top of page

JäPy:lle kaksi ikäluokkien Suomenmestaruusmitalia!

Ikäluokkien Suomenmestaruuskilpailut ajettiin viikonloppuna Pohjanmaalla Jurvassa. Kyseessä taitaa olla osallistujamäärältään Suomen suurin pyöräkilpailu, kun aika-ajoon osallistui reilut 190 kisaajaa ja maantiekilpailuihin hieman yli 200 polkijaa. Joka tapauksessa ilmassa oli suurta urheilujuhlan tuntua ja toki JäPy:läistenkin odotukset olivat korkealla arvokisojen osalta. Kilpailu käynnistyi lauantaina ajetulla aika-ajolla, jossa JäPy:n Seppo Aaltonen ylsi kauden parhaaseen tehontuottoon. Tulos palkittiin ikäluokan M60 pronssimitalilla. Haastavalle temporadalle starttasivat myös Tuomas Ratilainen (M40), Antti Mäkelä (M40), Klaus Nummela (M30), Jussi Telkkinen (M30) sekä yksi tämän kauden ahkerimmista kisaajista Hannu Saarinen (M70). Vaikka kaikki JäPy:läiset ajoivat niin paljon kuin kintuista lähti, ei muita mitaleja tempossa saavutettu. Tempotulokset löytyvät täältä.

Kovimmat kuskit polkaisivat aika-ajon lisäksi myös sunnuntain yhteislähtökilpailuihin maantielle. Reitille oli saatu mukavasti mahdutettua peräti kaksi noin 4 kilometrin mittaista hiivuttavaa nousua, joten aivan tasaisesta radasta ei ollutkaan kysymys. Maantielähtöihin JäPy:stä starttasi 14 kilpailijaa: Kati Jokio (N40), Hannu Saarinen (M70), Seppo Aaltonen (M60), Beni Kauhanen (M50), Arjo Kaarre (M45), Pasi Karjalainen (M45), Marko Myllykangas (M45), Tuomas Ratilainen (M40), Antti Mäkelä (M40), Mika Kariluoto (M40), Stefan Sirkiä (M40), Klaus Nummela (M30), Jussi Telkkinen (M30) ja Antti Liesjärvi (M30). Valtaosa meistä sijoittui lähtönsä puolivälin huitteille tulosluettelossa, mutta Antti Mäkelä (M40) voitti pääjoukon kirin sijoittuen luokan neljänneksi ja Klaus Nummela voitti M30 lähdön pääjoukon kirin. Vaatimattomammista sijaluvista huolimatta aktiivisimmin Mastercupia kiertävät kuskit (Kariluoto-Karjalainen-Kauhanen) onnistuivat hieman jopa petraamaan sijoituksiaan sarjojensa cup-johdossa. Viikonlopun tyylikkäimmästä joukkuemanöveeristä vastasi JäPy M40-45 lähdössä, jossa pikkuhatka oli päässyt irti. Noin 7 kilometriä ennen maalia rykäisi Mika Kariluoto Tuomas Ratilaisen irti pääjoukosta ja saatteli matkalle kohti hatkaa. Tästä Tuomas ajoikin välin yksin kiinni saavuttaen hatkan ja kiriten podiumille M40 luokan toiselle sijalle Kiriluodon palatessa pääjoukkoon. Katso alempaa video Tuomaksen loppukiristä.

Ikäluokkien Suomenmestaruuskilpailut kokoavat starttiviivalle poikkeuksellisen kirjavan joukon kisaajia, kun samaan lähtöön saattaa startata kansallisen tason ykköskuskeja ja ensimmäisiin kisoihin lähteviä masterkilpailijoita. Kun tähän liitetään pienikin mahdollisuus saavuttaa Suomenmestaruus, saattaa viimeisten kilometrien ajamisesta tulla kovinkin holtitonta, kun myös sijat 5-15 koetaan kiivaan ja riskaabelin massakirin arvoiseksi. Tour de France on upeaa katseltavaa kesällä, mutta aivan suoraan ei meidän ehkä kannata ottaa mallia TdF:n loppukirikamppailusta ja paikkojen hakemisesta tällaiseen ikäluokkakamppailuun. Valtaosa kilpailijoista ajaa vastuullisesti muut huomioiden, mutta valitettavasti kisassa tapahtui ainakin yksi kaatuminen, jossa henkilöloukkaantumiselta vältyttiin kuin ihmeen kaupalla. Kalustovauriot, jotka saattavat nousta kymmeniin tuhansiin euroihin, jäävät sitten vaurioita kärsineiden kustannukselle.

Järvenpään Pyöräilijät onnittelee kaikkia Suomenmestaruusmitalin saavuttaneita kuljettajia ja kiittää Jurvan Voimaa poikkeuksellisen hyvin järjestetystä kilpailuviikonlopusta!

Kuvassa oikealta Arjo Kaarre, Pasi Karjalainen, Antti Mäkelä, Tuomas Ratilainen, Kati Jokio, Mika Kariluoto ja Beni Kauhanen. kuva: JäPy

M40 luokan voitti OTC:n Antti Pietilä, JäPy:n Tuomas Ratilainen kakkosena ja IK-32:sen Tommi Ylönen kolmantena. kuva: JäPy

JäPy:n Seppo Aaltonen ajoi ennätystehoillaan M60 luokan aika-ajon kolmannelle sijalle. kuva: JäPy

Hannu Saarinen (M70) on yksi JäPy:n aktiivisimmista kisojen kiertäjistä. Jurvassa hän osallistui sekä aika-ajoon että maantiekilpailuun.

M40-45 lähtö ohittaa maalikaareen matkallaan seuraavalle kierrokselle. Etualalla Mika Kariluoto, jonka takana Tuomas Ratilainen, jonka perässä Antti Mäkelä. kuva: Miika Myllykangas

Vasemmalta M30 luokan Antti Liesjärvi ja Jussi Telkkinen. kuva: JäPy

Stefan Sirkiä M40

M45 luokassa JäPy:n Marko Myllykangas ajoi sisukkaasti maaliin. kuva: Miika Myllykangas

Jussi Telkkinen loppukirissä. kuva: Miika Myllykangas

Klaus Nummelan vakuuttava kiri M30 luokan pääjoukossa. kuva: Miika Myllykangas

Tuomas Ratilainen kiri sarjansa toiseksi. Videolla kuuluu mukavasti innokkaan fanin kannustus... ; )

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page