JäPylle SM-mitali triathlonin täydeltä matkalta

Triathlonin täydenmatkan Suomen mestaruuskisat järjestettiin Lahdessa lauantaina 6.8.2016. JäPyä kisoissa oli edustamassa Sampsa Puttonen. Matkoina täydellä matkalla on uinti 3,8 km - Pyöräily 180 km - Juoksu 42 km.

Sampsan tavoite ennen kisaa oli asetettu 10.40-10.45 tunnin aikaan. Sampsan uinti oli parhaiten onnistunut laji, joka oli alusta lähtien tasaisen vahvaa menoa. Uintiaika 1.09:45 tuntia. Pyörä kulki todella hyvin, lopun mäet hieman verottivat voimia. Pyöräilyn aika 5:33:18 tuntia. Juoksuun Sampsa otti varovaisen lähdön, jotta saisi pidettyä vauhdin tasaisena. Pitkä matka kuitenkin oli verottanut voimia sen verran, että vauhti lopussa hieman hyytyi, juoksuaika 3:56:37 tuntia. Kokonaisaika vaihtoineen 10:44:15 tuntia, joka toi Sampsalle SM-hopean sarjassa M50. Hienosti Sampsa itse tiesi missä kunnossa on kun kisaan lähti. Sampsa paransi viime vuoden Kalmarissa tehtyä täyden matkan debyyttiaikaansa 28 minuuttia. Aivan mahtava suoritus. Onnittelut Sampsa SM-mitalista sekä uudesta ennätyksestä!

Samana päivänä järjestettiin Lahdessa myös perusmatkan kisa, jossa matkoina uinti 1,5 km - pyöräily 40 km - juoksu 10 km. Perusmatkan kisassa JäPyä edustivat Veera Alanko ja Pekka Väisänen, joka osallistui ensimmäiseen triathlonkisaansa. Veera Alanko antoi kirjaimellisesti kaikkensa omassa kisassa saaden lämpöhalvauksen ja kärsien nestehukasta, eikä muista viimeisestä kilometristä mitään. Veeran kokonaisaika vaihtoineen 2:42:53 tuntia, joka toi palkintona kolmannen sijan naisten sarjassa. Myös Veera paransi viime vuoden aikaansa neljällä minuutilla. Onnea Veera hienosta suorituksesta!

Kaikki Lahden tulokset löytyy täältä.

Lauantaina järjestettiin myös Tahkolla triathlon -kisat, jossa JäPyä oli edustamassa Tiina Puranen (täysmatka), Markku Rossi (puolimatka) sekä Milla Toivonen ja Pekka Jääskeläinen (1/4 -matka).

Myös muita JäPyläisiä nähtiin Tahkolla. Jussi Ran