top of page

JäPyn menestys jatkui Finntriathlon Vierumäellä 2.7.2016

Finntriathlon Vierumäki järjestettiin legendaarisessa suomalaisen urheilun ja valmennuksen keskipisteessä lauantaina 2.7.2016. Kilpailu on saavuttanut suuren suosion, Vierumäelle oli ilmoittautunut yli 650 kilpailijaa. Kyseessä oli perusmatkan kilpailu (uinti 1500 m - Pyörä 40 km - Juoksu 10 km). Uintiosuus uitiin satumaisen kauniissa ja kristallin kirkkaassa Valkjärvessä sekä Suurjärvessä. Järvien välissä oli 10 metrin kannas, joka ylitettiin kahdesti uinnin aikana. Pyöräilyosuus ajettiin suljetulla reitillä Urheiluopistolta sekä Heinolan että Vierumäen kylän suuntaan kolmena kierroksena. Haastetta pyöräilyreitille toi mäknen maasto. Juoksuosuus kiersi golfkentän maastoissa. Kilpailu oli katsojaystävällinen ja sekä uintia että juoksua pystyi seuraamaan monesta eri paikasta.

JäPyä edusti kilpailussa 9 triathlonistia: Tiina Puranen, Jukka Erkkilä, Minna Ikonen, Sampsa Puttonen, Ari Saariniemi, Olli Kinnunen, Markku Härkönen sekä ensikertalaiset Milla Toivonen ja Pekka Jääskeläinen.

Lauantaina oli kaksi starttia joissa molemmissa oli reilu 300 osallistujaa. Vierumäellä oli käytössä ns. rolling start, joka tarkoitti sitä, että kello lähti käyntiin vasta siinä vaiheessa, kun kilpailija meni veteen ja aloitti oman suorituksensa. Tämä mahdollisti sen, että jokainen sai oman tilan uimiseen.

Parhaiten JäPyläisistä menestyi Tiina Puranen voittaen oman ikäsarjansa N40-45. Tiinan uinti ja juoksu oli vahvaa omaa tekemistä ja vaikka Tiinalla oli allaan upouusi Feltti, jonka ajoasento oli säädetty aerodynaamiseksi, tuntui pyöräilyosuus melko kamalalta ja raskaalta. Tiinan uintiaika oli 28.03 min, pyöräily 1:14:51 ja juoksu 42:59. Kokonaisaika vaihtoineen 2:32:14. Onnea Tiina mahtavasta suorituksesta!

Palkintosijalle pääsi myös M45-49 sarjassa kilpaillut Jukka Erkkilä sijoittumalla kolmanneksi. Sarjan kärkisijat ratkaistiin juoksun viimeisillä kilometreillä vahvojen juoksijoiden kesken. Jukallekin valkeni vasta 300 m ennen maalia että kyseessä oli taistelu sarjan kärkisijoista. Jukan uintiaika 28:27 min., pyöräily 1:09:41 ja juoksu 40:45 min. Kokonaisaika vaihtoineen 2:23:58. Onnea Jukka hienosta suorituksesta!

Päivä oli tärkeä myös JäPyn Markku Härköselle (M45-49), jonka 11 kuukauden triathlon -projekti sai mainion päätöksen Vierumäellä. Markku asetti itselleen haasteen suoritta kesällä 2016 perusmatkan triathlon. Markku osallistui JäPyn ensimmäiseen triathlonkouluun syksyllä ja talvella jatkettiin sunnuntaisin uintiharjoituksia Pasi Haravuoren ohjauksessa koko talvi. Markku osallistui ensimmäiseen triathlonkisaan Vanajanlinnassa kesäkuussa, jossa järjestetiin sprinttikisa ja Vierumäen perusmatkan kisa oli Markun päätavoite, jota kohti hän teki systemaattisesti töitä. Markun uintiaika 27:19 min. Erityistä kiitosta rolling start sai myös Markulta - oli loistava systeemi! Pyöräily onnistui hienosti ja taktiikkana olikin hakea siitä mahdollisimman hyvää aikaa, koska Markku tiesi tarvitsevansa sitä heikoimmassa lajissa, joka oli juoksu. Pyöräilyn aika 1:07:49. Viimeinen laji eli juoksu oli rankka, mutta Markku oli tyytyväinen omaan juoksuaikaan joka oli 52:37 min. Kokonaisaika vaihtoineen 2:34:48 ja sijoitus oman ikäsarjan 13. Maalissa olo oli väsynyt mutta onnellinen ja oli hienoa, että saimme jakaa kisakokemuksia muiden JäPyläisten kanssa. Nyt Markku viettää muutaman hyvin ansaitun lepopäivän ja sitten katse kohti seuraavia haasteita. Hienoa Markku - triathlonissa kaikki ovat voittajia!

Myös muut JäPyläiset sijoittuivat Vierumäellä hienosti. Kaikki tulokset löydät täältä.

Sunnuntaina kisattiin Frankfurtissa täydenmatkan Euroopanmestaruus -kilpailut ja Ironman -kilpailusarjan osakilpailu (uinti 3,8 km - pyörä 180 km - juoksu 42,2 km). Mukana oli Jussi Ranta. Jussi suoriutui kisasta mainiosti, uintiaika 1:11:25, pyörä 5:22:14 ja juoksu (maraton) 3:47:08. Loppuaika vaihtoineen 10:33:20, jolla hän paransi hienosti omaa ennätystään lähes 20 min. Onnea Jussi - hieno suoritus. You are an Ironman!

Alla Janne Kyllösen taltioimat tunnelmat Vierumäen kisapäivästä.

Onnelliset naisten ikäsarjojen voittajat!

Jukka ja Tiina lähtötunnelmissa.

Jukka uintiosuudella.

Sampsa kipuamassa kohti ensimmäistä vaihtoa.

Ari vaihtamassa järveä kannaksella.

Minna ja Milla lähdössä pyöräilyosuudelle.

Olli juoksuosuudella.

Pekka voittajana lähestymässä maalia.

Millan lennokas askel juoksuosuudella.

Tiina sarjavoittajana loppusuoralla.

Kovan loppukirin ansiosta Minna nousi oman ikäsarjan neljänneksi.

Iloisia JäPyläisiä maalissa!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page