JäPyn menestys jatkui Finntriathlon Vierumäellä 2.7.2016

Finntriathlon Vierumäki järjestettiin legendaarisessa suomalaisen urheilun ja valmennuksen keskipisteessä lauantaina 2.7.2016. Kilpailu on saavuttanut suuren suosion, Vierumäelle oli ilmoittautunut yli 650 kilpailijaa. Kyseessä oli perusmatkan kilpailu (uinti 1500 m - Pyörä 40 km - Juoksu 10 km). Uintiosuus uitiin satumaisen kauniissa ja kristallin kirkkaassa Valkjärvessä sekä Suurjärvessä. Järvien välissä oli 10 metrin kannas, joka ylitettiin kahdesti uinnin aikana. Pyöräilyosuus ajettiin suljetulla reitillä Urheiluopistolta sekä Heinolan että Vierumäen kylän suuntaan kolmena kierroksena. Haastetta pyöräilyreitille toi mäknen maasto. Juoksuosuus kiersi golfkentän maastoissa. Kilpailu oli katsojaystävällinen ja sekä uintia että juoksua pystyi seuraamaan monesta eri paikasta.

JäPyä edusti kilpailussa 9 triathlonistia: Tiina Puranen, Jukka Erkkilä, Minna Ikonen, Sampsa Puttonen, Ari Saariniemi, Olli Kinnunen, Markku Härkönen sekä ensikertalaiset Milla Toivonen ja Pekka Jääskeläinen.

Lauantaina oli kaksi starttia joissa molemmissa oli reilu 300 osallistujaa. Vierumäellä oli käytössä ns. rolling start, joka tarkoitti sitä, että kello lähti käyntiin vasta siinä vaiheessa, kun kilpailija meni veteen ja aloitti oman suorituksensa. Tämä mahdollisti sen, että jokainen sai oman tilan uimiseen.

Parhaiten JäPyläisistä menestyi Tiina Puranen voittaen oman ikäsarjansa N40-45. Tiinan uinti ja juoksu oli vahvaa omaa tekemistä ja vaikka Tiinalla oli allaan upouusi Feltti, jonka ajoasento oli säädetty aerodynaamiseksi, tuntui pyöräilyosuus melko kamalalta ja raskaalta. Tiinan uintiaika oli 28.03 min, pyöräily 1:14:51 ja juoksu 42:59. Kokonaisaika vaihtoineen 2:32:14. Onnea Tiina mahtavasta suorituksesta!

Palkintosijalle pääsi myös M45-49 sarjassa kilpaillut Jukka Erkkilä sijoittumalla kolmanneksi. Sarjan kärkisijat ratkaistiin juoksun viimeisillä kilometreillä vahvojen juoksijoiden kesken. Jukallekin valkeni vasta 300 m ennen maalia että kyseessä oli taistelu sarjan kärkisijoista. Jukan uintiaika 28:27 min., pyöräily 1:09:41 ja juoksu 40:45 min. Kokonaisaika vaihtoineen 2:23:58. Onnea Jukka hienosta suorituksesta!