top of page

Tuusulanjärvi Triathlon 2017 / Kilpailijaesittelyssä JäPyn kisakuski Seppo Aaltonen

Järvenpään Pyöräilijät järjestää kotimaisen triathlonkauden avauskilpailun Järvenpäässä 4.6.2017. Kilpailu on tällä hetkellä loppuunmyyty ja kisavalmistelut käyvät kuumimmillaan, kun kilpailuihin on aikaa enää vajaat neljä viikkoa.

Kilpailuissa nähdään myös Järvenpään Pyöräilijöiden omia kilpailijoita, joita esittelemme toukokuun aikana. Yksi heistä on Järvenpään Pyöräilijöiden maantiepyöräilijänä ja kovana kisakuskina - sekä nyt myös triathlonistina tunnettu Seppo Aaltonen. Seppo on kolmen aikuisen lapsen ja kolmen lapsenlapsen ”pappa” Keravalta, joka omien sanojen mukaan harrastelee pyöräilyä ja triathlonia.

Maratoneja Seppo juoksi muutaman vuosina 2004–2007. Sitten polvirustosta irtosi pala eikä hän pystynyt varaamaan jalalle kahteen kuukauteen. Siihen jäi maratonit, mutta tilalle tuli pyöräily. Triathlonin pariin hän löysi tien muutama vuosi sitten. Hänen silloinen valmentaja Peter Selin innosti uintitreeneihin, ja niistä kipinä sitten lähti.

Sepon hiljattain jäätyä eläkkeelle, on hänen treenimääränsä noussut lähelle ammattilaistasoa ja monet parikymppiset seuraavat Sepon kisa-ajamista vain takaapäin. Hän on ikäluokassaan kansallisen tason huippupyöräilijä ja saadakseen edes jotain vastusta kisoissa, on hän päättänyt kilpailla ikäluokkaansa nuoremmassa luokassa tällä kaudella. Seppo ei tee omasta ajamisestaan koskaan numeroa, vaan omien sanojen mukaan ”vaan vähän läpsyttelee”. Useimmiten Sepon tapaa JäPy slungassa keulalta tuulen suuunnasta riippumatta ja seurakaverit ovat oppineet tuntemaan hänet yhtenä avuliaimmista ja mukavimmista seurakavereista. Seppo voitti viime vuoden Mastercup M55 luokan, jonka hän mainitseekin tärkeimpänä saavutuksena viime vuodelta.

Sepon tämän kauden päätavoite on kesäkuussa Norjassa ajettava Styrkeproven, jossa kisareittinä on 540 kilometriä (3627 nousumetriä) Trondheim-Oslo välillä. Kotimaassa kauden päätavoite on ikäluokkien maantiepyöräilyn Suomenmestaruuskilpailut, jotka ajetaan Iso-Syötteen haastavan mäkisillä reiteillä elokuussa. Tuusulanjärvi Triathlon on Sepon ensimmäinen virallinen tri kisa – saa nähdä vaikka hän innostuisi lajista. Siinä tapauksessa kuulemme varmasti Seposta lisää.

Järvenpään Pyöräilijät toivottaa tsemppiä Sepolle sekä kaikille kilpakumppaneille ja toivottaa kaikki tervetulleiksi katsomaan ja kannustamaan kilpailijoita kisareitin varrelle!

Kuvassa Seppo viime kesänä JäPyn järjestämässä mini-triathlon -tapahtumassa. Pyöräilyn jälkeen Seppo tuli ensimmäisenä vaihtoon.

Melkein joka kisoissa viime vuonna nähtiin Seppo ylimmällä korokkeella -tässä viime vuoden Nurmijärvi GP-kisojen palkintojenjaossa.

Tässä Seppo lähdössä juoksuosuudelle JäPyn omassa mini-triathlonissa viime kesänä.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page