top of page

JäPyn ensimmäinen mini-triathlon Vanhiksessa 24.7.2016

JäPyn ensimmäinen mini-triathlon järjestettiin sunnuntaina 24.7.2016. Matkoina oli uinti n. 400 m - pyöräily n. 16 km - juoksu n. 3 km.

Keväällä 25.4.2016 järjestetyssä triathlonien tapaamisessa jäsenistö esitti toiveen, että järjestäisimme lajinomaisia treenejä sekä yhdistelmäharjoituksia. Olimme jo valikoineet paikaksi Vanhankylänniemen, josta on hyvä lähteä sekä pyöräilemään että juoksemaan uinnin jälkeen. Täällä voimme jatkossa myös pitää muitakin yhdistelmäharjoituksia (esimerkiksi duathlon). Facebookiin luotiin tapahtuma, jossa esiteltiin reittikartat sekä valokuvat uinnin lähdöstä, uinnin rantautumisesta sekä pyöräilyn ja juoksun kääntöpaikasta. Siellä kerrottiin myös lisätietoa tapahtumasta sekä sen kulusta sekä ennakkoilmoittautumiset. Ilmoittautuminen ei ole pakollista ja paikalle voi tulla myös ex tempore. Tapahtuma on tarkoitettu ihan kaikille - niin ensikertalaisille, jotka haluavat kokeilla kolmen lajin saloja, kuin jo aiemmin lajia harrastaneille.

Yhdeksältä aamulla paikalla oli kymmenen innokasta JäPyläistä, joille pidettiin reitti-info ja käytiin läpi reitin kulku lajeittain. Olosuhteet olivat ihanteelliset. Järvi oli peilityyni ja lämpöä oli sopivasti, noin parikymmentä astetta. Hieno treenipäivä oli tilattu ja myös toimitettu!

Uintiosuudelle lähdettiin Uusvanhiksen rannasta (laiturilta) ja kierrettiin ensimmäinen poiju, jonka jälkeen suunnistettiin kohti rantaa. Pyöräilyn kääntöpaikka sijaitsi 45 -tien risteyksessä ja juoksu suoritettiin Vanhankylänniemen alueella. Eksymisvaaraa ei ollut ja kaikki löysivät maaliin. Nyt on pohja-ajat tehty, tästä on hyvä lähteä parantamaan niitä.

Tapahtuma sai lämpimän vastaanoton ja päätimme, että pidämme samanlaisen mini-triathlonin myös kahtena seraravana sunnuntaina. Toivottavasti saadaan ainakin kaksinkertainen määrä osallistujia seuraavilla kerroilla. Hieno tapahtuma ja halutessaan tästä saa todella tehokkaan treenin. Jatkossa muistetaan sitten kunnioittaa 10 m peesiväliä myös meidän omissa harjoitukissa. Jokainen kuitenkin tekee suorituksen omaa kelloa vastaan.

Kiitos kaikille osallistujille sekä toimihenkilöille - ilman teitä ei olisi näitä tapahtumia! Kiitos myös paikalla olleelle kuvaajalle (Janne Kyllönen), joka sai taas hienoja kuvia reitin varrelta.

Viikonloppuna kilpailtiin myös Kangasalan triathlon, jossa oli JäPy edustettuna. Lauantaina uusi JäPyn jäsen Päivi Paloviita-Wendt otti osaa kunto+ -sarjaan ja sunnuntaina Tiina Puranen osallistui Super + -matkalle voittaen naisten sarjan kokonaisajalla 2:52:14 tuntia. Onnea Tiina ja Päivi hienoista suorituksista! Kaikki tulokset löydät täältä.

Onnelliset JäPyläiset maalissa (kuvasta puuttuu Teemu Seikkula).

Anne vedessä juuri ennen lähtöä.

Uinnin kärki tulossa rantaa kohti.

Reijo nousemassa vedestä kohti vaihtoaluetta.

Jorkki lähdössä pyöräosuudelle.

Suvi lähdössä pyöräilyosuudelle.

Seppo tulossa ensimmäisenä pyöräilyosuudelta.

Veera tulossa pyöräilyosuudelta.

Teemu pyöräilyosuuden jälkeen.

Jukka ja Seppo juuri aloittaneet juoksuosuuden.

Minna tulossa maaliin.

Laura tulossa maaliin.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page