut. Kiitos kun järjestitte tällaisen”, kommentoi Reetta AG-ryhmän perustamista ja sen alkutaivalta.

Jotta tällaisesta päivästä saa parhaan hyödyn, pitää myös antaa kehon palautua ennen seuraavia kovia treenejä. Jokaisen palautuminen on yksilöllistä mutta koskaan ei voi muistuttaa liikaa sen tärkeydestä.

Age Group -ryhmässä on vapautumassa yksi paikka alkuvuodesta yhden ryhmäläisen iloisen elämäntilanteen muutoksesta johtuen. Mikäli kiinnostuit, kysy lisätiedot ja hakulomake Minna Ikoselta.

Spinningohjaaja Jukka vauhdissa!
Eturivin miehet Seppo ja J-P

Naisviisikko JäPyn väreissä

Reijo hyvällä fiiliksellä
Seppo ja Matias valmiina TRX-harjoitukseen

Jonna  opastamassa AG-ryhmään TRX-nauhojen käytössä.

Uimahalli hiljeni harjoituksemme päätteeksi

Valmentajamme Jaakko valmiina ohjaamaan vauhdikkaan uintiharjoituksen

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page