Aku Oja Tuusulanjärvi Triathlonin perusmatkalla 4.6.2017


Tuusulanjärvi Triathlonissa nähdään kilpailemassa myös espoolainen kolmen lapsen isä sekä triathlonisti Aku Oja. Triathlonia Aku harrastaa kokopäivätyön ja isähommien ohessa. Triathlonin pariin hän päätyi, kun hän etsi jotain maratonia erikoisempaa haastetta.

Lajiin Aku tutustui ensimmäisen kerran 2011 Joroisten puolimatkalla. 2013 keväällä hän aloitti tavoitteellisen harjoittelun. Tavoitteena oli päästä Kilpailemaan Ironman MM-kisoihin Havaijille. Eli Aku on aika tuore tapaus lajin parissa vielä. Omista saavutuksista hän mainitsee ensimmäisen triathlonvoiton v. 2014 Sääksi triathlonissa. Myös ikäsarjan SM-kulta Joroisten puolimatkalla vuonna 2014 sekä tietenkin 5.sija Texasin Ironman kisassa 2015, josta saatu MM kisapaikka, ovat jääneet erityisesti mieleen. Tärkeimpänä ja mieleenpainuvimpana on tietysti itse MM-kisareissu Havaijilla.

Entä mitkä ovat Akun tavoitteet: "Tulevalle kaudelle en ole asettanut mitään suuria tavoitteita. Tarkoitus pitää tekeminen hieman läheisempänä lapsille. Seurailen mihin ajatukset lasten kanssa vievät."