top of page

JäPy palaa maantiepyöräilyn Elite-luokkaan kokeneella joukkueella!

Järvenpään Pyöräilijät palaa maantiepyöräilyn kuninkuusluokkaan vahvalla joukkueella, jossa JäPy:n Antti Mäkelän ja Tuomas Ratilaisen rinnalla tullaan näkemään Uudenmaan Pyöräilijöistä tuttu tehokolmikko Klaus Nummela, Teemu Salovaara ja Jouni Väinölä. SPU:n hallitus on hyväksynyt edustusoikeuksien siirrot ja UP:n pyöräilijät ovat liittyneet JäPy:n jäseneksi. JäPy toivottaa UP:n kokeneet ketjunpyörittäjät lämpimästi tervetulleeksi seuraan!

Elite-luokan kautta rytmittävä Skoda maantiecup käynnistyy huhtikuussa Turussa TS-Kortteliajossa ja päättyy syyskuussa Kankaanpäässä ajettaviin Syysetappeihin. Viimeisinä vuosina Suomen maantiecupia on hallinnut lahtelainen TWD Länken, jonka ajajat nappasivat cupin kolmoisvoiton kaudella 2016.

Järvenpään Pyöräilijöiden edellinen kilpailujakso Elite-luokassa ajoittuu vuoteen 2015, jolloin Antti Mäkelän lisäksi JäPy:ä Elitessä edustivat Tommi Ikonen ja Jari Kemppainen. JäPy:n kultakausi Elitessä ajoittui 2000-luvun taitteeseen, jolloin JäPy:n Chebici team hallitsi Elite-luokkaa ja saavutti muutaman vuoden aikana useita voittoja ja lukemattomia palkintokorokesijoituksia mm. Tero Hämeenahon ja Jani Vesan ajamana. JäPy palaa nyt Elite-luokkaan kokeneella joukkueella, mutta realistisin tavoittein. Tavoitteena on päästä ajamaan toimivana joukkueena hyvä kausi ja saavuttaa joukkueelle ainakin yksi TOP10 sijoitus kauden aikana. Kaikki joukkueen ajajat ovat tulleet tutuiksi aiempien vuosien kilpasarjan/CAT2:n palkintopalleilta ja kaikkien sijoitukset viime vuoden CAT2 cupissa olivat kärkijoukossa. Nyt kahden vahvan uusmaalaisen seuran kärkikuskit ovat yhdistäneet voimansa ja tulokset tullaan näkemään kauden aikana!

Kuva: Tapani Romppainen/TRP Production

Vasemmalla Antti Mäkelä - oikealla Teemu Salovaara.

Antti Mäkelä Antti on kilpaillut maantiepyöräilyn kilpaluokassa ja CAT2:ssa nyt muutaman vuoden ajan kärkisijoista ja ehtinyt hakemaan tuntumaa ajamiseen myös Elitessä vuonna 2015. Antti on kokenut all-around kuski ja onnistuu nousemaan lähes joka kisassa ratkaisun paikkoihin.

Teemu Salovaara

Teemu on pyöräillyt jossain määrin aina, kunnes kisakärpänen puraisi vuonna 2014. Nopeasti Teemu tuli tutuksi palkintopalleilta ja saavutti viime kaudella ISM kolmossijan M40 sarjassa. Teemu hakeutuu mielellään suorituskyvyn äärirajoille ja nauttii kireistä ja irtiotoista.

Jouni Väinölä

Jounilla on kattava kokemus kilpapyöräilystä jo vuodesta 2010 alkaen. Jouni siirtyi heti ensimmäisen kisakautensa jälkeen Elite-luokkaan, jossa hän ajoi vuodet 2011-2014. Viimeiset kaksi vuotta Jouni on ajanut Teemun ja Klasun kanssa kilpasarjaa/CAT2:ta saavuttaen mm. voiton kilpasarjan cupissa vuonna 2015.

Kuva: Kirsi Väinölä

Vasemmalla Klaus Nummela

Klaus Nummela

Klasu saavutti ensimmäisen kisavoittonsa kilpaluokassa vain reilun vuoden ajamisen jälkeen Vantaankoskella 2015. Sen jälkeen hänet on nähty mukana sekä monissa irtiotoissa että kiinniajamisissa. Klasun tavoitteena alkavalla kaudella on paitsi ajaa ehyt kausi joukkueelle niin myös parantaa tempoaikojaan.

Tuomas Ratilainen Tuomas ajaa paljon ja ympäri vuoden, mutta kisailuun hän innostui vasta viime kaudella. Tuomas saavutti CAT2 maantiecupin kolmossijan heti ensimmäisellä kisakaudellaan vuonna 2016 ja samalla kaudella hän nappasi myös ISM kakkossijan M40 sarjassa.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page