top of page

JäPy:n MTB kurssi päätöksen makeissa tunnelmissa!

Tämän vuoden maastopyöräkoulu sai arvoisensa päätöksen. Vettä oli satanut pari päivää ja metsän polut olivat vetisiä ja liukkaita. Siis metsään testaamaan mitä on opittu.

Jo perinteiseksi (toinen kerta) maastopyöräkoulun loppukokeeksi on muodostunut Terholan kuntoradan ympäri kulkeva MTB -reitti. Tätä luonnonkaunista polkua on tituleerattu liian vaikeaksi ajaa, joten oli taas luontevaa suunnata kurssilaisten etupyörät kohti liukkaita juuria ja kiviä. Onneksi satoi, niin ei todellakaan ollut polulla ruuhkaa.

Vaikka keli oli kolea ja märkä, kului juomaa yllättävän paljon polulla. Terholan MTB -reitti on aikuisellekin raskas, puhumattakaan kurssin pienemmistä. Välillä oli hyvä pysähtyä nauttimaan juomaa ja tasaamaan hengitystä, ennen seuraavaa haastetta.

Kallen vetämä ryhmä suoritti koko vaativan reitin sovitussa tunnin aikataulussa, mutta minun (Markon) ryhmä joutui luovuttamaan ennen viimeistä 500 m pikataivalta Terholan parkkipaikalta, Oinaskadun koululle. Saattoi vetäjällä olla jo maalissa odottavat palkinnot mielessä.

Olimme saaneet käyttöömme Oinaskadun koulun tilat, joten pikkuherkuttelu sujui kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa. Tuntui metsään jääneet päivällisrippeet, kun jäätelö ja keksit tekivät kauppansa.

Kurssin vetäjät eivät onneksi intoutuneet turhaan ruotimaan tapahtumia, vaan ilmoittivat lyhyesti olleensa taas kerran yllätettyjä kurssilaisten kehittymisestä näinkin lyhyessä ajassa. Jäätelön syönti saattoi jatkua. Herkutteluhetken katkaisi diplomien jako, kun kurssilaiset saivat päästötodistuksen maastopyöräkoulusta kiitettävin arvosanoin. (kuvasta puuttuu kolme kurssilaista, jotka eivät ehtineet harjoituslenkiltä gaalaan).

JäPy kiittää kaikkia maastopyöräkurssille osallistuneita!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page