JäPy edustettuna legendaarisessa Finntriathlon Joroisissa 15. - 16.7.2016

Suomalainen triathlon syntyi vuonna 1983. Tapahtuman yli 30-vuotinen historia sekä vuodesta toiseen erinomaisesti toimineet järjestelyt ovat taanneet sen, että 31. Finntriathlon on ainutlaatuinen jännitysnäytelmä, jossa paremmuudesta kilpailevat niin kotimaiset triathlonhuiput kuin itseään vastaan taistelevat kuntoilijat. Tapahtuma on kasvanut vuosien varrella ja reittejä on muokattu siten, että kaikille kilpailijoille taataan turvalliset olosuhteet. Joroisissa mentiin kaikessa turvallisuus edellä - kilpailuinfo joka oil kaikille kilpailijoille pakollinen, käytiin läpi kaikki mahdolliset asiat. Reitit oli niin hienosti merkattu, että eksymisvaaraa ei ollut missään vaiheessa.

Vain yksi voi olla suomalaisen kestävyysurheilun todellinen klassikko: Finntriathlon Joroinen on pakko kokea itse! Maaginen Joroisten henki on käsite, jota ei voi selittää. Sen voi tuntea vain olemalla paikan päällä. Finntriathlon on viime vuosina saanut nauttia suuresta suosiosta, ja kilpailun paikat on myyty nopeasti loppuun. Puolimatkalle otettiin ilmoittautumisia 1500, matkaan lähti lähes 1400 triathlonistia. Huikea määrä!

Finntriathlon-viikonloppu tarjoaa täyden kattauksen triathlonin riemua lasten triathlonista aina huippukovaan puolimatkan SM-lähtöön asti. Kuntoilijat pääsevät kokeilemaan rajojaan joko pikamatkalla tai puolimatkan ikäluokkasarjoissa.

Perjantain pikamatkalla (uinti 400 m - pyörä 20 km - juoksu 5 km) JäPyä edusti Pasi Hämäläinen ja Anu Reponen, jotka suorituivat matkastaan hienosti.

Lauantain sääennuste ei ollut paras mahdollinen ja pitkin viikkoa seurattiin tiiviisti sadetutkaa sekä sääennustetta lauantain kisapäivälle. Kilpailupäivän sää ei ollut paras mahdollinen, sade kasteli kilpailijat jo ennen lähtöä eikä kova tuuli edesauttanut lämpimänä pysymistä. Lämpötila oli plus viisitoista astetta.

Lauantain puolimatkalla (uinti 1,9 km - p