top of page

Tiina Puranen mukana Tuusulanjärvi triathlonissa 4.6.2017

JäPy järjestää kotimaisen triathlonkauden avauskilpailun sunnuntaina 4.6.2017. Tapahtuman keskus sijaitsee Vanhankylän kartanolla osoitteessa Stålhanentie 4, Järvenpää. Kilpailussa järjestetään sprinttimatka (750m – 20 km – 5km) ja perusmatka (1500m – 40km – 10 km). Kisareitit on suunniteltu siten, että myös yleisö pääsee mukaan nauttimaan triathlon – kilpailun tiiviistä tunnelmasta. Kilpailun tapahtumasivut löytyvät osoitteesta http://www.japy.fi/tuusulanjarvitriathlon2017

Kilpailun järjestelyt ovat mukavassa vauhdissa. Tällä hetkellä tehdään pohjatyötä niin että kilpailu onnistuu hyvin. Yli puolet lähtöpaikoista on jo varattu ja todennäköisesti kilpailu tullaan varaamaan loppuun alkuvuoden aikana. Rajaamme kilpailun 300 urheilijaan.

Myös JäPyn omilla triathlonisteilla on mahdollisuus osallistua kilpailuun. Yksi JäPyn omista triathlonisteista, joka nähdään kisakauden avauskilpailussa on Tiina Puranen. Tiina oli neljäs viime vuoden Finntriathlon kerää koko sarja-kilpailussa. Viime kesän kilpailuissa hän sai jokaisessa kilpailussa podium–paikan. Voitot tulivat seuraavissa kisoissa: Finntriathlon Tahko täysmatka (N40-44), Vantaa Triathlon perusmatka (N40-49), Finntriathlon – Vanajanlinna sprinttimatka (N40-44) ja Finntriathlon Vierumäki perusmatka (N40-44).

Tiina Puranen voitti myös Tuusulanjärven puolimaratonin naisten sarjan viime vuoden toukokuussa.

Miten päädyit triathloniin?

Tiina: Useiden kestävyysjuoksuvuosien jälkeen kiinnostus triathloniin alkoi silloisen treenikaverini innostamana. Olimme usein puhuneet, että sitten kun juoksu loppuu, niin kokeillaan triathlonia. Kun sitten lopetin aktiivisen juoksuharjoittelun vuoden 2014 syksyllä, liityin Keravan uimareihin ja heidän Masters-ryhmässä aloitin uintitekniikan harjoittelun. Uintia harjoittelin koko talven ja seuraavana keväänä hankin ensimmäisen maantiepyöräni. Aluksi pyöräilin yksin tai kaksin, vauhdit eivät päätä huimanneet eikä tekniikasta ollut tietoakaan. Jossain vaiheessa löysin JäPyn porukoihin ja heidän kimppalenkeillään sainkin paljon vinkkejä ja opastusta maantiepyöräilyn saloihin. Kesäksi 2015 hankin Finntriathlon kerää koko sarja-paketin ja näiden lisäksi kävin vielä muutamat kisat siihen päälle. Saman setin hankin myös kesäksi 2016. Varovainen triathlon-kokeilu veikin minut täysin mukanaan. Hurahdin täysin lajiin.

Miten harjoittelet?

Tiina: Vuosien aktiivisen juoksuharjoittelun ja kilpailujen myötä olen tottunut harjoittelemaan paljon ja määrätietoisesti. Tällä hetkellä harjoittelen ilman valmentajaa, treeniä tulee viikossa noin 13-15h. Kesällä harjoittelu painottuu pyöräilyyn, mutta yritän harjoitella läpi vuoden kaikkia lajeja. Triathlonissa mieluisin laji on juoksu, se on minulle helppoa ja ehdottomasti minulle osuuksista vahvin laji. Uinti kulkee myös hyvin, tällä hetkellä meillä on JäPyssä hyvä ryhmä, jonka kanssa harjoittelemme viikoittain. On tärkeää, että läpi vuoden tekee töitä kaikkien lajien parantamiseksi. Käyn usein Järvenpään paikallisella kuntokeskuksella KuntoSaluksella. Siellä treenaan mm. spinningiä, lihaskuntoa ja juoksumattoharjoittelua. Siellä pystyn tekemään myös erilaisia yhdistelmä-treenejä. Myös TRX-harjoittelu kuuluu viikoittaiseen treeniohjelmaani. KuntoSaluksella on asiantuntevat ja innostavat ohjaajat, jotka saavat aina yrittämään parhaansa.

Mitä seuraavaksi?

Tiina: Se mihin on nyt syytä keskittyä, on pyöräily. Viime kesänä hankin ensimmäisen tri-pyöräni. Tarkoitus on saada pyöräilyosuuksiin vauhtia lisää. Myös hyvän ajo-asennon löytyminen ja tekniikan saaminen kuntoon on työn alla. Harjoittelun yksi tärkeä osa-alue on lihasvoiman harjoittelu ja lishakuunon parantaminen.

Mitkä ovat ensi kauden tavoitteet?

Tiina: Ensi kesän tavoitteena on taas osallistua kaikkiin Finntriathlon kilpailuihin. Joroisten ja Tahkon kilpailut ovat SM-kisoja, se tuo mukaan oman jännityksen. Ensi kesän tavoitteena ovat SM-kisat ja niissä oman ikäsarjan voitto. Kesällä kalenterissa on myös JäyPn omat kisat 4.6., Vantaa Kuusijärven kisa 17.6. ja ehkä vielä jokin pikkukisa lähistöllä. Osallistun kesällä myös muutamaan puolimaratoniin. Kisakauden loputtua juoksen todennäköisesti kaksi maratonia.

Kesällä kilpailen paljon, eniten perusmatkalla. Palaudun kilpailuista melko nopeasti, mielestäni kilpailut toimivat hyvin tehokkaana treeninä. Ensi kesän Tahkon täydenmatkan SM kilpaillaan 5.8, kaikki kilpailut sitä ennen toimivat tehokkaina harjoituksina. Myös se, että starttaan paljon kesän aikana, antaa minulle kisavarmuutta. Turha jännitys jää pois ja saan itseluottamusta itse suoritukseen.

Miten Tiinan ja muiden triathlonistien kilpailussamme käy, toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi saapumaan paikan päälle ja nauttimaan ensi kesän kisakauden avauskilpailun tunnelmista Tuusulanjärven upeisiin maisemiin sunnuntaina 4.6.2017!

Tahkon täydellä matkalla elokuussa 2015.

Lenkillä Keravan Keinukallion maisemissa, kuvaaaja Ari Hyytiäinen

kuvaaja: Ari Hyytiäinen

Tahkon täydellä matkalla juoksun jyrkimmässä kohdassa

Finntriathlon Vierumäen palkintojenjaossa naisten kaikki ikäsarjojen voittajat

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page