JäPy:läiset hyvässä vauhdissa viikonlopun Velotourilla! Katso video Kaivarin korttelista!

Maantiepyöräilyn vauhtiviikonloppu käynnistyi eilen Helsingin Kaivopuistossa, jossa ajettiin Skoda Cupin osakilpailuna kortteliajot sekä naisten ja miesten yleisessä luokassa. Reilun kilometrin mittaiseen rataan oli saatu mahdutettua trendikkään hiekkatieosuuden lisäksi haastavan kapea ränni jalkakäytävää, mikä teki kilpailusta katsojille kovin kiinnostavan, mutta kuskeille jopa hieman pelottavan. Tuomas Ratilainen ja Antti Mäkelä starttasivat innokkaasti radalle, jossa vauhtia piisasi. Kilpailu ajettiin pistekilpailuna, jossa joka toinen kierros ajettiin kirikilpailu pisteitä. Tuomas napsi mukavasti pisteitä ja oli lopputuloksissa upeasti kymmenes. Antti joutui hetken matkalla taistelemaan paikastaan pääjoukossa, mutta veti itsensä voimakkaasti takaisin pääjoukkoon ja ylitti maalilinjan joukon puolivälin paikkeilla. Katso kaikki tulokset tästä.

Helsinki Velotour jatkui tänään Sipoon ja Porvoon maisemiin suuntautuneella maantiekilpailulla. Antin ja Tuomaksen lisäksi starttasi JäPy:stä Elite-luokkaan Jussi Telkkinen sekä Mika Kariluoto. Kategoria kakkosen lähdössä ajoi JäPy:n Teemu Salovaara ja Jari Sihvonen. Kolmoskategoriassa ajoivat Joonas Rosendahl ja Marko Lähde. Antti Mäkelä ajoi tänään kauden parhaimman suorituksen ja saavutti hienosti sijan 6. Mastertykki Mika Kariluodon ensivisiitti Eliteen oli väkevä ja maalin peräkkäin ajoivat Mika ja Tuomas. Jussi Telkkinenkin sijoittui mukavasti porukan keskivaiheille. Teemu Salovaara oli KAT2 sarjassa kymmenes ja mukavasti paikkansa kilpasarjassa löytänyt Jari Sihvonen ajoi sijalle 21. KAT3 sarjassa Joonas Rosendahl voitti pääjoukon kirin ollen sarjan toinen. Joonaksen esitykset KAT3 sarjassa ovat olleet kovia ja hän siirtyy toivottavasti nopeasti KAT2 sarjaan kisaamaan. Marko Lähde on aloittanut kilpauransa mukavasti ja hän sijoittui KAT3 sarjassa sijalle 13. Katso kaikki maantiekilpailun tulokset tästä.

Kaivopuiston kortteliajot ajettiin merellisissä maisemissa.

Video kapean jalkakäytävän aloituskohdasta (yllä ja alla)

Tuomas Ratilainen kääntymässä kapealle jalkakäytävälle.