top of page

JäPyläiset menestyivät Finntriathlon Vanajanlinnan sekä Sääksi triathlonin kisoissa viikonloppuna

Viikonloppuna kilpailtiin jo neljättä kertaa Vanajanlinnan upeissa maisemissa. Kilpailukeskus ja -reitit ovat lähellä toisiaan, uintiosuus uidaan raikkaassa Katumajärvessä, pyöräreitti kulkee kuvankauniilla Vanajanlinnantiellä, ja juoksuosuudella fiilistellään linnan pihapiirissä golfkentän tuntumassa. Pyäräreitti oli muulta liikenteeltä suljettu ja peesaaminen sallittu kaikissa sarjoissa.

Tiinalla keskittynyt ilme ennen kisoja - viimeiset tankkaukset ennen kisaa.

JäPyäisistä Vanajanlinnan sprintti -kilpailuun osallistuivat Tiina Puranen, Marion Schenkwein ja Matias Warsta.

Tiina on hankkinut Finntriathlonin kerää koko -sarjan ja hänen on tarkoitus osallistua kaikkiin Finntriathlonin viiteen osakilpailuun.Vanajanlinna oli näistä ensimmäinen. Tiinan kauden päätavoite on Tahkon täysmatka elokuussa.

Tiinalle Vanajanlinnan startti oli tänä kesänä toinen, Tiina aloitti kauden JäPyn omista triathlonkisoista Tuusulanjärvellä viime viikonloppuna. Tiina oli kilpailun jälkeen tyytyävinen kaikkiin osa-alueisiin ja hän onnistui parantamaan viime vuodesta aikaa parilla minuuttia. Matkoina Vanajanlinnassa oli uinti 750 m - Pyöräily 20 km - juoksu 5 km.

Lähdön hetki lähenee - Tiinan fokus on jo kilpailusuorituksessa.

Vaikka veden lämpötila oli suhteellisen alhainen (alle 15 astetta), ei se menoa haitannut. Pieni vastoinkäyminen sattui, kun Tiina sai potkun kasvoihin jolloin lasit tippui ja hän joutui pysähtymään. Tiinan uintiaika 13,22 min.

Pyörä kulki hyvin. "Siinä olin kolmen naisen porukassa ja vuorotellen vedettiin. Juoksu kulki taas mallikkaasti, en vain saanut oman sarjani voittajaa kiinni, matka loppui kesken. Hän meni minun ohi vaihdossa, vaikka mielestäni minunkin vaihto meni nopeasti", Tiina kertoo kisan kulusta. Tiinan loppuaika 1:13;15 tuntia, jolla Tiina oli oman ikäsarjansa N40-45 sarjan toinen. Voiton vei Kemin Työväen Uimareita edustava Johanna Kulju. Kaikista naisista Tiina oli kahdeksanneksi nopein. Onnea Tiina - tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja!

Myös muut JäPyläiset suoriutuivat kilpailuista myös hienosti, Matias Warstalla painoi vielä viime viikon oma kisa Tuusulanjärvellä. "Peesivapaa pyöräily ei sovi minulle, kun pyöräily on juuri se vahvin lajini", Matias kommentoi kisan jälkeen. Matiaksen loppuaika 1.14.32 tuntia. Myös Matiaksen on tarkoitus osallistua kaikkiin Finntriahtlonin kilpailuihin tänä kesänä. Matiaksen kauden päätavoite on Kööpenhaminan täysmatka 20.8.2017. Kaikki Finntriahtlon Vanajanlinnan tulokset löydät täältä.

Hyvinkään Pyöräilijöiden pienet triathlonkisat järjestettiin sunnuntaina Kiljavan ympäristössä. Uinti suoritettiin Sääksjärven uimarannalta kisakeskukseen Kiljavan opistolle. Sekä uinti- että pyöräily olivat alimittaisia ilmoitettuihin matkoihin nähden. JäPyläisistä Sääksi-triathloniin ottivat osaa Riitta Kilpeläinen ja Ari Lappi.

Myös Riitta aloitti kisakauden viime viikonloppuna Tuusulanjärvellä, jossa hänellä oli hankaluuksia uinin suhteen. Nyt Riitta malttoi lähteä rauhallisesti ja uinti sujui hyvin. Uinti 9.22 min (noin 570 m). Myös pyörä sujui hyivn, reitti ajettiin kahtena 8 km kierroksena ja Riitta onnistui kiristämään tahtia toisella kierroksella. Pyöräilyaika 29.40 min.

"Juoksu tuntui aluksi hankalata, ja maastossa juostu reitti tuntui vähän raskaalta. Vaihdot sujuivat jo paremmin kuin viime viikolla, niihin tarvitaan selvästi vähän rutiinia!", Riitta totesi kisan jälkeen. Riitan kokonaisaika 1.06.54 tuntia, joka toi oman ikäsarjan N40 voiton. Onnea Riitta!

Oikealla Riitta Kilpeläinen N40 -sarjan palkintojenjaossa.

Ari Lappi tunnetaan paremmin pyöräilijöiden kesken, mutta varmasti jatkossa myös triathlonistien piireissä. Ari kävi kokeilemassa triathlonia viitisen vuotta sitten, mutta ei silloin osannut omien sanojen mukaan vielä uida ja päätti sen kisan jälkeen, että osallistuu seuraavan kerran triathloniin vasta kun osaa uida. Talven uintitreenit ovat kantaneet tulosta, ja Ari oli uintiosuuteen erittäin tyytyväinen. Arin uintiaika 10.26 min.

"Mukava kauden avaus hienossa kelissä. Pyöräilyosuus oli perus-suoritusta, reitti oli Kiljavan opistolla paikoin tosi huonossa kunnossa. Juoksuun siirtyminen yllätti pahemman kerran ja juoksu lähti sujumaan vasta 2,5km jälkeen. Juoksuosuus oli huonosti merkitty ja kiersin pienen ketunlenkin", Ari kertoo kilpailun kulusta. Pyöräily 27.50 min. Voittajalle, HyPyn Antti Skarpille, Ari hävisi noin minuutin. Ero tuli juoksuosuudella. Arin kokonaisaika 1.05.43 tuntia, joka toi M40 sarjan toisen sijan. Onnea Ari!

Kaikki Sääksi triathlonin tulokset löydät täältä.

Vasemmalla Ari Lappi M40 -sarjan palkintojenjaossa.

Järvenpään Pyöräilijät toivottaa kaikille tasapuolisesti onnea viikonlopun hienoista suorituksista. Tiina Puranen ja Riitta Kilpeläinen nähdään ensi viikonloppuna Vantaan Kuusijärvellä kilpailemassa perusmatkalla. Sunnuntain perusmatka Vantaa Triathlonissa on yksi kestävyyskierroksen osakilpailu, ja Tiinalla on tarkoitus käydä kiertämässä myös nämä kaikki osakilpailut kesän aikana.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page