top of page

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita Porvoon Ajoissa tänään

Kotimaisen maantiepyöräilykauden arvostetuin kilpailu Porvoon Ajot poljettiin tänään 88:n kerran parinkymmenen kilometrin pituisella radalla Porvoon ympäristössä. Kisareitti oli haastava ja nousua kisan aikana kertyi Stravan mukaan yli 1000 metriä. Kerkkoon mäki ja Murhamäeksi ristitty kumpare Tarmolan teollisuusalueella takasivat mukavat sykkeen nousut kaikille kisaajille tänään! Yhdistettyyn kategoria 2:n ja ikämiesluokkien lähtöön asettui tänään pitkälti yli 100 kuskia, mutta hyvin mahtui joukko reitille ja ajo oli turvallista tehokkaan liikenteenohjauksen ja vauhdikkaan reitin takia. JäPy:stä kisaan starttasivat tänään Mari Pehkonen (naiset elite), Antti Liesjärvi, Harri Mattila, Antti Mäkelä, Petre Pomell, Tuomas Ratilainen, Sami Tamm, Mikael Turunen, Tommi Vainikainen, Pasi Karjalainen, Harri Aaltonen, Beni Kauhanen ja Seppo Aaltonen.

Elite-luokka ajoi 175 kilometriä ja tässä kovimmassa luokassa voiton nappasi hatkassa ajanut Samuel Pökälä. Porvoon kinkamat tuntuvat sopivan Samuelille erityisen hyvin, koska hän nappasi voiton myös perjantaina Porvoossa ajetussa Ole Wackströmin muistoajossa. Täydennettäköön vielä, että tämä samainen TWD-Länkenin Pökälä oli eilen lauantaina Lahden kovassa Fellmanin ajossa viides. Melkoinen suoritus Samuel Pökälältä yhden viikonlopun aikana!

Korkeimmalle jakkaralle JäPy:läisistä tänään nousi Seppo Aaltonen voittaen M-55 luokan. Kategoria kakkosessa Mikael Turunen nappasi kolmossijan. Mari Pehkosella oli ongelmia pyörän ketjujen kanssa jo lähtöalueella ja ketjuongemien takia Marin kisa keskeytyi tänään. Teknisiä murheita oli tänään myös muilla JäPy:läisillä, mutta hurjimpaan röykytykseen joutui Antti Liesjärvi väistäessään edessään kaatunutta kisaajaa viimeisen kierroksen lopulla. Antin toinen kylki viisti kadun pintaa pitkät matkat, mutta onneksi hänen hieno Canyon säilyi kaatumisessa ehjänä : ) Muut JäPy:läiset pääsivät tänään hienosti maaliin. Kategoriauudistuksen takia tulosluettelossa kuskit on jaoteltu omiin luokkiinsa ja mm. Micke jäi pois palkintojenjaosta luullen olleensa neljäs. Koko lähdön voitti A-P Laiho Lahden Pyöräilijöistä. Tulosluettelo tässä.

Järvenpään Pyöräilijät kiittää Porvoon Akillesta hienosti järjestetystä kisasta!

JäPy:n Seppo Aaltonen ykköspaikalla M-55 luokassa.

JäPy:läisiä kisan jälkeen Porvoon uudella sillalla. Vasemmalta Seppo Aaltonen, Sami Tammi, Pasi Karjalainen, Petre Pomell ja Harri Mattila.

Antti Liesjärvi sai maalialueella nopeasti ammattimaisen ensiavun.

Loppuverryttelyn jälkeen vaihtelevia ilmeitä JäPy:läisillä. Vasemmalta Antti Liesjärvi, Beni Kauhanen, Antti Mäkelä ja Tommi Vainikainen.

Tuomas Ratilainen, Pasi Karjalainen, Antti Mäkelä, Tommi Vainikainen. Nuorin JäPy:läinen Valtteri Mäkelä kuvassa selin kameraan.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page