top of page

Vantaan Kuusijärvellä kisattiin SM-sprinttimatkat triathlonissa 16. - 17.6.2018!

Kuusijärvellä oli jälleen vauhdikasta menoa 16 - 17.6.2018, kun eri-ikäiset triathlonistit ottivat mittaa itsestään ja toisistaan. Vantaa Triathlonissa oli SM-Sprinttikisan lisäksi sarjoja kaikille: kuntoilijoille, tosissaan kisaaville sekä lapsille ja nuorille. Matkojakin oli monia, muun muassa kokeile triathlonia -sarjan minimatkat, sprintti- sekä perusmatka. Kilpailuviikonloppuun oli ilmoittautunut yli 1500 kilpailijaa.

Kuusijärvellä kisattiin lauantaina pikamatkojen Suomen mestaruudet triathlonissa (uinti 750 m – Pyöräily 20 km – juoksu 5 km). Yleisen sarjan peesivapaan pikamatkan Suomen mestaruuden vei miehissä myös viime vuonna Suomen mestaruuden ottanut Turun Urheiluliittoa edustava Henrik Goesch ajalla 1.01.15 tuntia ja naisten Suomen mestaruuden vei TriathonSuomen Team Cerveloa edustava Minna Koistinen ajalla 1.09.22 tuntia. JäPyläisistä Suomen mestaruutta lähtivät tavoittelemaan naisista Tiina Puranen ja Riitta Kilpeläinen N45-sarjassa, Anu Roininen N50 ja Päivi Paloviita-Wendt N60 -sarjassa sekä miehissä Arto Levonperä M25 –sarjassa, Juha-Pekka Rantanen ja Jukka Vartiainen M35-sarjassa, Reijo Roininen, Ari Lappi, Jukka Erkkilä M45-sarjassa sekä Marko Andersson, Pekka Jääskeläinen ja Pasi Syyli M50 -sarjassa.

Miesten SM-lähdöissä oli kova taso, lauantaina parhainta vauhtia JäPyläisistä piti Ari Lappi M45 –sarjassa, ollen omassa ikäsarjassaan 11. ajalla 1:12.18 tuntia.

Naisten ikäsarjoissa SM-hopeamitalit nappasivat JäPyläisistä Tiina Toivonen N45 –sarjassa ja Päivi Paloviita-Wendt N60 –sarjassa.

Tiinan uinti oli nappisuoritus ja hän pääsi uimaan omaa uintia ilman ruuhkia. Tiinan uintiaika oli 13:06 min. Pyöräilyssä Tiina seurasi watteja, jotka olivat ”himpun” alle 230 wattia. Tiinan pyöräilyaika 51:46 min, joka antoi keskivauhdiksi kisassa 34 km/h. Juoksu lähti kulkemaan heti vaihdosta lähtien. Tiinan loppuaika 1:16.25 tuntia, joka riitti SM-hopeaan N45 –sarjassa. Tiina hävisi voittajalle vain 33 sekuntia. N45 sarjan voitti X-Tri Lahtea edustava Katja Kallioinen. Onnea kaikille hienoista suorituksista!

Sunnuntaina olivat vuorossa perusmatkan kilpailut (uinti 1500 m – Pyöräily 40 km – juoksu 10 km). Mukana JäPyläisistä olivat Jenni Greijula N Yleinen –sarjassa, Tiina Toivonen, Reetta Tuomala, Anu Reponen ja Milla Toivonen N40 –sarjassa sekä miehistä Hansi Keijonen ja Pasi Hämäläinen M40 –sarjassa, Sampsa Puttonen, Ari Saariniemi, Janne Kyllönen ja Jouko Marttila M50 –sarjassa. JäPyläisillä oli myös oma viestijoukkue, jossa Riitta Kilpeläinen hoiti uintiosuuden, Ari Lappi pyöräili ja Jukka Erkkilä juoksi.

Tiina Toivosen matka päättyi, kun kumi oli puhjennut vaihtoalueella. Hän ei valitettavasti päässyt jatkamaan kisaa, vaan siirtyi kannustusjoukkoihin. ”Sen verran jäi hampaankoloon, että just päätin että lähden Kuopioon kisaamaan perusmatkan kisan 7.7.2018”, Tiina kertoi kisan jälkitunnelmissa.

Päivän parasta vauhtia sunnuntaina piti viestijoukkue: Riitta jännitti uinnin lähtöä, erityisesti siksi että uinti on ollut viime aikoina hieman takkuista ja koska viestiuinnin lähtö oli yhdessä miesten ikäsarjojen kanssa ja lähtö oli tosi iso. Riitta pystyi uimaan omaa tasaista vauhtia, eikä missään vaiheessa ollut ruuhkaa. ”Vaihtoon juostessa tuntui mukavalta, kun tiesi että oma osuus oli suoritettu eikä tarvinnut enää jatkaa matkaa, vaan pääsi nauttimaan kilpailusta katselijana”, Riitta kertoi iloisena kisan jälkeen.

Ensimmäisen vaihdon jälkeen viestijoukkue lähti kolmantena pyöräilyosuudelle. Ari piti heti alusta lähtien kovaa keskivauhtia yllä. Edellisen päivän sprintti –matka oli tehnyt hyvää ja jalat tuntuivat paremmilta hyvin nukutun yön jälkeen. Taktiikka oli alusta lähtien selvä; myötätuulen kaikki peliin ja vastatuuliosuus hieman säästellen. Viestijoukkueen kakkosen Ari sai kiinni toisella kierroksella ja johtopaikka tuli 500 m ennen vaihtoa yhden sekunnin marginaalilla. ”Chippi oli mukava luovutta Jukalle, kun tiesi että meillä on vahva juoksija, joka hoitaa homman kotiin”, Ari naurahtaa oman osuuden jälkeen.

Jukka oli saanut uudet jalat alleen hieman tukkoisen lauantaisen SM-spintin jälkeen. ”Juoksu tuntui hyvältä alusta alkaen ja kilometrit taittuivat helposti. Toisella kierroksella hapotti, mutta juoksu pysyi rentona loppuun saakka. Maalissa oli mukava tehdä voittotuuletus hienon joukkuepanoksen lopputuloksena.” Joukkueen voittoaika oli 2:10:28 tuntia.

Kaikki tulokset löytyvät täältä.

Tiina Toivonen vauhdissa sunnuntain perusmatkalla uinnin puolivälissä.

Reetta Tuomala rantautui iloisella ilmeellä perusmatkan uinnista.

Jenni Greijula suoriutui elmämänsä ensimmäisestä triathlon-kilpailusta erinomaisesti - ennen kilpailua jännitti!

Tiina Toivonen ja Riitta Kilpeläinen ennen SM-sprintin lähtöä.

Ari Lappi lähti jahtamaan kärkeä perusmatkan viestin pyöräosuudelle.

SM-sprintin N60-sarjassa Päivi Paloviita-Wendt saavutti hienosti hopeamitalin.

Tiina Toivonen tuulettaa N45-sarjan hopeamitalistina.

Voittoisa perusmatkan viestijoukkue vasemmalta Riitta Kilpeläinen, Ari Lappi ja Jukka Erkkilä.

Lauantain SM-sprintin maaliintulon jälkeisissä tunnelmissa vasemmalta Jukka Erkkilä, Pasi Syyli ja Ari Lappi

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page