top of page

JäPy:läisten suorituskykyä testattiin tänään Kunto Saluksella

Joukko innokkaita JäPy:läisiä testautti päivän kuntonsa tänään Tommi Ikosen järjestämässä kuntotestissä Saluksella. Testausmuotona oli FTP (Functional Threshold Power) testi, jossa hieman yksinkertaistaen ajetaan täysillä 20 minuutin ajan ja tulosten perusteella määritellään kynnysteho sekä sykealueet. FTP-testi on paras todellisen ajokunnon mittari ja kaikkien tavoitteellisesti harjoittelevien tulisi tietää omat sykerajansa. Tommille on karttunut testikokemusta jo lähes sadan JäPy:läisen kanssa, joten testituloksiin voi luottaa. Miellyttäväksi ei tätä testiä voi kuvailla, mutta monien testattavien naamalle nousi leveä hymy, kun koitos oli takana ja omat tulokset olivat selvillä. FTP testi oli JäPy:n jäsenille maksuton jäsenetu. Kevätkaudella testauksia ei enää järjestetä, vaan tulevista JäPy:n testeistä ilmoitetaan jäsenkirjeellä. Suoria maksimaalisen hapenottokyvyn testauksia (hengityskaasumittauksella polkupyöräergometrillä) tehdään Pajulahden urheiluopistolla. JäPy:läiset saavat testin Pajulahdessa jäsenhintaan.

Vasemmalla Marko Lindell ja oikealla Ari Saariniemi vaativan testin loppuvaiheessa.

Tommi Ikonen kalibroi mittauslaitteiston ennen testin alkua. Vasemmalla Marko Lindell lämmittelee ennen testiä.

Marko Myllykangas lämmittelee testiä varten cross-trainerilla.

Kunto Salus on JäPy:n pääyhteistyökumppani ja JäPy:läisten oma kotisali. Monipuolinen, uudistettu ja tilava kuntosali (HUR, PRECOR, vapaapainoharjoittelualue) ja myös uudistettu, toiminnallisen harjoitteluun suunniteltu Teho-sali ( mm. TRX ) sekä tasokkaat ryhmäliikuntatunnit neljässä eri ryhmäliikuntatilassa (myös lämpötunnit) takaavat loistavat puitteet kunnon kohentamiselle. Ryhmäliikuntatunneista mainittakoon erityisesti Johanna Varosen vetämä tiistai-illan vauhtispinning, joka soveltuu paljon ajaville - myös kisakuskeille. Tunti on hyvin ennakkoon suunniteltu ja sisältää aina Jonnan selkeästi määrittelemät työosuudet. Saluksen erottaa muista Järvenpään saleista erityinen Salus-henki, joka muodostuu jäsenten keskinäisestä huomioimisesta toisiaan kohtaan sekä iloisesta ja auttavaisesta Salus henkilökunnasta! Lue lisää Saluksen toiminnasta täältä.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page