top of page

JäPy:n triathlonkoulu kokoontui kuuntelemaan Jaakko Rantalan kiehtovaa kisatarinaa

Järvenpään Pyöräilijöiden triathlonkoulu on käynnistynyt vauhdikkaasti ja tänään istahdettiin kuuntelemaan Jaakko Rantalan ajatuksia triathlon-harrastuksesta sekä hänen kokemuksiaan kisamatkasta legendaariseen Challenge Roth kilpailuun. Jaakon esitys kokosi 12 henkisen triathlon-koulun lisäksi täyden pankkisalillisen innokkaita JäPy:läisiä kuuntelemaan Jaakon kiehtovaa tarinaa.

Tolkuttomia watteja ja satojen tuntien treenimääriä odottaneet joutuivat pettymään heti esityksen aluksi, kun Jaakko totesi, että kaikkein tärkeintä onkin lepo ja palautuminen, eikä se järjetön treenimäärä ja ylikovat harjoitukset. Levon jälkeen Jaakko nosti esille monipuolisen ravinnon merkityksen ja vasta sen jälkeen päästiin käsiksi itse treeneihin. Kolmilapsisen perheen isälle harjoittelun täsmällinen aikatauluttaminen ja huolellinen suunnittelu on ollut tie menestykseen. Noin kolmellasadalla harjoittelutunnilla vuosittain on hän onnistunut saavuttamaan täyden matkan kilpailussa alle 10 tunnin tuloksen. Kova tulos on vaatinut harjoittelussa kiperiäkin valintoja sekä luovuutta harjoittelumenetelmissä. "Viime kaudella harjoittelin pyörällä ulkona noin neljä kertaa ja kaikki punttitreenit tein kehon omalla painolla kotona" - Jaakko kertoi. "Punttitreeni" hoitui ensimmäiset vuodet harjanvarrella, mutta nyt Jaakko on investoinut kympin urheilukaupasta ostettuun keppiin. Työmatkojensa luppoajat Jaakko käyttää harjoitteluun rilluttelun sijaan ja väsyneenä hän uskaltaa jättää treenit kokonaan väliin.

Challenge Roth kilpailun tunnelmaan Jaakko johdatti meidät näyttämällä videon pätkän kilpailusta. Tuhansia kilpailijoita tsemppaa moninkertainen joukko innokkaita kannustajia ja pyöräilyn maaliintulo-osuus ajetaan valtaisan kannustuksen myrskytessä halki tiiviin kannustajajoukon. Kesäinen helle toi oman lisähaasteensa kisaan ja Jaakko kertoi juoneensa suorituksen aikana noin 15 litraa nestettä ilman "tyhjennyksiä". Varsin nappiin mennyt nesteytys siis ja sekin näkyy Jaakon hyvässä ajassa 9:55, jolla hän sijoittui kokonaiskilpailun sijalle 260. Itse kilpailu päättyy näyttävään ilotulitukseen, mutta ilta jatkuu pitkälle yöhön urheilijoiden vaihtaessa unohtumattomia kisakokemuksiaan.

Ilta vierähti humahtaen Jaakon konstailematonta kerrontaa kuunnellen. JäPy kiittää Jaakkoa kokemuksien jakamisesta ja toivottaa parasta mahdollista jatkoa perheen ja harrastuksen parissa. Tässä järjestyksessä ; ) Ensi kesän Challenge Roth varattiin muuten heti kesällä täyteen, mutta ei hätää: ensi kesän JäPy Tuusulanjärvi Triathlon kilpailun ilmoittautuminen avataan 1.12. klo 8.00!

Triathlonisti Jaakko Rantalan luento järjestettiin 11.9.2017 Danske-pankin tiloissa Järvenpäässä.

Jaakko Rantala

Kaksi tuntia vierähti hetkessä Jaakon mukavaa jutustelua kuunnellessa.

Maura Nykänen (edessä oikealla) iloitsi sunnuntaisesta trikoulun uintitunnista: "Uin ensimmäistä kertaa elämässä 1200 metriä" - hän kertoi nauraen. Suvi Lukkarila (takana keskellä) hakee JäPy trikoulusta lisää harjoitteluvinkkejä ja nauttii yhdessä treenaamisesta. Luennolle Suvi saapui yhdessä perheensä kanssa.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page