top of page

JäPylle SM-mitali triathlonin täydeltä matkalta

Triathlonin täydenmatkan Suomen mestaruuskisat järjestettiin Lahdessa lauantaina 6.8.2016. JäPyä kisoissa oli edustamassa Sampsa Puttonen. Matkoina täydellä matkalla on uinti 3,8 km - Pyöräily 180 km - Juoksu 42 km.

Sampsan tavoite ennen kisaa oli asetettu 10.40-10.45 tunnin aikaan. Sampsan uinti oli parhaiten onnistunut laji, joka oli alusta lähtien tasaisen vahvaa menoa. Uintiaika 1.09:45 tuntia. Pyörä kulki todella hyvin, lopun mäet hieman verottivat voimia. Pyöräilyn aika 5:33:18 tuntia. Juoksuun Sampsa otti varovaisen lähdön, jotta saisi pidettyä vauhdin tasaisena. Pitkä matka kuitenkin oli verottanut voimia sen verran, että vauhti lopussa hieman hyytyi, juoksuaika 3:56:37 tuntia. Kokonaisaika vaihtoineen 10:44:15 tuntia, joka toi Sampsalle SM-hopean sarjassa M50. Hienosti Sampsa itse tiesi missä kunnossa on kun kisaan lähti. Sampsa paransi viime vuoden Kalmarissa tehtyä täyden matkan debyyttiaikaansa 28 minuuttia. Aivan mahtava suoritus. Onnittelut Sampsa SM-mitalista sekä uudesta ennätyksestä!

Samana päivänä järjestettiin Lahdessa myös perusmatkan kisa, jossa matkoina uinti 1,5 km - pyöräily 40 km - juoksu 10 km. Perusmatkan kisassa JäPyä edustivat Veera Alanko ja Pekka Väisänen, joka osallistui ensimmäiseen triathlonkisaansa. Veera Alanko antoi kirjaimellisesti kaikkensa omassa kisassa saaden lämpöhalvauksen ja kärsien nestehukasta, eikä muista viimeisestä kilometristä mitään. Veeran kokonaisaika vaihtoineen 2:42:53 tuntia, joka toi palkintona kolmannen sijan naisten sarjassa. Myös Veera paransi viime vuoden aikaansa neljällä minuutilla. Onnea Veera hienosta suorituksesta!

Kaikki Lahden tulokset löytyy täältä.

Lauantaina järjestettiin myös Tahkolla triathlon -kisat, jossa JäPyä oli edustamassa Tiina Puranen (täysmatka), Markku Rossi (puolimatka) sekä Milla Toivonen ja Pekka Jääskeläinen (1/4 -matka).

Myös muita JäPyläisiä nähtiin Tahkolla. Jussi Ranta osallistui puolimatkan joukkueviestiin pyöräilyosuudella ja Jaakko Rantala kävi Tahkolla tekemässä täydenmatkan suorituksen.

Kisapäivä oli myös Tahkolla upea. Uinti suoritettiin hyvin tyynessä ja lämpimässä vedessä. Kilpailijoille kohokohdan takaa uinti sillan alta, tässä kohdassa uidaan aivan kosketusetäisyydeltä yleisöstä. Tiinan uinti oli vahvaa, hänen uintiaikansa oli 1:11:59 tuntia. Pyöräilyosuuden ensimmäinen kierros oli vaikeaa, jalat eivät suostuneet toimimaan halutusti, loppua kohden pyöräily alkoi sujumaan. Sää pyöräilyssä oli tyyni, mutta välillä sadekuurot vilvoittivat menoa. Tiinan pyöräilyaika 5:50:11 tuntia. Juoksu oli Tiinan omin laji, se oli alusta lähtien hyvää ja vahvaa tekemistä, siinä ei ollut mitään ongelmia. Tiinan juoksuaika 3:35:05 tuntia. Tiinan kokonaisaika vaihtoineen 10:44:56, jolla irtosi oman sarjan N40-44 sarjan voitto ja Tiina oli kaikista naisistakin 3. nopein. Myös Tiina paransi viime vuoden debyyttiaikaansa viidellä minuutilla. Onnea Tiina huikeasta suorituksesta sekä uudesta ennätyksestä! Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuoden täydenmatkan SM-kisoja, jotka pidetään ensi vuonna Tahkolla.

Kaikki Tahkon kisojen tulokset löydät täältä.

M50-sarjan palkintojenjako - Sampsa iloisena hopeamitalistina.

Tiina Tahkon kisan juoksuosuuden raskaimmassa ylämäessä.

Täyden matkan kisan kolme nopeinta naista - Tiina "pienen" palkintoshekin kanssa.