top of page

Kovaa kilvanajoa JäPy:läisillä tänään!

JäPy:läisten tutuissa lenkkimaastoissa Seutulan ja Palojoen ympäristössä ajetiin tänään kilpaa pyörällä monessa eri sarjassa. Yhteistä sarjoille oli haastava reitti, johon oli saatu ympättyä mukavasti sekä Tapolan nousu Köningstedtin kartanolle, että Palojoen töppyrä. Päivän ensimmäinen lähtö oli nyt viidettä kertaa järjestetyn kansainvälisen naisten kilpailun NEA etappiajon aika-ajo. Sen jälkeen maantiekisan matkaan lähti Elite-luokka, jossa mukana olivat JäPy:n Elite-joukkueesta Klaus Nummela, Tuomas Ratilainen, Jouni Väinölä ja Teemu Salovaara. Elite-luokka kiersi raastavaa rataa neljä kierrosta yhteensä noin 160 kilometriä. JäPy:n huoltoautolle oli tänään valitettavasti tarvetta, kun Klasulta meni kisassa rengas. Nopeasti huollossa tänään ajanut Tommi Ikonen sai kiekon vaihdettua ja vedettyä Klasun takaisin slungaan. Railakasvauhtisen Elite-luokan lähdön voitti Trond Larsen (Team Larunpyörä Cervelo) ja parhaiten JäPy:stä tänään sijoittui Tuomas Ratilainen, joka ylitti maaliviivan kahdeksantena.

Kategoria 2:n lähtöön JäPy:stä starttasivat Seppo Aaltonen, Jaakko Nieminen, Pasi Karjalainen, Beni Kauhanen, Antti Liesjärvi ja Sami Tamm. Kakkoskategoria ajoi radan läpi kolmesti ja joukko harventui ensi noususta alkaen. JäPy:n Pasi Karjalainen pääsi kisan alkupuolella irti ja ajoi hatkassa parikymmentä minuuttia. Hatka ajettiin kiinni ja pian sen jälkeen muodostui isompi noin 10 kuskin hatka, joka ajoi maaliin. Tähän ei valitettavasti JäPy:stä saatu ketään mukaan, eikä kiinni ajamiseen löytynyt tänään yhteistä tahtoa. Maaliin JäPy:läiset ajoivat pääjoukossa.

JäPy:n Antti Mäkelä aloitti kilpailukautensa Viron Kuusalussa, jossa viivalle asettuivat monet muutkin suomalaiset Elite-kuskit. Ajorytmi lahden eteläpuolella on napsun verran rapeampaa ja kohtalaista kyytiä ajettiin siellä myös tänään. Antti oli kisaansa ja sijaansa kolmenkympin sakissa tänään tyytyväinen ja ajokunto alkaa löytymään.

JäPy:n kat2 kuskeja vasemmalta Seppo Aaltonen, Sami Tamm, Antti Liesjärvi, Pasi Karjalainen, Beni Kauhanen ja Tommi Vainikainen.

Elite-luokka järjestäytyneenä lähtöön. Etualalla Tuomas Ratilainen, Teemu Salovaara ja Jouni Väinölä.

Tuskaa Tapolan mäessä. Kuvassa JäPy:stä Tommi Vainikainen, Beni Kauhanen ja Pasi Karjalainen.

Lisää kuvia kisasta tulossa huomenna!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page