top of page

JäPy mukana helteisessä etappikilpailussa viikonloppuna

Maantiekauden rankin kisaviikonloppu vietettiin monille JäPy:läisille tutuilla teillä Hausjärven kunnan alueella ja Riihimäellä. Kilpailuviikonloppu polkaistiin jo perjantaina käyntiin Riihimäen varuskunnan alueella kortteliajolla. Korttelirata sisälsi melkoisen mäentöppyrän lisäksi muutaman sadan metrin soratieosuuden, joka teki radasta poikkeuksellisen. Lauantaina puolen päivän maissa oli vuorossa aika-ajo, joka ajettiin Elite-luokassa ja KAT2 luokassa joukkueaika-ajona ja Masters luokissa henkilökohtaisena prologina. Prologi oli lajin hengen mukaisesti vedetty kohtalaiseen ylämäkeen. Lauantaina kisa jatkui vielä yhteislähtökilpailuna reilun 100 kilometrin matkana Masterseille ja noin 130 km:n matkana Elitelle. Tänään sunnuntaina kilpailu päättyi saman pituiseen maantiekilpailuun. Kisajärjestäjä oli hienosti löytänyt reitille Paris-Roubaix tyylistä asvaltti-sora -yhdistelmään, mukavan pitkiä (ja sivutuulille hienosti sopivia) peltoaukeita ja mikä parasta seudun kimuranteimmat töppyrät oli myös saatu mukaan. Näistä aineksista iskettiin kasaan Suomen maantiekauden rankin kilpailukokonaisuus, jossa monilla hymy hyytyi jo perjantaina. Ajallisesti kilvanajoa kertyi viikonlopun aikana reilut 6,5 tuntia.

JäPy:stä etappikilpailuun starttasi vain Master-joukkue, jossa mukana ajoivat Mika Kariluoto, Pasi Karjalainen, Stefan Sirkiä, Anssi Tolonen ja Beni Kauhanen. Mika Kariluoto voitti vahvalla ajollaan M40 sarjansa ennen Mika Tenhusta ja IK32:n Anssi Rinnettä. Anssi Tolonen sijoittui samassa sarjassa sijalle viisi ja samassa sarjassa ajaneen Stefan Sirkiä tulosta odotellaan vielä. Pasi ajoi oman M45 sarjansa ainoana kuskina ja korjasi näinollen kisasta täydet pisteet. Beni Kauhanen sijoittui M50 sarjassa neljänneksi. JäPy:n Masters-joukkueella alkoi paikoin joukkueajo sujua ja oli mukava nähdä joukkueen uusimmat kuskit Stefan ja Anssi täydessä vauhdissa!

Antti Mäkelä osallistui Elite-luokan maantielähtöihin lauantaina ja sunnuntaina. Hiljattainen perheenlisäys on antanut Antille lisävauhtia ja tuloksena oli lauantaina neljäs sija ja sunnuntainakin Antti sijoittui kympin sakkiin.

KAT2 luokassa ajoivat perjantaina korttelissa ja lauantaina aika-ajossa Antti Liesjärvi, Jussi Telkkinen ja Teemu Salovaara. Jussi joutui jättämään kilpailun kesken aika-ajossa teknisten ongelmien takia. Teemu osallistui vielä KAT2 maantielähtöön lauantaina. Kisatulokset löytyvät täältä. KAT3 luokan maantiekilpailuun osallistui JäPy:n Juha Lappalainen.

On hienoa, että chip-ajanotto on tulossa maantiepyöräilyyn ja toivotaan, että se nopeuttaa tulosten käsittelyä tulevaisuudessa näitä kokeilukertoja enemmän. Etappikilpailun tulosten vetäminen yhteen ei ole aivan yksinkertainen tehtävä, eikä sen soisi jäävän palkintojenjakotilaisuuteen tehtäväksi niin kuin tänään kävi. Tilaisuus uhkasi kääntyä farssin puolelle kun sijoituksia vielä vaihdettiin podiumilla käyntien jälkeen ja kisailijat luovuttivat palkintoja toisilleen. Hienosti kuuluttanut kisajärjestäjä urakastaan selviytyi ja yleisö osittain ymmärsi hankalan tilanteen hienosti.

Kiitos kaikille kisakavereille siististä ajosta ja erityiskiitos Masterin huollossa ajaneille Kati Jokiolle ja Tuomas Ratilaiselle. Viimeistä etappia oli huoleton ajaa, kun tiesi, että asiantunteva apu seuraa perässä!

Kuva: Mikko Rantanen Joukkueaika-ajossa Antti Liesjärvi, Turun Urheiluliiton kaveri, Teemu Salovaara ja Jussi Telkkinen,

Kuva: Jari Birling JäPy:n Jussi Telkkinen korttelikilpailussa

Kuva: JäPy Meniköhän tämä nyt ihan oikein? Ilmeistä päätellen ei ihan mennyt... Vasemmalla Stig-Erik Vikars, Keskellä Kari Pajanne ja oikealla Mika Kariluoto.

Kuva: JäPy

JäPy:n Masters-joukkue oikealta: Anssi Toloinen, Mika Kariluoto, Stefan Sirkiä, Pasi Karjalainen ja Beni Kauhanen.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page