top of page

Hurjaa kyytiä Viron maantiecupin finaalikisassa!

Tallinnassa ajettiin eilen paikallisen maantiecupin finaalikilpailu Fakto Auto Tallinna Rahvasoit. Suomesta yhteiselle kisareissulle starttasi Cycling Academyn, JäPy:n ja IK-32:sen kuskeja. Tällä reissulla itse matka ja kisaelämys suuren maailman tyyliin olivat tärkeämpiä kuin sijoitukset maalissa... CA:n Tatu Edelmann hoiti jälleen hienosti matkajärjestelyt ja paluumatka vierähti hetkessä mukavassa seurassa.

108 kilometrin mittainen kilpailu käytiin tasaisella radalla ja järjestelyt olivat jälleen huippuluokkaa. Jokaisen liikenteenjakajan kohdalla on pillimies ja kaikki vastaantulevat autot pysäytetäään sivuun. Kilpailijat jaetaan lähdössä neljään lähtökarsinaan aiempien kisasuoritusten perusteella ja me JäPy:läiset saimme hyvät lähtöpaikat lähes eturivistä. Kovin kauaa ei tosin paukun jälkeen tarvinnut eturivissä ajella, kun vauhti napsahti heti pitkälti päälle viidenkympin! Ensimmäinen kisatunti vierähti nenä stemmissä keskinopeuden noustessa lähes 45 kilometriin tunnissa. Toinen kierros ajettiin aavistuksen rauhallisemmin, mutta maalin lähestyessä paikkoja haettiin todella aggressivisesti pientareita myöden. JäPy:läisistä Antti Mäkelä ja Jussi Telkkinen pystyivät ajamaan kisan aktiivisesti, kun me Seppo Aaltosen kanssa saimme tyytyä ajamaan pääjoukon suojassa maaliin. Team Racebike Focuksen paidassa Virossa tällä kaudella kisannut Aimo Pyykkönen ajoi parhaaseen suomalaismenestykseen saavuttaen kakkossijan. JäPy:nkin yhteislenkeiltä tuttu Viljar Kuljus nappasi kolmossijan. Viron mestari Gert Jõeäär voitti kilpailun.

JäPy kiittää Cycling Academyn ja IK32 kovia kuskeja yhteisestä kisareissusta!

JäPy:läiset maalissa kisaurakan jälkeen. Vasemmalta Antti Mäkelä, Seppo Aaltonen, Jussi Telkkinen ja Beni Kauhanen.

Kilpailussa toisen sijan napannut Aimo Pyykkönen (Team Racebike Focus).

Cycling Academyn, IK-32:sen ja JäPy kisaryhmä paluuillallisella.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page