JäPyn triathlonisteille mitalisadetta Joroisten SM-puolimatkalta

Triathlonin puolimatkan SM-kisat kilpailtiin lauantaina 15.7. Joroisissa. 1,9 kilometrin uinnin, 90 kilometrin pyöräilyn ja 21,1 kilometrin juoksun jälkeen miesten yleisen sarjan kilpailun voittajaksi kruunattiin Turun Urheiluliiton Henrik Goesch. Kilpailua alusta asti hallinnut Goesch kellotti loppuajaksi 3.56,05. Hopeataistelussa Turun Urheiluliiton Darby Thomas kukisti Koiviston Iskun Jarmo Rissasen 16 sekunnin erolla. Thomaksen ero Goeschiin oli 2.13.

Helsinki Triathlonin Maria Söderström nousi huikean juoksun ansiosta voittoon naisten yleisessä sarjassa ajalla 4.34,07. Eroa KUTU triathlonin Heidi Hyväriseen kertyi vain 30 sekuntia.

JäPyn triathlonistit lähtivät joukolla Joroisiin kilpailemaan ikäsarjojen Suomen mestaruuksista. Yhteensä 16 JäPyn triathlonistia osallistui viikonloppuna Finntriathloniin Joroisissa. Veera Alanko kilpaili perjantaina pikatriathlonissa (matkoina uinti 400 m – pyöräily 20 km – juoksu 5 km) ja 15 JäPyläistä lauantain puolimatkalla. JäPyläisten matka kohti Joroisia alkoi perinteisellä DanskeBankin tarjoamalla lounaalla, johon otti osaa lähes kaikki kilpailijat sekä kannustusjoukkoja. Ensikertalaiset saivat tärkeitä vinkkejä Joroisten kilpailua varten kokeneilta Joroisten kävijöiltä.

Aamulla tuuli jonkin verran, jonka johdosta vedessä oli pientä aallokkoa. Tämä ei meidän triathlonisteja haitannut. Naisista parhaiten sijoittui Tiina Puranen. Tiinan pyörä kulki uuden levykiekon sekä viime viikon bike fittingin ansiosta kuin itsestään. Pyöräilyosuuden aika 2.37.46 tuntia ja keskivauhti 34,2 km/h. ”Juoksuosuuden alettua olin erittäin helpottunut, tiesin sen hetkisen sijoitukseni ja lähdinkin itsevarmana ottamaan edellä menijöitä kiinni. Juoksu kulki hyvin ja toisella kierroksella pääsin johtoon. Jatkoin kuitenkin maaliin asti reippaasti, jotta viiden tunnin alitus ei jäisi haaveeksi”, Tiina kertoo iloisena kisan jälkeen Tiinan loppuaika 4.59,16 tuntia. Tällä kertaa maali oli oikeassa kohdassa tavoiteajan suhteen. Onnea Tiina huikeasta suorituksesta sekä oman ikäsarjan (45–49) Suomen Mestaruudesta!

Samassa sarjassa (45–49) kolmanneksi sijoittui Riitta Kilpeläinen. Riitta totesi, että kilpailussa olleen rolling startin ansiosta uinnissa pääsi heti uimaan omaa vauhtia ja se tuntuikin hyvältä mukavan lämpimässä vedessä. Pyöräilyssä mennessä oli hyvä myötätuuli jonka Riitta päätti hyödyntää, koska takaisin tullessa saisi tehdä kovasti töitä vastatuuliosuudella. Muuten hyvin menneen pyöräi