top of page

Venla Koivula-Huttunen avaa kotimaisen triathlonkauden Tuusulanjärvi Triathlonissa 4.6.2017

Järvenpään Pyöräilijöiden vajaan vuoden pituinen puristus triathlonkauden avauskilpailun järjestelyissä saadaan pian päätökseen ja on aika nauttia kisoista ja luoda kaikille kilpailijoille hieno kisapäivä su 4.6.2017. Kisa on ollut loppuunmyyty jo pidemmän aikaa. Vajaan viikon kuluttua pidettävissä triathlonkauden avauskilpailuissa sprinttimatkalla mukana nähdään myös Venla Koivula-Huttunen, joka kaikille triathlonia seuranneille ei paljon esittelyjä kaipaa.

Venla Koivula-Huttunen on kahden lapsen äiti ja triathlonisti Nokialta. Hän on opiskellut liikuntatieteen, kasvatustieteen ja opettajan pedagogiset opinnot, mutta opettajan työt vaihtuivat vuonna 2008 triathlonistin ja valmentajan ammattiin. Myös koripalloa seuranneet tuntevat Venlan saavutukset. Venla pelasi SM-tasolla koripalloa vuoteen 2008 saakka BC Nokian naisten joukkueessa.

Pienen perheenjäsen tultua taloon hän päätti vaihtaa lajiin, jossa pystyisi harjoittelemaan paremmin omalla ajalla sekä perheen ehdoilla. Jo pian ensimmäisten vaunulenkkien jälkeen Venla huomasi viettävänsä vauvan päiväuniajan trainerin päällä pyöräillen :). Siitä lähti innostus uuteen lajiin. Selinin Marko ja Söderdahlin Kaitsu innoittivat Venlaa seuraavina vuosina harjoittelemaan tavoitteellisemmin ensin kohti SM-, sitten EM- ja MM-kisoja.

Parhaina saavutuksina Venla mainitsee koripalloilun Suomenmestaruus (2005), triathlonin puolimatkan Suomenmestaruus (2010), pyöräilyn SM-aika-ajon hopea(2012), Kalmarin IM-voitto (2014, N30-34), SM-puolimatkan pronssi (2016) sekä Texasin IM kolmas sija (2017, N35-39). Huikeita saavutuksia pienen ajan sisällä.

Venla edustaa oman kotikaupungin seuraa eli Triathlonteam226:sta. Mennyt harjoituskausi on sujunut hyvin. ”Olen säilynyt terveenä ja pystynyt toteuttamaan 99%:sti suunnitelluista harjoituksista. Yhteistyö valmentaja Merja Kiviranta-Mölsän kanssa on sujunut erinomaisesti. Harjoittelua on ollut enemmän kuin aikaisemmin. Se on ollut kovaa, mutta kivaa. Olen nauttinut treenaamisesta ihan täysillä. Levon ja palautumisen lisäksi olen kiinnittänyt vielä enemmän huomiota myös ruokavalioon. Tunnen olevani aika mukavassa kunnossa :)”, Venla kertoo.

Venlan päätavoitteena on kehittyä edelleen jokaisessa lajissa. Kilpailuissa kauden tärkein tavoite on Havaijin MM lokakuussa ja top 10 sijoitus siellä. Kesäkausi menee treenatessa kohti Havaijia, kisailusta ja Suomen upeista triathlontapahtumista nautiskellen. Niissä Venlan tavoitteena on sijoittua podiumpaikoille. Matkalla kohti Havaijia Venla käy testaamassa kevätkuntoa Tuusulanjärvi Triathlonissa, jossa varmasti tullaan tekemään nopeita aikoja.

Millä mielellä olet tulossa Tuusulanjärvi triathloniin? ”Hyvällä! Tykkään kilpailla :) Ihan mahtavaa päästä mukaan Suomen triathlonkauden avaukseen”, Venla kertoo iloisena.

JäPy toivottaa Venlan lämpimästi tervetulleeksi kotimaisen kilpailukauden avauskilpailuun Järvenpäähän!

Luvassa on upea triathlon-kauden avaus Järvenpäässä 4.6.2017!

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan kisakeskukseen tai reitin varrelle!

Venla vauhdissa pyörän päällä.

Juhlatunnelmissa Mallorcan Portocolom -kisan päätteeksi.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page