top of page

JäPy edustettuna legendaarisessa Finntriathlon Joroisissa 15. - 16.7.2016

Suomalainen triathlon syntyi vuonna 1983. Tapahtuman yli 30-vuotinen historia sekä vuodesta toiseen erinomaisesti toimineet järjestelyt ovat taanneet sen, että 31. Finntriathlon on ainutlaatuinen jännitysnäytelmä, jossa paremmuudesta kilpailevat niin kotimaiset triathlonhuiput kuin itseään vastaan taistelevat kuntoilijat. Tapahtuma on kasvanut vuosien varrella ja reittejä on muokattu siten, että kaikille kilpailijoille taataan turvalliset olosuhteet. Joroisissa mentiin kaikessa turvallisuus edellä - kilpailuinfo joka oil kaikille kilpailijoille pakollinen, käytiin läpi kaikki mahdolliset asiat. Reitit oli niin hienosti merkattu, että eksymisvaaraa ei ollut missään vaiheessa.

Vain yksi voi olla suomalaisen kestävyysurheilun todellinen klassikko: Finntriathlon Joroinen on pakko kokea itse! Maaginen Joroisten henki on käsite, jota ei voi selittää. Sen voi tuntea vain olemalla paikan päällä. Finntriathlon on viime vuosina saanut nauttia suuresta suosiosta, ja kilpailun paikat on myyty nopeasti loppuun. Puolimatkalle otettiin ilmoittautumisia 1500, matkaan lähti lähes 1400 triathlonistia. Huikea määrä!

Finntriathlon-viikonloppu tarjoaa täyden kattauksen triathlonin riemua lasten triathlonista aina huippukovaan puolimatkan SM-lähtöön asti. Kuntoilijat pääsevät kokeilemaan rajojaan joko pikamatkalla tai puolimatkan ikäluokkasarjoissa.

Perjantain pikamatkalla (uinti 400 m - pyörä 20 km - juoksu 5 km) JäPyä edusti Pasi Hämäläinen ja Anu Reponen, jotka suorituivat matkastaan hienosti.

Lauantain sääennuste ei ollut paras mahdollinen ja pitkin viikkoa seurattiin tiiviisti sadetutkaa sekä sääennustetta lauantain kisapäivälle. Kilpailupäivän sää ei ollut paras mahdollinen, sade kasteli kilpailijat jo ennen lähtöä eikä kova tuuli edesauttanut lämpimänä pysymistä. Lämpötila oli plus viisitoista astetta.

Lauantain puolimatkalla (uinti 1,9 km - pyörä 90 km - juoksu 21,2 km) JäPyä edusti yksitoista triathlonistia. Syksyn triathlon -koululaisista Ari Saariniemi, Olli Kinnunen, Alpo Kumpula, Janne Kyllönen ja Riitta Kilpeläinen suorittivat heidän ensimmäisen puolimatkan kilpailunsa Joroisissa. Hieno projekti sai upean päätöksen. Muita JäPyläisiä kilpalussa olivat Jukka Erkkilä, Sampsa Puttonen, Juha Jalonen, Riku Kimari, Aku Ryhänen, Kimmo Pylvänäinen sekä Sami Aalto.

Parhaiten JäPyläisistä suoriutui Riitta Kilpeläinen, joka oli N44-49 sarjassa viides. Riitan kisa alkoi pienillä vastoinkäymisillä, uinti ei lähtenyt kulkemaan, hengittäminen oli tosi vaikeaa ja hän joutui tasoittelemaan hengitystä, mihin tuhrautui aikaa. Toisen poijun kohdalla uinti alkoi sujua ja siitä eteenpäin uinti lähti kulkemaan. Uintiaika 37:42 min.

Pyöräilyn alussa oli ruuhkaa ja 90 km:n pituus vähän jännitti Riittaa, mutta reitin profiili tuntui helpolta ja voimia riitti hienosti loppuun saakka. Pyöräilyn aika 2:51 tuntia. Toisessa vaihdossa jalat tuntuivat väsyneiltä ja vasta 5 kilometristä eteenpäin juoksu rupesi taas sujumaan tuskitta maaliin saakka. Juoksuaika 1:51 tuntia ja loppuaika vaihtoineen 5:29:19 . Onnea Riitta hienosta puolimatkan debyytistä! Kaikki tulokset täältä.

Joroisissa tehtiin haastavissa olosuhteissa hienoja suorituksia ja omia ennätyksiä. Kisat olivat erinomaisesti järjestetty ja koko kylä oli kannustamassa sankoin joukoin triathlonisteja pitkin juoksureittiä. Jopa vanhainkodin asukkaat olivat rullatuoleineen ja rollaattoreineen kannustamassa! Kiitos Finntriathlon ja kiitos Joroinen - tänne tullaan varmasti uudelleen!

Riitta onnellisena maalissa ensimmäisen puolimatkan jälkeen.

Vahva juoksu (1:30 tuntia) nosti Jukan omassa ikäsarjassa yhdeksänneksi loppuajalla 4.49.

Rikun vahva pyöräily (2:28 tuntia) vei terävimmän kären juoksusta. Rikun loppuaika 4.54.

Aku juoksuosuudella - hyvältä näytti askel kuvaajan (Minna Ikonen) silmissä. Loppuaika 5.47.

Päivänsankari Alpo (60 v) tulossa maaliin. Loppuaika 5.42 tuntia.

Jokainen sai maaliintulon jälkeen hienon Finisher T-paidan sekä mitalin.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page