top of page

JäPy Mastereiden menestyksekäs kausi päättyi Mastercupin voittoon!

Viime viikonloppuna Kankaanpäässä päättyneen Mastercupin tulokset on nyt julkaistu. Mastercupin ikäluokkakisaajat (40-55 vuotiaat) kilpailivat tällä kaudella uudistetussa cupissa, johon kuului seitsemän kilpailua huhtikuun lopusta alkaen. JäPy oli mukana kehittämässä uutta Mastercupia ja myös vahvasti mukana ajamassa. Mastercup järjestettiin omina lähtöinä kaikissa kilpailuissa ja mukaan cup-tuloksiin laskettiin pisteet parhaista viidestä kilpailusta. Mastercupin finaalikisaan lähdettiin JäPy:n kannalta hyvistä asemista, kun Mika Kariluoto (M40) ja Beni Kauhanen (M50) johtivat omia ikäsarjojaan, Pasi Karjalainen (M45) oli sarjassaan toisena ja Seppo Aaltonen, 60 oli omassa sarjassaan (M55) kolmantena. Maantiepyöräilyssä kaikki on mahdollista ja tilanteet muuttuvat joskus nopeastikin. Kankaanpään finaalissa tämä yllätysmomentti nähtiin sekä aika-ajon että maantiekilpailun yhteydessä. Aika-ajossa Kauhanen ajoi reitiltä harhaan erinäisten sattumuksien jälkeen, kun taas maantiekilpailussa Kariluoto ajoi kasaan viimeisillä kilometreillä, mutta kinkkasi maaliin verta vuotaen puhjenneella renkaallaan. Lopullisessa pistetilanteessa nämäkin sattumukset nivoutuivat kummallisella tavalla yhteen...

Ajamalla kuitenkin maaliin Mika Kariluoto varmisti M40 sarjan Mastercupin voiton yhden pisteen erolla Lahden Pyöräilijöiden Jussi Joensuuhun. M45 sarjassa Pasi Karjalainen sijoittui kolmanneksi LaPy:n Janne Elkalan ja Teemu Lindrothin (RSP) jälkeen ja M50 sarjassa Beni Kauhanen tipahti Kankaanpäässä cupin toiselle sijalle Petri Räsäsen (PKK) jälkeen. Seppo Aaltonen varmisti oman kolmossijansa cupissa. JäPy:n Arjo Kaarre osallistui kolmeen cup-kilpailuun (mm. yhden kisan voitto omassa ikäsarjassa) ja sijoittui cupissa sijalle 7 ikäryhmässä M45. Marko Myllykangas ja Pasi Syyli ajoivat Mastercupissa yhden osakilpailun. Tuloksiin voidaan Mastercupin osalta olla kohtalaisen tyytyväisiä, mutta tavoitteet ensi kaudella ovat korkeammalla!

Masterkisaaminen on herrasmiesmäistä kilvan ajamista kohtalaisen turvallisella tavalla. Kummasti jokaisesta koukkupolvesta kuoriutuu kiivas kilpailija, kun numerolappu lätkäistään selkään, mutta cupinkiertäjien hyvä yhteishenki ja hurtti huulenheitto ovat ainakin näennäisesti tärkeämpiä kuin kisatulokset... JäPy Masterjoukkue peräänkuuluttaa uusia kuskeja kaudelle 2018! Joukkueessa on suorastaan huutava pula välien kiinni vetäjistä, mäkimaastoissa auttajista, lead-outin vetäjistä ja kaikista muista kuskeista. Tervetuloa mukaan kisaamaan Mastercupissa kaudella 2018!

kuva: JäPy

JäPy:n Mastereiden podiumpolkijat: oikealta alkaen Pasi Karjalainen, Seppo Aaltonen, Mika Kariluoto ja Beni Kauhanen Kankaanpäässä.

Kuva: Miika Myllykangas

Mastercup M45 voittaja Mika Kariluoto kinkkaa maaliin tyhjällä takakumilla Kankaanpäässä ja sinetöi cup-voiton.

Kuva: Miika Myllykangas

M50 cup-kakkonen Beni Kauhanen pääjoukon kirissä Kankaanpään maantiekilpailussa. Arvatkaa, olisiko ollut mukavampi ajaa maaliin hatkassa?

kuva: Miika Myllykangas

M45 cup-kolmonen Pasi Karjalainen edessä ja Arjo Kaarre takana.

Kuuskymppinen Seppo Aaltonen ei vaan suostu kisaamaan omassa ikäsarjassaan, vaan laittaa M55-sarjan helisemään. Tuloksena M55 cupin kolmossija!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page