JäPy:läisten suorituskykyä testattiin tänään Kunto Saluksella

Joukko innokkaita JäPy:läisiä testautti päivän kuntonsa tänään Tommi Ikosen järjestämässä kuntotestissä Saluksella. Testausmuotona oli FTP (Functional Threshold Power) testi, jossa hieman yksinkertaistaen ajetaan täysillä 20 minuutin ajan ja tulosten perusteella määritellään kynnysteho sekä sykealueet. FTP-testi on paras todellisen ajokunnon mittari ja kaikkien tavoitteellisesti harjoittelevien tulisi tietää omat sykerajansa. Tommille on karttunut testikokemusta jo lähes sadan JäPy:läisen kanssa, joten testituloksiin voi luottaa. Miellyttäväksi ei tätä testiä voi kuvailla, mutta monien testattavien naamalle nousi leveä hymy, kun koitos oli takana ja omat tulokset olivat selvillä. FTP testi oli JäPy:n jäsenille maksuton jäsenetu. Kevätkaudella testauksia ei enää järjestetä, vaan tulevista JäPy:n testeistä ilmoitetaan jäsenkirjeellä. Suoria maksimaalisen hapenottokyvyn testauksia (hengityskaasumittauksella polkupyöräergometrillä) tehdään Pajulahden urheiluopistolla. JäPy:läiset saavat testin Pajulahdessa jäsenhintaan.

Vasemmalla Marko Lindell ja oikealla Ari Saariniemi vaativan testin loppuvaiheessa.