JäPyn triathlonisteille kaksoisvoitto Finntriathlon Tahkon täysmatkan SM-kisoissa

Triathlonin täysmatkan (uinti 3.8 km - pyöräily 190 km - juoksu 42.2 km) SM-mitalit ratkottiin lauantaina 5.8.2017 Tahkolla. Miesten yleisen saarjan voiton vei Koiviston Iskun Jarmo Rissanen ajalla 8.43,17. Rissanen nousi kilpailun johtoon pyöräilyssä ja piti johtopaikan loppuun asti. Hopealle sijoittui Swimming Club Vuokatin Toni Pystö, joka jäi Rissaselle reilut 15 minuuttia. Pystö oli päivän nopein uimari ajalla 57.19. Pronssille nousi huimalla maratonajalla 2.54,40 Triathlon Team Kotkan Ole Antti Halonen. Halosen loppuaika oli 9.27,23 tuntia.

Naisten kilpailun yleisen sarjan voiton vei Triathlon Team Aquaterran Iina Lumiaho ajalla 10.37,17. Lumiaho otti kärkipaikan pyöräilyn loppuvaiheessa ohittamalla hopealle sijoittuneen Mira Leskisen ja piti johdon loppuun saakka. Triathlon Club Heinolaa edustava Mira Leskinen oli päivän nopein naisuimari ja sijoittui hopealle ajalla 10.56,33 tuntia. Pronssia otti TriathlonSuomen Sonja Kallio ajalla 11.00,21 tuntia.

JäPyn triathlonistit Tiina Puranen ja Riitta Kilpeläinen lähtivät myös tavoittelemaan oman ikäsarjan (N45-N49) SM-mitaleita. Tiinalle täysmatka oli kolmas ja Riitalle ensimmäinen.

Ensimmäisenä oli 3,8 km:n uintiosuus. Riitan uintiaika oli 1:12:02 tuntia ja hän oli oman sarjan toiseksi nopein uimari. Riitta totesi uinnin olleen perustekemistä, eikä matka tuntunut erityisen pitkältä. Tiina nousi vedestä sarjansa viidentenä. Tiina kertoi kisan jälkeen, että uintiaika oli hieman pettymys, joka osin johtui siitä, että hän ajautui ensimmäisellä kierroksella hieman sivuun reitiltä.

Pyöräilyn tunnelmaa latisti sade, jota tuli paikka paikoin kuin saavista kaataen. Sade kesti melkein koko pyöräosuuden. Riitan pyöräily oli vahvaa tekemistä. Riita johti pyöräilyn alkutaipaleelta aina pyöräilyn loppuun saakka. Riitan pyöräaika 5:54:36 tuntia. "Reitti oli yllättävän mäkinen mutta onneksi samat mäet tuli toiseen suuntaan mentäessä alamäkinä. Olen todella tyytyväinen pyöräosuuteen, se oli pisin pyörälenkki, jonka olen koskaan ajanut". Tiinan pyöräaika 5:53:21 tuntia, joka oli sarjan nopein ja jo pyöräilyn alkutaipaleella JäPyläiset nousivat sarjan kaksoisjohtoon." Olin a