top of page

Kjell Carlström paljasti parhaimmat treenivinkkinsä JäPy:läisille

Lauantaina vietettiin JäPy:n toimintapäivää Vanhankylänniemessä ja päivän kohokohta oli Kjell "Kellu" Carlströmin luento omasta urastaan ja maantiepyöräilystä. Kellun tie maantiaepyöräilyn kovimpaan kastiin ammattilaiseksi huipputalleihin ei ollut helppo. Kipinän Kellun pyöräilyyn sytytti Ola Wackström ja ensimmäiset kisailut hän ajoi nuorena poikana Mathias Hannuksen kanssa Porvoon silloisessa maalaiskunnassa. Carlström ei pysynyt Hannuksen perässä nelivaihteisella pyörällään, eivätkä hänen ensimmäiset kisavuotensakaan olleet helppoja. "Olin usein kilpailuissa toiseksi viimeinen, mutta en koskaan viimeinen" - kertoi Kellu uransa alkuvaiheista. Serbian ympäriajon kokonaiskilpailun voitto vuonna 1999 oli vihdoin se ratkaiseva ponnahduslauta ammattilaistalliin. Carlströmin vuonna 2002 käynnistynyt ammattilaisura kesti lähes kymmenen vuotta ja hän osallistui mm. kaikkiin Grand Tour:eihin. Ura ammattilaispyöräilijänä päättyi vuonna 2011, kun Sky-talli ei uusinut hänen sopimustaan ja tallipaikan vei muuan Froome. Nykyisin Kellu toimii Israel Cycling Academyn urheilupäällikkönä. Sympaattista Carlströmiä kuunnellessa pari tuntia hujahti nopeasti ja Kellun esimerkkitreenit herättivät paljon kiinnostusta ja keskustelua luennon aikana ja erityisesti sen jälkeen! Carlströmin luentomateriaalit ja treenivinkit lähetetään kaikille JäPy:n jäsenille.

Järvenpään Pyöräilijät ry kiittää Kjell Carlströmiä vierailusta ja mielenkiintoisesta luennosta.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page