JäPyn triathlonistit Minna ja Jukka Finntriathlonin järjestämällä Vierumäen leirillä 26.1. – 28.1.20

Tänä talvena päätimme muuttaa harjoitusohjelmaa ja tehdä vähän eri lailla talven harjoittelun. Normaalisti olemme tässä vaiheessa käyneet Gran Canarialla pyöräilemässä, mutta tänä talvena pilkoimme leiritykset muutamaan lyhyempään tehoviikonloppuun kotimaassa. Ensimmäinen oli joulun ja uudenvuoden välissä oma kahden päivän leiri, jossa keskityimme pitkäkestoiseen harjoitteluun, ja onneksi Vierumäellä oli lunta, joten pääsimme tekemään harjoitukset hiihtäen.

Finntriathlon – yhteisö järjestää talven aikana useampia triathlonleirejä Vierumäellä. Etukäteisinfossa saimme tiedon, että tammikuun leirillä keskityttäisiin erilaisiin yhdistelmäharjoituksiin sekä uintitekniikkaan. Lähdimme kohti Vierumäkeä jo hyvissä ajoin. Saimme huoneiston Country Clubin läheltä olevasta Juurtolasta. Huoneistossa oli kaikki mukavuudet – kuivauskaappia myöten :). Kaikki ruokailut olivat Country Clubissa, joka oli poikkeuksellisesti avattu kun Vierumäellä oli niin paljon erilaisia ryhmiä viikonlopun aikana.

Tällä kertaa leirillä oli kaikkien aikojen ennätysosanotto. 27 innokasta triathlonistia oli saapunut Vierumäen urheiluhalliin perjantai-iltana. Suhina kävi, kun trainereita ja pyöriä laitettiin paikoilleen ja odotimme innokkaina, mikä olisi tuleva harjoitus. Viikonlopun valmentajina toimivat Tiina Boman, Mira Leskinen sekä ”apupoika”Antti Hagqvist, kuten Tiina hänet meille leiriläisille esitteli :).

Perjantain harjoitus oli yhdistelmäharjoitus, joka koostui lyhyistä tehoista pyörällä (5x2 min/2 min), sekä lyhyistä juoksuista (5*200 m – 1 km) pyörävetojen jälkeen. Yhteensä treenille tuli pituutta 1,25 tuntia.

Lauantaiaamuna oli ”vapaaehtoinen” aamuhölkkä 20–30 min. Viimeisinä tavaroina kotoa lähtiessä pakkasimme nastalenkkarit mukaan, ja aamun tihkusateessa teiden ollessa todella liukkaita, niille oli totisesti käyttöä. Parikymmentä triathlonistia oli kokoontunut Country Clubin eteen. Lauantaina oli tiedossa aikataulullisesti kaikkein tiukoin t