top of page

JäPyn triathlonisteille kaksoisvoitto Finntriathlon Tahkon täysmatkan SM-kisoissa

Triathlonin täysmatkan (uinti 3.8 km - pyöräily 190 km - juoksu 42.2 km) SM-mitalit ratkottiin lauantaina 5.8.2017 Tahkolla. Miesten yleisen saarjan voiton vei Koiviston Iskun Jarmo Rissanen ajalla 8.43,17. Rissanen nousi kilpailun johtoon pyöräilyssä ja piti johtopaikan loppuun asti. Hopealle sijoittui Swimming Club Vuokatin Toni Pystö, joka jäi Rissaselle reilut 15 minuuttia. Pystö oli päivän nopein uimari ajalla 57.19. Pronssille nousi huimalla maratonajalla 2.54,40 Triathlon Team Kotkan Ole Antti Halonen. Halosen loppuaika oli 9.27,23 tuntia.

Naisten kilpailun yleisen sarjan voiton vei Triathlon Team Aquaterran Iina Lumiaho ajalla 10.37,17. Lumiaho otti kärkipaikan pyöräilyn loppuvaiheessa ohittamalla hopealle sijoittuneen Mira Leskisen ja piti johdon loppuun saakka. Triathlon Club Heinolaa edustava Mira Leskinen oli päivän nopein naisuimari ja sijoittui hopealle ajalla 10.56,33 tuntia. Pronssia otti TriathlonSuomen Sonja Kallio ajalla 11.00,21 tuntia.

JäPyn triathlonistit Tiina Puranen ja Riitta Kilpeläinen lähtivät myös tavoittelemaan oman ikäsarjan (N45-N49) SM-mitaleita. Tiinalle täysmatka oli kolmas ja Riitalle ensimmäinen.

Ensimmäisenä oli 3,8 km:n uintiosuus. Riitan uintiaika oli 1:12:02 tuntia ja hän oli oman sarjan toiseksi nopein uimari. Riitta totesi uinnin olleen perustekemistä, eikä matka tuntunut erityisen pitkältä. Tiina nousi vedestä sarjansa viidentenä. Tiina kertoi kisan jälkeen, että uintiaika oli hieman pettymys, joka osin johtui siitä, että hän ajautui ensimmäisellä kierroksella hieman sivuun reitiltä.

Pyöräilyn tunnelmaa latisti sade, jota tuli paikka paikoin kuin saavista kaataen. Sade kesti melkein koko pyöräosuuden. Riitan pyöräily oli vahvaa tekemistä. Riita johti pyöräilyn alkutaipaleelta aina pyöräilyn loppuun saakka. Riitan pyöräaika 5:54:36 tuntia. "Reitti oli yllättävän mäkinen mutta onneksi samat mäet tuli toiseen suuntaan mentäessä alamäkinä. Olen todella tyytyväinen pyöräosuuteen, se oli pisin pyörälenkki, jonka olen koskaan ajanut". Tiinan pyöräaika 5:53:21 tuntia, joka oli sarjan nopein ja jo pyöräilyn alkutaipaleella JäPyläiset nousivat sarjan kaksoisjohtoon." Olin aika kylmissäni ja ainakin alkutaival tuntui todella kurjalta", Tiina kommentoi kisan jälkeen.

Vahvalla juoksulla Tiina nousi juoksun alkukilometreillä kärkeen. "Juoksu meni ihan nappiin, sain napsittua kilpasiskot kiinni ja pystyin juoksemaan tasaista vauhtia koko maratonin". Tiinan juoksuaika oli 3:34:03 tuntia joka oli kaikista naisista nopein juoksuaika. Tiinan loppuaika 10:53:11 tuntia, joka toi oman sarjan (N45-49) voiton. Tiina oli lisäksi kaikista naisista toiseksi nopein, joka on huikea suoritus sekä erityismaininnan arvoinen. Onnea Tiina Suomen Mestaruudesta!

Riitan omien sanojen mukaan edessä oleva maraton tuntui lähtiessä mahdottomalta ja jalat olivat täysin voimattomat. Ensimmäiset kymmenen kilometriä meni hänen omien sanojen mukaan "köpöttelemällä", mutta sen jälkeen juoksu rupesi sujumaan jotenkin. "Rankka kisa, uintiin ja pyörään olen ihan tyytyväinen, mutta juoksu olisi voinut mennä vähän paremmin", Riitta kommentoi kisan jälkeen. Riitan loppuaika 11:40:19 tuntia, ja toi Riitalle SM-hopeamitalin. Onnea Riitta hienosta suorituksesta sekä SM-hopeamitalista! Hieno debyytti täydeltämatkalta. Kaikki tulokset löydät täältä.

Samaan aikaan Tahkolla kilpailtiin myös puolimatkan (uinti 1,9 km - pyöräily 90 km - juoksu 21,1 km) kilpailu, jossa oli JäPyn triathlonisteista mukana Matias Warsta, Pasi Hämäläinen, Anu Reponen sekä Milla Toivonen. Pasille, Anulle sekä Millalle tämä oli heidän ensimmäinen puolimatkan kisa. "Oli kova reissu, uinti oli iisi, mutta pyöräosuuden mäet ja kaatosade eivät mieltä lämmittäneet. Lopussa meinasin ruveta itkemään, kun luulin tulevani maaliin, mutta olikin vielä kilsan lisälenkki jäljellä", Milla totesi kisan jälkeen. Millan loppuaika 5:51:03 tuntia, joka toi kuudennen sijan N40 -sarjassa. Onnea kaikille hienoista suorituksista! Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja!

Mitalienjaossaa iloiset JäPyläiset. Keskellä Tiina Puranen ja vasemmalla Riitta Kilpeläinen. (Kuva: Bullseye Photography)

Tiina hieman ennen lähtöhetkeä - hymy on herkässä.

Riitta pyöräosuudella (kuva: Bullseye Photography)

Tiina pyöräosuudella (kuva: Bullseye Photography)

Tässä vaiheessa voi jo tuulettaa - Suomen mestari Tiina Puranen saapuu maaliin!

(kuva: Bullseye Photography)

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page