JäPyn Olli Kinnusen kisaraportti Itävallan Ironman 70.3. -kilpailusta viikonvaihteessa

Talven aikana kilpailukalenteria miettiessäni halusin saada yhden hyvän puolimatkan kisan hyvissä ajoin jo toukokuulle. Suomesta niitä ei löydy, joten katse oli suunnattava ulkomaille. Ajoitusmielessä kisa oli tarkoitus saada semmoiseen ajankohtaan, että olisi jo ehtinyt kerätä kilometrejä ulkona niin pyörällä kuin myös uimalla. Näin kisaksi loppujen lopuksi valikoitui Ironman sarjaan kuuluva puolimatkan kisa Itävallassa St. Pöltenissä 21.5.

Yksi lisäsyy mennä Ironman sarjaan kisaan oli koko kauden päätavoite, joka on saman sarjan täyden matkan kisassa Barcelonassa lokakuussa. Itse kisan lisäksi saisi nähdä, miten hommat näissä kisoissa hoituu, niin sitten ei kauden päätavoitteessa tarvitse käyttää niin paljon energiaa sen ihmettelyyn. Ja vieläpä sitten koko varustearsenaalin rahtaaminen ulkomaille pyörineen kaikkineen, kun sitäkään ei ole tullut ennen tehtyä.

Suomen kesän tulo jäi tänä vuonna myöhäiseen. Pyörällä kilometrejä kertyi, mutta ulkouinteja ei kahdesta yrityksestä huolimatta. Vesi oli vielä niin kylmää, että molemmilla kerroilla uinti jäi muutaman kymmenen metrin kierrokseksi. Näin sitten kesän ensimmäiset ulkouinnit jäivät tehtäväksi kisapaikalle.

Varsinaista kilpailullista tavoitetta ei ollut muuten, kuin saamalla suht ehjä kisa. Ajatuksena oli vetää kisa kesken harjoittelukauden, ilman sen kummempaa harjoittelun kevennystä. Palautumista hidasti pahemman kerran jo kisaviikkoa edeltävänä perjantaina iskenyt ilmeisesti allerginen reaktio. Perjantaina 19.5 lennettiin Itävaltaan, Wieniin.

Keli oli tulopäivänä aurinkoinen ja helteinen, lämmintä ehkä noin 27 astetta. Viikonlopuksi oli kuitenkin tarjolla jo hieman viilennystä, kisapäivän ennusteet pyörivät 11-14 asteen tienoilla ja sadetta oli myös luvassa. Lauantain vastaisen yönä oli jo ukkosmyrskyäkin ja lauantai oli melko tuulinen. Oma olokin oli melko tuulinen, yöllä herättyäni 3.30 nenää huuhtomaan nenäkannulla kävi jo vakavasti mielessä kisan jättäminen sikseen. Lentojakin kotimaahan jo ehdin läppäriltä etsimään, mutta onneksi sitten sain taas vähän unen päästä kiinni.