JäPyläiset triathlonistit kisasivat viikonvaihteessa kotimaassa ja ulkomailla

Viime viikonvaihteessa JäPyn triathlonistit kisasivat sekä kotimaassa ja ulkomailla. Kotimaisen triathlonkauden avauskilpailuun Tuusulanjärvellä on vielä aikaa vajaat kaksi viikkoa. JäPyn Olli Kinnunen testaamassa kuntoa Itävallan St. Pöltenissä järjestetyssä Iroman -kilpailussa. Julkaisemme Ollin kisaraportin erikseen muutaman päivän sisällä.

Kotimaassa kilpailtiin Tuusulanjärven puolikkaalla sekä Hakunilan urheilupuistossa Extreme run -juoksun merkeissä.

Tuusulanjärven maraton on järjestetty vuodesta 1994 alkaen. 1/2-maratonilla ja maratonilla reitti on virallisesti mitattu, ja se kulkee pääosiltaan Tuusulanjärven ympärillä asvaltoidulla kevyenliikenteen väylällä. Jäpyläisistä mukana juoksemassa olivat Riitta Kilpeläinen, Milla Toivonen, Pekka Jääskeläinen, Pasi Hämäläinen, Matias Warsta, Janne Kyllönen sekä Sampsa Puttonen.

Naiset juoksivat molemmat itsensä bodiumille lähes kesäisissä tunnelmissa. Riitan juoksu sujui suunnitellusti. Ajatuksena oli juosta viiden minuutin km-vauhtia ja vaikka alku menikin hieman suunniteltua kovempaa, Riitta jaksoi pitää vauhdin yllä koko matkan ajan. Milla aloitti hieman liian reippasti ja puolenvälin jälkeen joutui hieman hellittämään tahtia. Lopussa pääsi taas rennosti juoksemaan ja juoksu rupesi kulkemaan. Riitan loppuaika 1.43.33, sijoitus N40 sarjan toinen. Millan loppuaika 1.47.19, sijoitus N40 sarjan kolmas.

Pekka oli ajatellut juoksevansa vain kympin Tuusulassa, mutta viikolla hienosti mennyt yhteistreeni sai mielen muuttumaan ja hän päätti lähteä testaamaan, miten puolikkaalla pystyy pitämään vauhtia yllä. Ja hyvinhän se meni. Ensimmäinen puolikas meni vähän alle viiden kilometrinvauhtia ja lopussa pystyi jopa vähän kiristämäänkin. Pekan lopuaika 1.43.03 ja sijoitus M50 sarjan kolmas.