JäPyn Olli Kinnusen kisaraportti Marbellan Ironman 70.3 -kilpailusta!

JäPyn triathlonisti Olli Kinnunen osallistui IM70.3 – kilpailuun Marbellassa 29.4.2018, jossa hän kilpaili M50-M54 – sarjassa. Tässä Ollin kertomusta IM70.3 kilpailusta Marbellasta.

Marbellan puolimatkan kilpailu (uinti 1900 m – pyöräily 90 km – juoksu 21,1 km) avasi varsinaisesti Ironman -sarjan Euroopan kauden. Osallistujia oli kaiken kaikkiaan 2281 kilpailijaa, pro -sarja ja kaikki ikäluokat mukaan laskettuna. Marbellassa kevät oli jo pitkällä, aurinko paistoi ja lämmintäkin riitti tehdä viimeistelytreenit paikan päällä, meriveden ollessa vielä melko vilpoisaa.

Kisapäivän aamu ennen kello seitsemää ja auringon nousua oli tuulinen ja viileä ja vesi oli vielä lähes Tuusulanjärvi triathlon lukemissa, virallisen lukeman ollessa kai 16,5 astetta. Aurinko nousi 7.30 ja kerkesi kevyesti jo lämmittää ennen kuin pro -sarja lähti matkaan klo 7.50. Ikäryhmät sai lähtöluvan klo 7.55 ja sitten mentiin.

Vielä perjantain tiedotustilaisuudessa ei kerrottu, mutta kaipa jossain oli tiedotettu, että uintimatkaa oli tuulen ja kylmän veden takia lyhennetty. En mistään löytänyt lopullista virallista matkaa, mutta kello näytti matkaksi vähän reilu 1500m ja ajatkin tuota tukee, joten olkoon se nyt sitten uintimatka. Omalta osalta uinti meni etenkin olosuhteisiin nähden hyvin. Korkea aallokko tuotti haasteita, kun poijuja joutui aina tähystelemään aaltojen yli. Etenkin toiseksi viimeiseltä kääntöpoijulta viimeiselle näkyvyys oli huono, eikä siinä välissä tainnut olla yhtään poijua opastamassa.

Joku varmaan kisahuumassa lähtikin jo siltä toiseksi viimeiseltä kääntöpoijulta maalia kohti ja suurin osa porukasta näytti seuraavan perässä. Itse olin sitten hukassa oikeasta reitistä ja säikähdin, että olen suunnistamassa väärin, mutta kun viimeinen kääntöpoiju aina vilahteli edessä, niin suuntasin sitten kuitenkin sinne. Välillä meinasi usko loppua, mutta kun muutama muukin kisailija lähti samaan suuntaan, niin kierrettiin vielä sekin poiju.