Tuusulanjärvi Triathlon 2017 / Kilpailijaesittelyssä JäPyn kisakuski Seppo Aaltonen

Järvenpään Pyöräilijät järjestää kotimaisen triathlonkauden avauskilpailun Järvenpäässä 4.6.2017. Kilpailu on tällä hetkellä loppuunmyyty ja kisavalmistelut käyvät kuumimmillaan, kun kilpailuihin on aikaa enää vajaat neljä viikkoa.

Kilpailuissa nähdään myös Järvenpään Pyöräilijöiden omia kilpailijoita, joita esittelemme toukokuun aikana. Yksi heistä on Järvenpään Pyöräilijöiden maantiepyöräilijänä ja kovana kisakuskina - sekä nyt myös triathlonistina tunnettu Seppo Aaltonen. Seppo on kolmen aikuisen lapsen ja kolmen lapsenlapsen ”pappa” Keravalta, joka omien sanojen mukaan harrastelee pyöräilyä ja triathlonia.

Maratoneja Seppo juoksi muutaman vuosina 2004–2007. Sitten polvirustosta irtosi pala eikä hän pystynyt varaamaan jalalle kahteen kuukauteen. Siihen jäi maratonit, mutta tilalle tuli pyöräily. Triathlonin pariin hän löysi tien muutama vuosi sitten. Hänen silloinen valmentaja Peter Selin innosti uintitreeneihin, ja niistä kipinä sitten lähti.

Sepon hiljattain jäätyä eläkkeelle, on hänen treenimääränsä noussut lähelle ammattilaistasoa ja monet parikymppiset seuraavat Sepon kisa-ajamista vain takaapäin. Hän on ikäluokassaan kansallisen tason huippupyöräilijä ja saadakseen edes jotain vastusta kisoissa, on hän päättänyt kilpailla ikäluokkaansa nuoremmassa luokassa tällä kaudella. Seppo ei tee omasta ajamisestaan koskaan numeroa, vaan omien sanojen mukaan ”vaan vähän läpsyttelee”. Useimmiten Sepon tapaa JäPy slungassa keulalta tuulen suuunnasta riippumatta ja seurakaverit ovat oppineet tuntemaan hänet yhtenä avuliaimmista ja mukavimmista seurakavereista. Seppo voitti viime vuoden Mastercup M55 luokan, jonka hän mainitseekin tärkeimpänä saavutuksena viime vuodelta.

Sepon tämän kauden päätavoite on kesäkuussa Norjassa ajettava Styrkeproven, jossa kisareittinä on 540 kilometriä (3627 nousumetriä) Trondheim-Oslo välillä. Kotimaassa kauden päätavoite on ikäluokkien maantiepyöräilyn Suomenmes