JäPy:lle kaksoisvoitto Satakunnan ajoissa viikonloppuna!

Satakunnan ajot ajettiin viikonloppuna Porin naapurissa Noormarkun ympäristössä. Kilpailu ajettiin kaksipäiväisenä etappikilpailuna, joka koostui lauantaina ajetusta prologista ja korttelikilpailusta sekä sunnuntaina ajetusta maantiekilpailusta. JäPy matkasi Satakuntaan 7-henkisellä kisajoukkueella, jossa ajoivat Mikael Turunen, Antti Mäkelä, Seppo Aaltonen, Tuomas Ratilainen, Antti Liesjärvi, Sami Tammi ja Beni Kauhanen. Onneksi sateinen säätiedotus ei toteutunut, vaan pääsimme ajamaan kuivassa kelissä, joskin tänään puuskainen itätuuli himmensi vetohaluja vastaisella osuudella melkoisesti.

Miesten Elite-luokassa yhteistulosten voiton vei Matti Manninen (Bliz-Merida Pro Cycling). Toiseksi ajoi TWD Länkenin Jesse Kaislavuo ja kolmanneksi Jarkko Niemi (GIF Chebici).

Lauantaiaamun prologi (5 kilometrin aika-ajo) oli melkoisen raju rutistus teknisesti haastavalla radalla. Pohja-ajan kategoria kakkosessa ajoi Uudenmaan Pyöräilijöiden kova ja kokenut ketjunpyörittäjä Klaus Nummela. JäPy:n Micke oli toinen ja Antti Mäkelä neljäs. Cycle Center Teamin Pekka Siiriäinen oli kolmas. Muista JäPy:läisistä mainittakoon Seppo Aaltonen, joka ajoi radan läpi ajalla 7.20.

Kisa jatkui Noormarkun teollisuusaluella noin kilometrin mittaisella kortteliradalla, jota kierrettiin nenä stemmissä tasan kaksikymmentä kertaa. Korttelikilpailu oli erityistä herkkua tällaiselle vanhemman puoleiselle polkijalle ja kisasta tekee erityisen herkullisen jatkuvat kiihdytykset ja tempon muutokset. JäPy näkyi vahvasti kortteliajossa ja kategoria kakkosen tuloksissa Micke oli ykkönen, Mikko Aalto (Jurvan Voima) kakkonen, Antti Mäkelä kolmas. JäPy:n menestyksen sinetöi voimakkaasti neljänneksi ajanut Tuomas Ratilainen. Muu JäPy joukkue pyrki tukemaan ykköskuskeja vaihtelevalla menestyksellä.

Päätöspäivän maantiekilpailuun lähdettiin jännittävässä kilpailutilanteessa. Micke oli vahvalla ykkössijalla, mutta Antti Mäkelän edelle oli kiilannut Cycle Center Teamin Pekka Siiriäinen 0,16 sekunnin aikaerolla. JäPy:n kisataktiikka oli päätöspäivänä siis harvinaisen selvä ja lähdimme pian saattoajon jälkeen pitämään vauhtia kisassa. Valitettavasti kisaa ei tänään saatu vietyä haveritta päätöksen, vaan toisella kieroksella syntyi neljän kuskin kasa, jossa mukana olivat myös Pekka Siiriäinen ja LaPy:n arvostettu master-kuski Heikki Suomalainen. Ensiapu saatiin nopeasti paikalle ja tämän hetken tiedon mukaan loukkaantuneet ovat hyvässä hoidossa.