top of page

JäPyläiset triathlonistit kisasivat viikonvaihteessa kotimaassa ja ulkomailla

Viime viikonvaihteessa JäPyn triathlonistit kisasivat sekä kotimaassa ja ulkomailla. Kotimaisen triathlonkauden avauskilpailuun Tuusulanjärvellä on vielä aikaa vajaat kaksi viikkoa. JäPyn Olli Kinnunen testaamassa kuntoa Itävallan St. Pöltenissä järjestetyssä Iroman -kilpailussa. Julkaisemme Ollin kisaraportin erikseen muutaman päivän sisällä.

Kotimaassa kilpailtiin Tuusulanjärven puolikkaalla sekä Hakunilan urheilupuistossa Extreme run -juoksun merkeissä.

Tuusulanjärven maraton on järjestetty vuodesta 1994 alkaen. 1/2-maratonilla ja maratonilla reitti on virallisesti mitattu, ja se kulkee pääosiltaan Tuusulanjärven ympärillä asvaltoidulla kevyenliikenteen väylällä. Jäpyläisistä mukana juoksemassa olivat Riitta Kilpeläinen, Milla Toivonen, Pekka Jääskeläinen, Pasi Hämäläinen, Matias Warsta, Janne Kyllönen sekä Sampsa Puttonen.

Naiset juoksivat molemmat itsensä bodiumille lähes kesäisissä tunnelmissa. Riitan juoksu sujui suunnitellusti. Ajatuksena oli juosta viiden minuutin km-vauhtia ja vaikka alku menikin hieman suunniteltua kovempaa, Riitta jaksoi pitää vauhdin yllä koko matkan ajan. Milla aloitti hieman liian reippasti ja puolenvälin jälkeen joutui hieman hellittämään tahtia. Lopussa pääsi taas rennosti juoksemaan ja juoksu rupesi kulkemaan. Riitan loppuaika 1.43.33, sijoitus N40 sarjan toinen. Millan loppuaika 1.47.19, sijoitus N40 sarjan kolmas.

Pekka oli ajatellut juoksevansa vain kympin Tuusulassa, mutta viikolla hienosti mennyt yhteistreeni sai mielen muuttumaan ja hän päätti lähteä testaamaan, miten puolikkaalla pystyy pitämään vauhtia yllä. Ja hyvinhän se meni. Ensimmäinen puolikas meni vähän alle viiden kilometrinvauhtia ja lopussa pystyi jopa vähän kiristämäänkin. Pekan lopuaika 1.43.03 ja sijoitus M50 sarjan kolmas.

JäPy onnittelee kaikkia mitalisteja hienoista juoksuista.

Tuusulanjärven mitalistit yhteiskuvassa (vasemmalta Pekka Jääskeläinen, Riitta Kilpeläinen ja Milla Toivonen).

Myös muut Tuusulanjärvellä juosseet sijoittuivat hyvin. Onnea kaikille hienoista suorituksista. Kaikki tulokset löydät täältä.

Vantaan Extreme Run -juoksu oli ensimmäinen osakilpailu Vantaan kestävyyskierros -kilpailussa. JäPyläisistä mukana olivat Tiina Puranen ja Juha-Pekka Rantanen.

ExtremeRun järjestettiin Suomessa ensimmäisen kerran toukokuussa 2010. Jo heti ensimäisestä kerrasta suuren suosion saanut tapahtuma tuli Suomeen jäädäkseen, ja vuosittain tapahtumiin osallistuu yhteensä liki 10.000 osallistujaa. Teemaan kuuluu oman maun mukainen, sporttinen tai hulvaton pukeutuminen ja kisaajien rento asenne. Tapahtumissa radalle on rakennettu juoksijoita varten erilaisia kiipeily-, ryömintä-, vaahto- ja vesiesteitä. ExtremeRun tapahtuman tarkoituksena on, että kaikki liikkuu ja tapahtumaan voi tulla sellaisena kuin olet.

J-P osallistui Extreme Runin hupisarjaan ja matkaksi hän valitsi 8 km hiihtäen. J-P:n tyyli oli vähän erilainen eli perinteinen. Idea lähti lumisateisesta toukokuusta ja hiihtoreitillä suoritettavasta kilpailusta sekä J-P:n omat siskot painostivat satsaamaan johonkin teemaan. Esteiden ylitykset vaativat hieman kekseliäisyyttä ja aikaakin ne veivät. Hankalimmat esteet olivat joen ylitykset, jossa sukset upposivat pohja mutaan ja jäivät jumiin. Osa esteitä piti mennä pelkin käsivoimin, kuten kiipeämiset. Kovaa kannustusta J-P sai kanssakilpailijoilta ja yleisöltä, joka antoi myös tsemppiä. J-P oli Extremerunin historian ensimmäinen hiihtäen reitin suorittanut ja kaikki esteet selvittänyt osallistuja. J-P:n loppuaika 1.20.12.

Tiina osallistui kilpasarjaan, jossa matkana oli 16 km. Tiinan juoksu kulki hyvin erittäin rankalla reitillä. Esteiden ylitykseen kuikui jonkin verran aikaa. Esteitä oli noin 20. Esteet vaativat kiipeämistä, ryömimistä, uimista, konttaamista ym. mukavaa. Tiinan loppuaika 1.21.55. Tiina oli tällä ajalla kaikista naisista toiseksi nopein (2/220) sekä myös oman sarjansa toiseksi nopein. Kaikki Extreme Runin tulokset löydät täältä.

Onnea Tiinalle ja Juha-Pekalle hienoista suorituksista ja kisakuulumisista. Tästä on hyvä jatkaa kohti kotimaisen triathlonkauden avausta. Tiina nähdään myös seuran järjestämässä Tuusulanjärvi Triathlonissa 4.6.2017.

Tags:

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page