JäPy:lle mukavaa menestystä Tavastia 4 days -etappikilpailussa

Yksi kotimaisen kilpailukauden kovimmista kisaviikonlopuista vietettiin Kanta-Hämeessä Hikiän maastoissa. Ei voi kuin ihailla kisajärjestelijöiden kekseliäisyyttä ja kykyä löytää Hämeen kimuranteimmat töppyrät. Korttelimäkeä ei etukäteen päästy edes Googlaamaan, kun se sijaitsee aseellisesti vartioidulla alueella Riihimäen varuskunnassa. Ja ehkä hyvä niin. Mäki oli meille tuhdeille kuskeille kestämätön heti ensi kierroksesta lähtien, eikä se sutjakkaasti noussut keveiltäkään kuskeilta. Lauantain ja sunnuntain etapeille oli tällä kertaa yhdistetty alueen jyrkimmät nousut ja kisailijoiden tuska varmistettiin kiertämällä ne useaan kertaan.

JäPy:n kisaviikonloppu sujui Elite-luokan osalta loistavasti, kun Tuomas Ratilainen voitti korttelietapin perjantaina ja ajamalla sunnuntain etapilla kolmanneksi. Antti Mäkelä täydensi Elite-tiimin menestystä ajamalla hienosti neljänneksi eilen lauantaina ja tänään sunnuntaina viidenneksi. Helposti ei Antin neljäs sija tänään irronnut, vaan vaati aktiivista ajamista läpi kisan ja osallistumista hatkojen kiinni ajamiseen. Elite-luokan kokonaistuloksien kärkeen eivät JäPy:n kaverit yltäneet haastavasti sujuneen aika-ajon takia. Elite-luokan kokonaiskilpailun kärki oli MikaelTurunen IBD, TrondLarsenTeam Larunpyörä Cervélo ja Ville Kantola Team Larunpyörä Cervélo.

JäPy:n KAT2 tiimin napakymppimenestys antaa vielä odottaa itseään, mutta hyvin tulokset kehittyivät tässäkin luokassa. Tiimin tuorein kisaaja Jussi Telkkinen väläytteli kisassa vahvaa jalkaansa ja sijoittui yhteistuloksissa sijalle 9.

Master-lähdöissä kisarytmin saneli pääasiassa vahva Lahden Pyöräilijöiden joukkue. Maantiekilpailussa lauantaina ei hatkaa jatkuvista iskuista huolimatta päässyt syntymään ja massakiri päättyi JäPy:n Mika Kariluodon ylivoimaiseen kirivoittoon. Sunnuntain kisassa LaPy:n Janne Elkala päästi pääjoukosta yksin liruttelemalla irti ja ajoi yksin hatkassa huimat 60 kilometriä. Mika Kariluoto ajoi välihatkassa Elkalaa tavoitellen, mutta joutui palaamaan pääjoukkoon. IK-32 heräsi tänään poikkeuksellisen vahvaan joukkueajoon ja vetikin porukan pirstaleiksi navakassa sivutuulessa ennen Kurun mäkeä. Kurun mäki viimeisteli joukkueajon, kun Elkala saavutettiin ja osa porukasta pudotettiin. Kariluoto ja Kauhanen löysivät sopivimmat ajoli