Iloa, vilua ja yön yli ajamista JäPy:n maantiepyöräilyn viikonlopussa

Tuomas Ratilainen sijalle 11 SM-tempossa

Maantiepyöräilyn Suomenmestaruudet ratkottiin viikonloppuna Pikku-Syötteen mäkisissä maastoissa. Perjantaina ajettuun 48 kilometrin mittaiseen aika-ajoon JäPy:stä osallistuivat Klaus Nummela ja Tuomas Ratilainen. Tuomas ajoi tempon maantiepyörällään haastavan radan yli 45 km/h keskarilla sijalle 11 jättäen taakseen kovan luokan tempokuskeja. Klasulle mäkinen maasto ei ollut yhtä mieluinen, mutta sijoitus oli mukavasti 21:s. Sunnuntain maantiekilpailussa keli oli kolea ja vettä tuli taivaalta paikoitellen kaatamalla lämpötilan ollessa 12 astetta. JäPy:stä kisaan starttasivat Tuomaksen ja Klasun lisäksi Antti Mäkelä. Suomen mestaruus ratkaistiin Suomen eteläisimmällä tunturilla raastavalla radalla, jossa tasaisia taipaleita ei juuri ollut. Mittaa kisareitillä oli 185 kilometriä. Kisan joutui keskeyttämään yli 20 kuskia mukaan lukien Klaus Nummela. Antti Mäkelä oli maalissa sijalla 28 noin 7 minuuttia kärjestä jääneenä ja Tuomas sijalla 31 noin 10 minuuttia kärjen jälkeen. Suomen mestaruuden vei Matti Manninen (Team FixIT.no), kakkoseksi ajoi kauden super-komeetta Trond Larsen (IK-32) ja kolmoseksi Matti Helminen (CCH).

Naisten Suomenmestaruuden voitti Suomen maantiepyöräilyn tämän hetken ykköskuski Lotta Lepistö (Cervélo Bigla).