top of page

JäPy:lle mukavaa menestystä Tavastia 4 days -etappikilpailussa

Yksi kotimaisen kilpailukauden kovimmista kisaviikonlopuista vietettiin Kanta-Hämeessä Hikiän maastoissa. Ei voi kuin ihailla kisajärjestelijöiden kekseliäisyyttä ja kykyä löytää Hämeen kimuranteimmat töppyrät. Korttelimäkeä ei etukäteen päästy edes Googlaamaan, kun se sijaitsee aseellisesti vartioidulla alueella Riihimäen varuskunnassa. Ja ehkä hyvä niin. Mäki oli meille tuhdeille kuskeille kestämätön heti ensi kierroksesta lähtien, eikä se sutjakkaasti noussut keveiltäkään kuskeilta. Lauantain ja sunnuntain etapeille oli tällä kertaa yhdistetty alueen jyrkimmät nousut ja kisailijoiden tuska varmistettiin kiertämällä ne useaan kertaan.

JäPy:n kisaviikonloppu sujui Elite-luokan osalta loistavasti, kun Tuomas Ratilainen voitti korttelietapin perjantaina ja ajamalla sunnuntain etapilla kolmanneksi. Antti Mäkelä täydensi Elite-tiimin menestystä ajamalla hienosti neljänneksi eilen lauantaina ja tänään sunnuntaina viidenneksi. Helposti ei Antin neljäs sija tänään irronnut, vaan vaati aktiivista ajamista läpi kisan ja osallistumista hatkojen kiinni ajamiseen. Elite-luokan kokonaistuloksien kärkeen eivät JäPy:n kaverit yltäneet haastavasti sujuneen aika-ajon takia. Elite-luokan kokonaiskilpailun kärki oli MikaelTurunen IBD, TrondLarsenTeam Larunpyörä Cervélo ja Ville Kantola Team Larunpyörä Cervélo.

JäPy:n KAT2 tiimin napakymppimenestys antaa vielä odottaa itseään, mutta hyvin tulokset kehittyivät tässäkin luokassa. Tiimin tuorein kisaaja Jussi Telkkinen väläytteli kisassa vahvaa jalkaansa ja sijoittui yhteistuloksissa sijalle 9.

Master-lähdöissä kisarytmin saneli pääasiassa vahva Lahden Pyöräilijöiden joukkue. Maantiekilpailussa lauantaina ei hatkaa jatkuvista iskuista huolimatta päässyt syntymään ja massakiri päättyi JäPy:n Mika Kariluodon ylivoimaiseen kirivoittoon. Sunnuntain kisassa LaPy:n Janne Elkala päästi pääjoukosta yksin liruttelemalla irti ja ajoi yksin hatkassa huimat 60 kilometriä. Mika Kariluoto ajoi välihatkassa Elkalaa tavoitellen, mutta joutui palaamaan pääjoukkoon. IK-32 heräsi tänään poikkeuksellisen vahvaan joukkueajoon ja vetikin porukan pirstaleiksi navakassa sivutuulessa ennen Kurun mäkeä. Kurun mäki viimeisteli joukkueajon, kun Elkala saavutettiin ja osa porukasta pudotettiin. Kariluoto ja Kauhanen löysivät sopivimmat ajolinjat maalimäkeen ja Mika ajoi lähdön kakkoseksi ja Beni lähdön kuutoseksi. Sarjassa M55 Seppo Aaltonen ajoi kokonaiskilpailun toiseksi ja myös Beni Kauhanen sijoittui ikäsarjassaan M50 kokonaiskilpailun kakkoseksi. Mika Kariluoto ja Pasi Karjalainen sijoittuvat ikäsarjojensa nelossijoille.

Kategoria kolmosessa JäPy:n Marko Myllykangas ampaisi kauden ensimmäiseen kisalähtöönsä sunnuntaina. Marko suoriutui kisastartistaan hienosti ja ylitti maalilinjan luokkansa kolmosena.

JäPy:n podiumille yltäneet kisaajat yhteiskuvassa. Vasemmalta Seppo Aaltonen (M55 kokonaiskilpailun 2. sija), Tuomas Ratilainen (Elite, korttelietapin voitto), Mika Kariluoto (Masters, kakkosetapin voitto) ja Beni Kauhanen (M50 kokonaiskilpailun toinen sija).

kuva: Jari Birling. JäPy:n Antti Mäkelä Elite-luokan korttelilähdössä IBD:n Mikael Turunen kannoillaan.

kuva: Jari Birling. Tuomas Ratilainen ajoi Elite-luokan korttelilähdössä yli 6 kierrosta yksin hatkassa ja voitti kisalähdön.

kuva: Jari Birling. Tommi Vainikaisen (KAT2) tyylinäyte Riihimäen varuskunnan kortteliradalla.

Vasemmalta: Antti Liesjärvi, Seppo Aaltonen, Sami Tamm, Mika Kariluoto, Beni Kauhanen, Pasi Karjalainen ja Jussi Telkkinen

Elite-luokan maaliin tulo 27.5. maantie-etapilla. Antti Mäkelä kirii hienosti sijalle 4.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page